Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Πρόσκληση Βενιζέλου στη Νέα Δημοκρατία

Από το βήμα της Βουλής για συνεργασία στα ζητήματα της φορολογίας και των ιδιωτικοποιήσεων

Αντ. Σαμαράς: Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση

ΑΘΗΝΑ 28.-

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος σήμερα (χθες), κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για συνεργασία στα ζητήματα της φορολογίας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι οι βουλευτές του κόμματός του “συντεταγμένα και συνολικά” θα καταψηφίσουν το πρόγραμμα, γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του “κατάφερε και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν τα “ψεύτικα διλήμματα και να καταψηφίσουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης” ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι “έχει ταλέντο στο να εκβιάζει το λαό”.

“Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται τελευταία τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να πάρει οδυνηρά μέτρα. Αλλά πατριωτισμός σημαίνει συλλογική προσπάθεια ώστε να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη. Το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να εκβιάσει για ακόμα χειρότερα δεινά. Για εμάς ο πατριωτισμός έχει νόημα όταν μιλά τη γλώσσα της ελευθερίας, όχι του καταναγκασμού, και όταν ανοίγει δρόμους προοπτικής και ελπίδας”, επεσήμανε.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία σιγά σιγά υιοθετείται – όπως είπε – από ευρωπαίους ιθύνοντες.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, αναρωτήθηκε αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί την κυβέρνηση αφελή, τονίζοντας ότι αν μπορούσαν να υιοθετηθούν ελαφρύτερα μέτρα, αυτό θα είχε γίνει.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι “απών από την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας” ενώ έχει, όπως είπε, ένα εντυπωσιακά συμβατικό λόγο, οικοδομημένο στην παραδοσιακή ξεπερασμένη αντίληψη ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση. “Ο κ. Σαμαράς κρατά αποστάσεις ασφαλείας, σκέπτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον, χωρίς να σκέφτεται την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας” τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, φάνηκε συναινετικός και επανέλαβε την πρότασή για συνεργασία, όσον αφορά τη διοίκηση του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας και για κοινή διαπραγμάτευση για το φορολογικό. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Σαμαρά να υποδείξει πρόσωπα για την αρμόδια επιτροπή που θα διαμορφώσει το νέο φορολογικό σύστημα, προσθέτοντας ότι αν οι προτάσεις γίνουν δεκτές και από την τρόικα, η εφαρμογή θα είναι άμεση.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές! Γέμισε το καλάθι σου με προϊόντα βασικής…

17 Ιουνίου 2024

Νεκροί 19 προσκυνητές λόγω της αφόρητης ζέστης στο προσκύνημα στη Μέκκα

Τουλάχιστον 14 ιορδανοί και πέντε ιρανοί προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία στη…

16 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστική στιγμή: Πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης σώζει ζευγάρι από πνιγμό στις Μαλδίβες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει συγκλονιστικό βίντεο, όπου ο μεσοεπιθετικός της Αλμερία, Σέρχιο Αρίμπας και…

16 Ιουνίου 2024

Με κατάγματα και τραύμα στη γλώσσα η σύζυγος του δικηγόρου: Το νεύμα στον γιατρό, η κατάσχεση όπλων και η καταγγελία του 2017

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την είδηση σύλληψης του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έχει σχεδόν καθημερινή…

16 Ιουνίου 2024

Σε τροπικές νύχτες οδηγούν οι νέες καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα – Καθηγητής εξηγεί τους κινδύνους για την υγεία

«Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα καιρικά δεδομένα, γιατί όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς νέες…

16 Ιουνίου 2024

Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη – Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη…

16 Ιουνίου 2024