Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πρωτοβουλίες για τουριστική προβολή των Β. Σποράδων

 

Η ενίσχυση του ρεύματος του εισερχόμενου και του εξερχόμενου τουρισμού εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και οι τρεις νησιωτικοί Δήμοι

Φιλόδοξος είναι ο σχεδιασμός δράσης για το 2013 στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών σε όλους τους τομείς, για να «ξορκίσουν» την κρίση. Η ενίσχυση του ρεύματος του εισερχόμενου και του εξερχόμενου τουρισμού εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και οι τρεις νησιωτικοί Δήμοι.

Πρώτο μέλημα και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων είναι η συμμετοχή τους σε εκθέσεις του εξωτερικού, παράλληλα με την ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την ανάδειξη των ιδιαίτερων παραδοσιακών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής. Κοινά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τουριστικής δράσης για τη νέα σεζόν είναι η διατήρηση και η ενδυνάμωση των παραδοσιακών αγορών, καθώς και το άνοιγμα καινούργιων, προκειμένου να επιτευχθεί η πολύπλευρη ανάπτυξη στο συγκεκριμένο πεδίο.

Σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ευρύτερη προβολή της Σκιάθου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, περιλαμβάνει, ειδικότερα, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που καταρτίστηκε από το Δήμο Σκιάθου για το 2013. Στο πλαίσιο αυτό, το Μάρτιο θα συμμετάσχει στις διεθνείς εκθέσεις του Βερολίνου (6-10), του Βουκουρεστίου (14-17) και της Μόσχας (20-23). Τον Απρίλιο, εξάλλου, ο Δήμος Σκιάθου θα δώσει το «παρών» στο «Ταξίδι», τη διεθνή έκθεση της Λευκωσίας (26-28) και το Νοέμβριο του 2013 (2-7) στο World Travel Market του Λονδίνου.

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Σκοπέλου, αντίστοιχα, ήδη το νησί έχει συμμετάσχει στην Έκθεση Τουρισμού Holiday & Spa Expo, που πραγματοποιήθηκε 14-16 Φεβρουαρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Υπενθυμίζεται ότι η Σκόπελος συμμετείχε στην ίδια έκθεση το 2011 και το 2012, ενώ είναι ήδη ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Η δυναμική παρουσία της Σκοπέλου στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο ενδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο μέσω της συμμετοχής στην Έκθεση Τουρισμού, όπως φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού θα επιχειρήσουν τα νησιά και στην Έκθεση Τουρισμού TTR 2013, που προγραμματίζεται για 14-17 Μαρτίου, στο Βουκουρέστι.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο στον προγραμματισμό τουριστικής δράσης της Σκοπέλου για το 2013 είναι, εξάλλου, η συμμετοχή στην Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Berlin, που προγραμματίζεται από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου στο Βερολίνο. Η συγκεκριμένη

έκθεση θεωρείται η «Μέκκα του Τουρισμού», δεδομένου ότι είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης και, όπως εκτιμάται, η συμμετοχή της Σκοπέλου θα συνοδεύεται από σημαντικά κίνητρα για τους Γερμανούς tour operators, δηλαδή την εκπτωτική κάρτα και την εξασφάλιση της μεταφοράς από τη Σκιάθο.

Ευρύ πλαίσιο ενεργειών και προτάσεις προσέγγισης πολλά υποσχόμενων αγορών όπως το Ισραήλ, εντάσσονται στον προγραμματισμό δράσης για το 2013, που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου. Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, στη συμμετοχή της Αλοννήσου σε εκθέσεις του εξωτερικού, ήδη συμμετείχε στις διεθνείς εκθέσεις του Μιλάνου (14-17 Φεβρουαρίου), του Μονάχου (20-24 Φεβρουαρίου), ενώ ακολουθεί της Μόσχας (20-23 Μαρτίου), με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού διεθνώς.

Εξάλλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Σκόπελος συμμετείχε στην τουριστική έκθεση INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM στο Βελιγράδι, ενώ θετικά ήταν τα μηνύματα για το νησί της Σκοπέλου και την αποστολή του Δήμου στη Σερβία. Το ενδιαφέρον για μελλοντικές συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες της Σερβίας ήταν μεγάλο και οι συναντήσεις που έγιναν, χαρακτηρίστηκαν ευοίωνες.

Το Δήμο Σκοπέλου στην τουριστική έκθεση της Σερβίας εκπροσώπησαν οι Ευάγγελος Δρόσος και ο Αλέξανδρος Ρόρος, μέλη της Τουριστικής Επιτροπής και τουριστικοί πράκτορες.

Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την επόμενη τουριστική περίοδο, απέφερε η φετινή πρωτοβουλία των εκπροσώπων του Δήμου Σκοπέλου στη φετινή τους παρουσία στην έκθεση. Μετά από επαφές που είχαν γίνει και τα προηγούμενα χρόνια φέτος πραγματοποιήθηκε η σύναψη συνεργασίας με κεντρικό κατάστημα της EUROBANK Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα τη διανομή μεγάλου αριθμού εκπτωτικών καρτών (Let’s Go to Skopelos 2013) σε συνδυασμό με την προσφορά μιας πιστωτικής κάρτας της τράπεζας με μοναδικά προνόμια.

Ο επισκέπτης και κάτοχος της κάρτας μπορεί να κλείσει τις διακοπές του στη Σκόπελο με χρέωση 5% επί του σύνολου στην κάρτα (μόνο μια φορά) για ένα χρόνο και να πληρώσει τις διακοπές του σε 12 άτοκες δόσεις. Σε συνδυασμό με τα προνόμια της εκπτωτικής «Let’s Go To Skopelos 2013» είναι μια μοναδική ευκαιρία για το Σέρβο επισκέπτη για διακοπές στο νησί της Σκοπέλου με ελάχιστο και εύκολα αποδοτέο κόστος. Το πρόγραμμα βρίσκει θερμούς υποστηρικτές, τόσο σε μεμονωμένους πελάτες, όσο και σε tour operators & τουριστικά γραφεία.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Το τέλειο γεύμα» στο CineDoc Βόλου – Η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην υγεία μας

  Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

7 Δεκεμβρίου 2023

Δημιουργίες μαθητών για την εθελοντική αιμοδοσία

  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ι.Μ.Δ. για…

7 Δεκεμβρίου 2023

Καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από αιμοκαθαιρόμενο

  Σε καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και απαξίωση σε ΑμεΑ,…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κέρδισε αγωγή ανεμβολίαστη εργαζόμενη στον Δήμο Αλμυρού

  Το ποσό των 10.730,90 ευρώ θα καταβληθεί από τον Δήμο Αλμυρού σε εργαζόμενη, η…

7 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 7/12

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 2 18.00 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης…

7 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΥΑΜΒ: Προσφορές για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού

  Έως τις 13 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, θα γίνονται δεκτές οι προσφορές για…

7 Δεκεμβρίου 2023