Τοπικά

Προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2013, ώστε στο χώρο που παλιά στεγαζόταν η Μαιευτική Κλινική να μεταφερθούν εκεί το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας και η Β’ Παθολογική Κλινική
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2013, ώστε στο χώρο που παλιά στεγαζόταν η Μαιευτική Κλινική να μεταφερθούν εκεί το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας και η Β’ Παθολογική Κλινική

 

Προχωρούν οι εργασίες για την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου και πιο συγκεκριμένα του χώρου που παλιά στεγαζόταν η Μαιευτική Κλινική, προτού μεταφερθεί στη νέα πτέρυγα, ενώ, όπως τονίζεται από τη διοίκηση, το χρονοδιάγραμμα τηρείται κανονικά και στις αρχές του Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί για τη στέγαση εκεί του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας και της Β’ Παθολογικής Κλινικής.

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες της πρώτης φάσης ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ και τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΕΣΠΑ, ενώ επιβλέπουσα αρχή είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2013, ώστε στο χώρο που παλιά στεγαζόταν η Μαιευτική Κλινική, να μεταφερθούν εκεί το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας και η Β’ Παθολογική Κλινική. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο, χωρίς να επηρεαστεί ο κρατικός προϋπολογισμός, αφού αξιοποιούνται ευρωπαϊκοί πόροι.

Η είσοδος της Β’ Παθολογικής Κλινικής θα εφάπτεται στη μέση του διασυνδετήριου διαδρόμου μεταξύ της νέας και παλιάς πτέρυγας. Η νέα Κλινική θα έχει σύγχρονες προδιαγραφές, για παράδειγμα κάθε δωμάτιο θα έχει τη δική του τουαλέτα και γενικά οι υποδομές θα είναι εφάμιλλες με τις αντίστοιχες της Α’ Παθολογικής στην καινούρια πτέρυγα.

Η πρώτη φάση της ανακατασκευής αφορά σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών  μέτρων. Μετά τη μεταφορά της Β’ Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στην ανακατασκευασμένη πρώην Μαιευτική Κλινική, θα ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχιση των εργασιών και στο νότιο τμήμα της παλιάς πτέρυγας που περιλαμβάνει ένα τριώροφο κτίριο έκτασης 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Εκεί θα στεγαστούν οι δομές του «Ψυχαργώς», ενώ η παρέμβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του 2014.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος σημείωσε πως «επισκέπτομαι καθημερινά το χώρο των εργασιών και συζητώ με τον εργολάβο. Η εξέλιξη των εργασιών κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου η πρώτη φάση της ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας θα έχει ολοκληρωθεί για τη μεταστέγαση του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας και της Β’ Παθολογικής Κλινικής.

Στο μεταξύ επικαιροποιήθηκε ξανά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου το αίτημα για την πρόσληψη 21 επικουρικών γιατρών και το οποίο έχει σταλεί στο Υπουργείο Υγείας. Στόχος είναι η πρόσληψη γιατρών που θα δώσουν «ανάσα» έστω και πρόσκαιρη, στη λειτουργία Κλινικών, όπως η ΩΡΛ, η Οφθαλμολογική, το Γαστρεντερολογικό Τμήμα.

Παράλληλα εσωτερικά αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της κάλυψης των περιφερειακών ιατρείων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Όπως ανέφερε ο κ. Ντόκος, ήδη από προχθές νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου μετακινείται στα περιφερειακά ιατρεία Στεφανοβικείου, Καναλίων και Ριζομύλου. Είναι καθοριστικό που η λύση δόθηκε εσωτερικά, δηλαδή από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, και χωρίς να χρειαστεί να χάσει προσωπικό το Κέντρο Υγείας».

Παράλληλα με νοσηλευτικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού ενισχύεται το «Αχιλλοπούλειο». Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δύο νοσηλεύτριες.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ενέκρινε την μετακίνηση για τρεις μήνες γιατρού στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου από την Εύβοια. Μάλιστα η γιατρός φέρεται να έχει ζητήσει και απόσπαση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το