Ματιές & Γνώμες

Ματιές 24/04/13

Στήριξη 

Μια σημαντική πρωτοβουλία έχει αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τοπικά ιδρύματα για την παρουσίαση προγράμματος ψυχαγωγίας στους τροφίμους.

Συγκεκριμένα τον τρέχοντα μήνα πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις, η μία στο Γηροκομείο Βόλου και η δεύτερη στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ με μεγάλη συμμετοχή μελών των Κοινωνικών Κέντρων της  Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. που, μεταξύ άλλων, τραγούδησαν με συνοδεία ζωντανής μουσικής για τους τροφίμους των ιδρυμάτων.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν συνέχεια ενός διαρκούς προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες που υλοποιούνται στα πέντε Κοινωνικά Κέντρα της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. και περιλαμβάνουν εκτός των άλλων ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, μουσικής και χορού, εκδηλώσεις ψυχαγωγίας, εκδρομές, επισκέψεις, αλλά και ενημερωτικές συζητήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κοινωνικά Κέντρα της  Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. αποτελούν κυψέλες δημιουργικότητας σε επίπεδο συνοικίας αφού συνδυάζουν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, την κοινωνική μέριμνα και  υποστήριξη και  την αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Φωτισμός

Περισσότερο φωτισμό ζητούν περίοικοι που διαμένουν στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου. Όπως αναφέρουν, υπάρχουν σημεία που τα φωτιστικά σώματα δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να επικρατεί σκοτάδι και επειδή ο δρόμος χρησιμοποιείται από πολλούς ποδηλάτες, αλλά και πεζούς, ο κίνδυνος ατυχήματος δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η αρμόδια Υπηρεσία καλό είναι να κάνει έναν επιτόπιο έλεγχο και να διαπιστώσει πού υπάρχει πρόβλημα.

Φ.Σ.

 

Αδιάβατο σημείο

Αδιάβατο έχει καταστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα τμήμα του δρόμου στη συμβολή των οδών Μαυροκορδάτου και Γαζή. Μια τεράστια τομή στο οδόστρωμα εμποδίζει την ασφαλή διέλευση ΙΧ και δικύκλων, γεγονός που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των περιοίκων, οι οποίοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος και την ασφαλτόστρωσή του. Απομένει να δούμε πόσο γρήγορα θα ανταποκριθούν οι αρμόδιοι…

Γ.Ξ.

 

Με κοινωνική ευαισθησία

Είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρόσφατα δημιούργησε κοινωνικό παντοπωλείο, τώρα προχωρεί σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς της περιοχής στην ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου. Αν λάβουμε υπόψη και τη μέριμνα που έχει ληφθεί για τα παιδιά των αδύναμων οικονομικά δημοτών, αλλά και κάποια άλλα θέματα που δεν δημοσιοποιούνται, μπορούμε να πούμε ότι στον κοινωνικό τομέα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Γ. Τσ.

 

Παράδειγμα προς μίμηση 

Οι μαθητές των σχολείων του Βόλου και φέτος με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών παίρνουν πινέλα και βάφουν τους τοίχους των διδακτηρίων, εσωτερικά και στον εξωτερικό χώρο δίνοντας άλλο τόνο. Ιδιαίτερα αξιέπαινες είναι οι πρωτοβουλίες των μικρότερων μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Παρότι περνούν στα «ψιλά» αποτελούν παραδείγματα για μικρούς και μεγάλους για μαθητές και σπουδαστές όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης από την Πρωτοβάθμια μέχρι την Τριτοβάθμια. Είναι γνωστή άλλωστε η άσχημη εικόνα η οποία παρατηρείται σε σχολικά, αλλά και πανεπιστημιακά κτίρια από την αναγραφή συνθημάτων πάσης φύσεως.

Δ.Ρ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το