Photo Gallery, Τοπικά

Προφυλακίστηκε ο αρχιφύλακας της Δίωξης Βόλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία του στον Ανακριτή Βόλου και ο αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών, ο οποίος κατηγορείται για αγοραπωλησία ναρκωτικών

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες το μεσημέρι, μετά την απολογία του στον Ανακριτή Βόλου και ο αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών, ο οποίος κατηγορείται για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Με την προφυλάκισή του κλείνει ο κύκλος της σύλληψης τριών ατόμων, δύο αθιγγάνων (πατέρα και γιου) και του αστυνομικού, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών και είχε ως αποτέλεσμα να «ξηλωθεί» και ανασυσταθεί  όλο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου, αλλά και να προκληθούν ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα προκλήθηκε τεράστια αναταραχή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που προσπαθεί να αλλάξει το βαρύ κλίμα.

Ο 45χρονος αρχιφύλακας αρνήθηκε χθες στον Ανακριτή τις κατηγορίες και υποστήριξε – σύμφωνα με πληροφορίες – όσα είχε υποστηρίξει προανακριτικά και από την αρχή της σύλληψής του. Φέρεται να επέμεινε ότι ο 35χρονος αθίγγανος ήταν πληροφοριοδότης της Δίωξης Ναρκωτικών, τον γνώριζε εδώ και χρόνια και είχε συνεργαστεί και άλλες φορές στο παρελθόν μαζί του. Κατά καιρούς δε του έδινε χρήματα ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες. Τώρα δε βρισκόταν σε επαφή μαζί του επειδή θα του έδινε «μία καλή δουλειά».

Ο αρχιφύλακας θα κρατηθεί το Σαββατοκύριακο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και την ερχόμενη Δευτέρα θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε τις πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, προκάλεσε ιδιαίτερα αίσθηση τόσο το τοπικό, όσο και εθνικό επίπεδο. Ήρθε δε 15 περίπου μέρες μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του αξιωματικού, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Και φυσικά έφερε ως αποτέλεσμα της διάλυσης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου με τη μετακίνηση των 12 υπηρετούντων αστυνομικών και την τοποθέτηση άλλων από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η σύλληψη του 45χρονου αρχιφύλακα της Δίωξης (ο οποίος υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία από ιδρύσεώς της, εδώ δηλαδή και 10 χρόνια) έγινε από λιμενικούς του Βόλου, τα ξημερώματα της Τρίτης και αφού είχε προηγηθεί η σύλληψη δύο αθιγγάνων, ενός 68χρονου και του 35χρονου γιου του. Οι αθίγγανοι συνελήφθησαν από λιμενικούς, στην περιοχή του λιμένος Βόλου και αφού είχαν προσπαθήσει να πουλήσουν ένα κιλό περίπου χασίς σε λιμενικό, ο οποίος είχε εμφανιστεί ως δήθεν ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Κατά την προανάκριση ο 35χρονος αθίγγανος φέρεται να υπέδειξε ως προμηθευτή του χασίς τον 45χρονο αστυνομικό, έναντι του ποσού των 2500 ευρώ. Ακολούθησε τηλεφώνημα του αθίγγανου στον αρχιφύλακα, με το πρόσχημα να του δώσει τα χρήματα. Ορίστηκε συνάντησή τους τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες». Ο αθίγγανος οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο σημείο, όπου εμφανίστηκε ο αστυνομικός με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, καθώς βρισκόταν σε υπηρεσία και συγκεκριμένα στα μέτρα ασφάλειας του Γερμανού πρέσβη, ο οποίος επισκεπτόταν το Βόλο. Την ώρα που ο αθίγγανος έδινε τα χρήματα, τότε επενέβησαν οι λιμενικοί και συνέλαβαν τον αστυνομικό.

Για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο 35χρονος, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος με μόνο όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο 35χρονος αθίγγανος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε στον Ανακριτή ότι «όταν παρέδωσε την ποσότητα χασίς στο λιμενικό, ο οποίος παρουσιάστηκε στο σημείο της συνάντησης ως αγοραστής, νόμιζε ότι λειτουργούσε στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών…». Και τούτο γιατί, όπως φέρεται να υποστήριξε, είχε συνεργαστεί αρκετές φορές με τη Δίωξη Ναρκωτικών και τον 45χρονο αρχιφύλακα.

Η απολογία του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να ταυτίζεται σε κάποια σημεία με τους ισχυρισμούς του αρχιφύλακα, καθώς εμφανίζεται να παραδέχεται ότι ήταν πληροφοριοδότης και είχε οδηγήσει τους αστυνομικούς της Δίωξης στην εξιχνίαση αρκετών υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών. Όπως ανέφερε, παρέλαβε την ποσότητα χασίς και μετέβη στο σημείο της συνάντησης, θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία αποτελούσε μέρος επιχείρησης που είχε καταστρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών για να συλληφθεί ο αγοραστής του ενός κιλού χασίς. Δεν περίμενε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι λειτουργούσε σε πραγματική πώληση και η σύλληψή του τον αιφνιδίασε.  Γι’ αυτό άλλωστε, όπως φέρεται να είπε, συνεργάστηκε μετά τη σύλληψή του αμέσως με τις λιμενικές αρχές και υπέδειξε τον αστυνομικό ως το πρόσωπο που -όπως υποστηρίζει- του παρέδωσε την ποσότητα χασίς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχιφύλακα χθες έκανε λόγο για αντιφάσεις στη δικογραφία που συντάχθηκε από τους λιμενικούς και οι οποίες θα αναδειχθούν στην πορεία της τακτικής ανάκρισης και δικαστικής έρευνας.

Το Δικαστικό Μέγαρο και χθες είχε κατακλυσθεί από αθίγγανους σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Παρέμειναν σε όλη τη διαδικασία και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα. Ο 45χρονος, στην κατάθεσή του χθες στον Ανακριτή, φέρεται να επέμεινε ότι μετέβη στις «Άσπρες Πεταλούδες», γιατί ο αθίγγανος τον κάλεσε να τον βοηθήσει, επειδή είχε πάθει βλάβη το αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιφύλακας, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το