Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Προς ενιαίο πανθεσσαλικό συνεταιρισμό

 

Η ευρεία σύσκεψη στα Αμπελάκια του Νομού Λάρισας έγινε χθες, με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου

 

 

Σφραγίστηκε η συμφωνία των οκτώ ΕΑΣ της Θεσσαλίας χθες στα Αμπελάκια

 

 

 

Στη δημιουργία ενιαίας μεγάλης αγροτικής συνεταιριστικής οργάνωσης στη Θεσσαλία αποφάσισαν οριστικά να προχωρήσουν οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών υιοθετώντας την πρωτοβουλία του πρόεδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζου.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Αμπελάκια του Νομού Λάρισας, όπου σφραγίστηκε η συμφωνία και η απόφαση των οκτώ Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας για τη συγκρότηση μιας ενιαίας οργάνωσης.

«Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο. Είναι αρκετά δύσκολο. Απαιτεί πολλή και προσεκτική δουλειά. Η απόφαση είναι η αρχή, αλλά ακολουθεί μία δύσκολη

περίοδος ώστε να στηθεί αυτό το οικοδόμημα προς όφελος των παραγωγών. Στα ιστορικά Αμπελάκια, έγινε η συμφωνία και βέβαια υπάρχει και ένας συμβολισμός: Η αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νικ. Πρίντζος. Όπως ανέφερε επήλθε και επίσημα από τις Ενώσεις της Θεσσαλίας η συμφωνία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πανθεσσαλικής συνεταιριστικής οργάνωσης. Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας με έναν εκπρόσωπο από κάθε Ένωση, που θα προχωρήσει στη διεκπεραίωση της ενιαίας οργάνωσης. Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα γίνει μεθαύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου, στη Λάρισα. Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα. Μέσα σ’ ένα δίμηνο, έως δηλαδή το τέλος του έτους, θα έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για να γίνει η ενημέρωση και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης θα ενημερωθούν, όπως αναφέρει ο κ. Πρίντζος, οι βουλευτές της Θεσσαλίας. Η ενοποίηση, άλλωστε, των συνεταιρισμών προβλέπεται από το νέο Νόμο για τους συνεταιρισμούς. Όπως έχει αναφέρει ο κ. Πρίντζος, ασκώντας κριτική στο Νόμο για τους συνεταιρισμούς, ορισμένα άρθρα του οποίου ψήφισε και η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν εκσυγχρονίζουν το συνεταιριστικό κίνημα, αλλά θα το πάνε πολύ πίσω. Ειδικότερα ο κ. Πρίντζος έχει ανέφερε για το Νόμο ότι από τους 45 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς που έχει στη δύναμή της η ΕΑΣ Βόλου, οι 42 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος και θα μπουν σε αναγκαστική εκκαθάριση. Επίσης καταργούνται όλες οι δευτεροβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, που πρέπει να γίνουν είτε ανώνυμες εταιρείες, είτε πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί. Γι’ αυτό και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συνένωση όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων της Θεσσαλίας σε μία και προς την κατεύθυνση αυτή έχει ξεκινήσει η συζήτηση με τις υπόλοιπες οργανώσεις, το υπουργείο και την Περιφέρεια.

Τούλα Κεκάτου

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βαριά ήττα με 7-0 υπέστη από τον Παναθηναϊκό ο Βόλος 2004

Βαριά ήττα με 7-0 υπέστη ο Α.Σ. Βόλος 2004 από τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της…

27 Μαρτίου 2024

Στη Θεσσαλία ο Ευρωπαϊκός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στην αγροδιατροφή

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «αγκαλιάζει» τον πρώτο Ευρωπαϊκό Κόμβο ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην…

27 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτικό συνέδριο «ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

  Η παιδική ευαλωτότητα αποτελεί ένα αυξανόμενο φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα ο ρυθμός…

27 Μαρτίου 2024

Μεγάλη επιτυχία των Νεανίδων της Αργούς

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα βόλεϊ Νεανίδων της Αργούς η οποία έφτασε μέχρι τους «8»…

27 Μαρτίου 2024

Ημερίδα με θέμα «Τρόφιμα Ζωικής προέλευσης – Εξελίξεις, προκλήσεις και προοπτικές»

Στα πλαίσια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογία Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» μεταξύ…

27 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Ενεργοί Πολίτες: Δημόσιες βρύσες στην πόλη μας εδώ και τώρα

  Η δημοτική κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Βόλου» μέλος της Συμμαχίας για τον Βόλο σε ανακοίνωσή…

27 Μαρτίου 2024