Κατηγορίες: Τοπικά

Προβολή της Σκοπέλου στην έκθεση του Βερολίνου

Επιπλέον κενό αναμένεται να προκύψει και στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Βερολίνο η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης ITB, με τιμώμενη χώρα για φέτος την Ινδονησία, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου. Η έκθεση ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαρτίου και μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ήταν ανοιχτή μόνο για τους επαγγελματίες, ενώ το Σαββατοκύριακο ήταν ανοικτή και στο κοινό.

Το περίπτερο της Σκοπέλου, μέσα στον ΕΟΤ, επισκέφθηκαν αρκετοί επαγγελματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά και έδειξαν να γνωρίζουν για το νησί της Σκοπέλου, στους οποίους δόθηκε το προωθητικό υλικό της Σκοπέλου και φυλλάδια από τους επαγγελματίες. Η εκπτωτική κάρτα κίνησε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και ο Γερμανός βουλευτής Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΤ Φρανκφούρτης, οι Γερμανοί το 2012 δαπάνησαν περισσότερα χρήματα από το προηγούμενο έτος για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ αναφέρει ότι το 2012 ο Γερμανός τουρίστας δαπάνησε κατά μέσο όρο 1.093 ευρώ.

Για το 2013 η ταξιδιωτική διάθεση των Γερμανών πολιτών παραμένει αμείωτη, καθώς ένας στους τρεις Γερμανούς είναι ήδη σίγουρος ότι αυτό το χρόνο θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, ενώ το 1/10 του πληθυσμού προγραμματίζει δύο ή περισσότερα ταξίδια. Οι πωλήσεις ταξιδιών για Ελλάδα το μήνα Ιανουάριο του 2013 κατέγραψαν αύξηση 13,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στη Σκόπελο μπορεί ο Γερμανός τουρίστας να φθάσει εκτός των άλλων και με τις απευθείας πτήσεις που υπάρχουν από τα παρακάτω αεροδρόμια: Berlin Tegel, Dusseldorf, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Munchen, Nurnberg, Wien και Zurich για τα αεροδρόμια της Ν. Αγχιάλου και της Σκιάθου.

Το Δήμο Σκοπέλου και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσώπησαν οι: Ευάγγελος Δρόσος, τουριστικός πράκτορας και μέλος της τουριστικής επιτροπής, καθώς και η Κωνσταντίνα Αγγελέτου, μέλος της τουριστικής επιτροπής. Την αποστολή της Σκοπέλου συμπλήρωσαν και εκπρόσωποι μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης παραχωρήθηκε για τη Σκόπελο, από τον εκπρόσωπο του Δήμου και της τουριστικής επιτροπής Ευάγ. Δρόσο, συνέντευξη σε διαδικτυακό κανάλι για τον τουρισμό.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γιάννα Τερζή: «Διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό πριν από τρία χρόνια»

Μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Γιάννα Τερζή θέλησε να μοιραστεί με…

2 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα με τις τιμές στα ύψη: 10% ακριβότερο το εορταστικό τραπέζι – «Εκμεταλλεύονται τον πληθωρισμό»

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν για το φετινό εορταστικό τραπέζι οι…

2 Δεκεμβρίου 2023

Εκτός έδρας παίζουν στην Α1 ΕΣΚΑΘ Ανόρθωση και Αγριά

Εκτός έδρας παίζουν Ανόρθωση και Αγριά, που φιγουράρουν στην 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς με Πρωτέα Γρεβενών δίνει η Νίκη

Ίσως τον σημαντικότερο αγώνα της φετινής χρονιάς δίνει η Νίκη. Σήμερα στις 17.00 στο Κλειστό…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τι είναι τα «διαστημικά σπίτια» που σχεδιάζουν Έλληνες επιστήμονες με Σουηδό αστροναύτη

Στο ξεκίνημα της επόμενης δεκαετίας, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), μέσα από μια ευαίσθητη, προσεκτικά…

2 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Βασιλικός: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 89 ετών, άφησε την Πέμπτη (30/11) ο βραβευμένος Έλληνας…

2 Δεκεμβρίου 2023