Παρεμβάσεις σε σχολεία Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Δρομολογούνται έργα ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης οδών

Την εκτέλεση σειράς παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής δρομολογεί για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Με ολοκληρωμένη πλέον την απαιτούμενη μελέτη, προγραμματίζεται ήδη η δημοπράτηση των δράσεων, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Στο μεταξύ, έργα βελτίωσης και αποκατάστασης βασικών υποδομών, με κυρίαρχη προτεραιότητα τις ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις οδών και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ συνολικού κόστους 130.000 ευρώ, δρομολογεί η Δημοτική Αρχή για τον ερχόμενο Μάιο.

Σε παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής προχωρεί άμεσα η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, με συνολικό κόστος της τάξης των 45.000 ευρώ και στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων προς όφελος τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Η διαδικασία εκπόνησης της απαιτούμενης μελέτης ολοκληρώθηκε και από τη Δημοτική Αρχή δρομολογείται ήδη η δημοπράτηση του έργου για την ανάδειξη του εργολάβου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και αμέσως μετά θα αρχίσουν να εκτελούνται οι απαιτούμενες εργασίες.

Πρόκειται για την κατασκευή τριών με τεσσάρων τουαλετών για τους μαθητές στο Νηπιαγωγείο Μουρεσίου.

Θα κατασκευαστούν τουαλέτες στο εσωτερικό της σχολικής μονάδας, καθώς οι ήδη υφιστάμενες λειτουργούν στον εξωτερικό χώρο του Νηπιαγωγείου.

Παράλληλα, προγραμματίζεται η εκτέλεση έργων συντήρησης και επισκευής όπου χρειάζεται στα Δημοτικά Σχολεία Ζαγοράς και Ανηλίου.

Επιπλέον, στον τεχνικό προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου περιλαμβάνεται και η εκτέλεση έργων ελαιοχρωματισμού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ζαγοράς.

«Η διαδικασία εκπόνησης της απαιτούμενης μελέτης έχει ήδη ολοκληρωθεί» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «και πλέον είμαστε πανέτοιμοι για τη δημοπράτηση το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα του έργου, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η εκτέλεση των εργασιών και των παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων, προς όφελος πάντα τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, με το ποσό να είναι εξασφαλισμένο και κυρίαρχος πλέον στόχος μας, αφού η απαιτούμενη μελέτη ολοκληρώθηκε, είναι να γίνει άμεσα και η δημοπράτηση για την ανάδειξη του εργολάβου, έτσι ώστε το συντομότερο να ξεκινήσουν οι εργασίες» τονίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Έργα υποδομής

Την εκτέλεση έργων βελτίωσης και αποκατάστασης βασικών υποδομών, με προτεραιότητα τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, δρομολογεί για τον ερχόμενο Μάιο η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Πρόκειται για παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους της δεύτερης δόσης του προγράμματος ΣΑΤΑ, όπως σχετικά αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συγκλήθηκε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου και βάσει της κατανομής της χρηματοδότησης, όπως αποφάσισε σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εκτελεστούν έργα ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης οδών, καθώς και αντίστοιχα σε βασικές υποδομές στις Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου.

Οι απαιτούμενες μελέτες βρίσκονται ήδη στο στάδιο της εκπόνησης και με την ολοκλήρωσή τους θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο να εκτελούνται οι σχετικές εργασίες.

«Οι κυρίαρχες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής με τον προγραμματισμό της δεύτερης δόσης της ΣΑΤΑ» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «είναι οι ασφαλτοστρώσεις και οι τσιμεντοστρώσεις οδών. Δρομολογούμε, βεβαίως, και αντίστοιχες σε άλλες βασικές υποδομές και των δύο Δημοτικών Ενοτήτων. Το τρέχον χρονικό διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία εκπόνησης των μελετών και με την ολοκλήρωσή τους θα είμαστε πανέτοιμοι προκειμένου τον ερχόμενο Μάιο να ξεκινήσουμε την εκτέλεση των έργων, συνολικού κόστους 130.000 ευρώ» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.   

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η οικογένεια Πλακιά άφησε 57 τριαντάφυλλα στην εξέδρα των επισήμων στα Τρίκαλα

Η οικογένεια Πλακιά από την Καλαμπάκα, των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους που σκοτώθηκαν…

25 Μαρτίου 2024

Σοφία Βογιατζάκη: Έχω φύγει από δουλειά επειδή δεν άνοιγαν το air condition

Η Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για το πρόβλημα που της δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες, αποκαλύπτοντας ότι…

25 Μαρτίου 2024

Όταν η Celine Dion σταμάτησε τη συνέντευξή της για να ακούσει τη Whitney Houston να τραγουδά (βίντεο)

Ηταν 2004 όταν η Celine Dion παρέλαβε το βραβείο Diamond Award στα Παγκόσμια Βραβεία Μουσικής…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Παρέλαση με άλογα στην Κάρυστο – Δείτε βίντεο

Με άλογα παρέλασαν για την 25η Μαρτίου στην Κάρυστο Ευβοίας, στον παραλιακό δρόμο της πόλης,…

25 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο – «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα»

Για την ρήξη του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του ασχολούνται τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς…

25 Μαρτίου 2024

Tρίκαλα – Παρέλαση 25ης Μαρτίου: «Έχασα παιδί, πόσο κοστίζει η ζωή του; Να μου δώσει κανείς τον τιμοκατάλογο! Ντροπή» (Video)

Ξεσπά η κ. Σοφία Πλακιά, μητέρα θύματος των Τεμπών, αναφέροντας ότι την ίδια στιγμή που…

25 Μαρτίου 2024