Συνταξιοδοτικό «τσουβάλιασμα»

«Φρένο» στις «πρόωρες» συνταξιοδοτήσεις κάτω των 62 ετών σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει την «τρύπα» των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων. Και εξομοιώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι άλλη μια φορά, όπως και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, όπου υπάρχει καθεστώς μονιμότητας, με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, από τον οποίο προέρχονται οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, που δεν απειλούνται, εκτός ελαχίστων, με απόλυση, θα εξισωθούν στα όρια συνταξιοδότησης με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που πλέον μένουν μερικά χρόνια άνεργοι ή αλλάζουν τρεις-τέσσερις εργοδότες, όταν και εφόσον βρουν εργασία και με τι μισθούς… Το «τσουβάλιασμα» των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό καθεστώς, συνεχίζεται. Αλλά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έτσι όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση και σχεδίαζαν και οι προηγούμενες, πλέον δεν θα προλαβαίνουν ηλικιακά να λάβουν σύνταξη, καθώς θα έχουν λάβει «τελευταίο ασπασμό»…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Τα γύρισε τώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δήλωσε ότι είναι «δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία» αυτή για τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων δημοσίων υπαλλήλων….

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «έγινε μια αναφορά για πλαστά δικαιολογητικά. Έχει σταλεί εγκύκλιος για να επανεξεταστούν, αλλά ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση»… Τότε κύριε υπουργέ, γιατί το εξήγγειλες; Αφού δεν μπορείτε να βρείτε τους κατέχοντες πλαστά πτυχία, που διορίστηκαν στο Δημόσιο, περιμένετε να μπει τάξη σ’ αυτό; Θα το «πληρώσουν πάλι το μάρμαρο» οι σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή και θα απολυθούν και τα «λαμόγια» θα συνεχίσουν τη δουλειά τους.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

 

Με βήμα χελώνας

Κι ενώ δεν μπορεί να γίνει έλεγχος για τα πλαστά πτυχία όσων έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, με βήματα χελώνας συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου όσων έχουν περιπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Από το σύνολο των 2.100 δημόσιων υπαλλήλων που ελέχθησαν για παραπτώματα, έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική απόλυση μόλις 223 άτομα, για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άλλοι 960 βρίσκονται σε καθεστώς δυνητικής αργίας. Για να εξεταστούν όλες οι υποθέσεις, ίσως απαιτηθούν μερικά χρόνια ακόμη…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Στις κάλπες οι φαρμακοποιοί

Στις κάλπες προσέρχονται οι φαρμακοποιοί του Νομού στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Και είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια όπου για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου κατέρχεται ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά ο κλάδος επιχειρείται να σταλεί το μήνυμα της ενότητας.

Φ.Σ.

 

 

«Ναι» στην επένδυση

Η πλειοψηφούσα παράταξη και η μείζονα αντιπολίτευση, η Θεσσαλών Δύναμη ψήφισαν θετικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τουριστική επένδυση στις Νηες στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τυπικά η Περιφέρεια λέει «ναι» στην επένδυση, καθώς εκτιμά ότι διαφυλάσσονται οι περιβαλλοντικοί όροι. Αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει το ΥΠΕΚΑ.

Φ.Σ.

 

 

Επανεκκίνηση

Το σύνθημα της επανεκκίνησης των ενεργειών, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα στη λίμνη της Κάρλας δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας που πλέον έχει αναλάβει το σύνολο των αρμοδιοτήτων.

«Η τελευταία ευκαιρία για την Κάρλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος σήμερα Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό του ΥΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη για να γίνει ένας σχεδιασμός δράσεων.

Βέβαια επειδή έχουμε χορτάσει από σχεδιασμούς και συσκέψεις, ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και πράξεις αυτή τη φορά.

Φ.Σ.

 

 

Φοβήθηκαν;

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, μέχρι και προχθές τα μεσάνυχτα, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, είχαν απογραφεί τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που έχουν μπει στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Η απειλή της αργίας, φαίνεται πως φόβισε τους εργαζόμενους που δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Προφανώς και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα απογράφηκαν διοικητικοί υπάλληλοι, έστω και με ελλιπή στοιχεία. Άλλωστε, όπως τονίστηκε και από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού, «κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει ο διοικητικός υπάλληλος από το σπίτι του, όπου ενδέχεται να μπει στο διαδίκτυο και να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα».

Φ.Σ.

 

 

Ύφεση

Φτωχότερα κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα νοικοκυριά την τρέχουσα χρονιά, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το διαθέσιμο εισόδημά τους μειώθηκε. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ενδεχομένως να μην αποτυπώνουν απόλυτα την πραγματικότητα, καθώς η κατάσταση ίσως να είναι και χειρότερη. Επιπλέον, από τον Ευρωπαίο επίτροπο κ. Όλι Ρεν προκύπτει ότι η χώρα μας θα βρίσκεται υπό ενισχυμένη επιτήρηση ακόμα και μετά το τέλος του μνημονίου και μέχρι να καταφέρει, εάν καταφέρει, να αποπληρώσει το 75% του χρέους της. Ωστόσο, στην κυβέρνηση επιμένουν να βλέπουν ως χρονιά ανάκαμψης την ερχόμενη, με όλα τα δεδομένα και τα διαθέσιμα στοιχεία να δείχνουν ότι η ύφεση όχι απλώς θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι βαθύτερη το 2014. Μακάρι οι κυβερνώντες να γνωρίζουν κάτι περισσότερο και να επαληθευτούν. Διαφορετικά, τίποτα δεν θα αλλάξει, καθώς και πάλι υπόλογοι θα είναι στο λαό, ο οποίος είναι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η έξοδος της χώρας, έστω και σταδιακά, από την ύφεση την ερχόμενη χρονιά μοιάζει με θαύμα…

Β.Κ.

 

 

Φοροδιαφυγή

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που συνεχίζει να ταλανίζει τους Έλληνες, και όπως όλα δείχνουν θα τους ταλανίζει αρκετά ακόμα, στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο προσπαθούν να επεξεργαστούν τη θέσπιση ενός αποτελεσματικού πλαισίου για την ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Προηγήθηκαν πληθώρα φορολογικών ρυθμίσεων και σχέδια επί σχεδίων, χωρίς, ωστόσο, να προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο η αδυναμία και ενδεχομένως η ανικανότητα. Είναι κυρίως η έλλειψη πολιτικής βούλησης, καθώς ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής σημαίνουν σύγκρουση με έχοντες και κατέχοντες. Στην κυβέρνηση μπορούν, αλλά δεν θέλουν και τη «ζημιά» θα την πληρώσουν και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι ελέγχονται πλήρως και ακόμη και αν το θέλουν δεν έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν.

Β.Κ. 

 

 

Άλλοι δρόμοι

Η εικόνα της ομάδας της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι γνωστή. Στο δρόμο όμως προς τις εκλογές δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα…

Επερώτηση για τον αγωγό λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσαν οι Γ. Μουλάς και Τέλης Δουλόπουλος, χωρίς να υπάρχουν οι υπογραφές άλλων συμβούλων, ενώ δική του επερώτηση για θέμα της Αγριάς με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε στους αγωγούς αποχέτευσης του Βόλου, κατέθεσε ο Χ. Ζάχος.

Για τους κ.κ. Ιγγλέση και Μωϋσίδη δεν το συζητάμε. Πήρανε πλέον άλλο δρόμο, αν και ο δεύτερος δεν ήταν χθες στην εκδήλωση του Α. Κοπάνα παρότι είναι προσωπικοί φίλοι και είναι γνωστό ότι τον στηρίζει.

Τι είναι πια ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του για την ομάδα μειοψηφίας…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Mayday, mayday, mayday

Σήμερα θα τεθεί σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου το θέμα της Κάρλας και την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί η ρύπανση που προκαλεί ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου στην πόλη και ειδικά στο Παλιό Λιμεναρχείο γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλεται να εφαρμόζει.

Κάθε μήνα και μια μήνυση αναμένεται να καταθέτουν Δήμος Βόλου και Περιφέρεια εναντίον του Οργανισμού Λιμένος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε σε ανακοίνωσή του γιατί η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε χωρίς να το ρωτήσει σε επιδιόρθωση βλάβης σε καταθλιπτικό αγωγό.

«Ο ΟΛΒ είναι ο αποδέκτης των λυμάτων» γράφει η ανακοίνωση και πιστεύουμε πως η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει να αποκαταστήσει τη ζημιά που του προκάλεσε. Να στείλει σήμερα κιόλας ένα αποφρακτικό να καθαρίσουν τα πλημμυρισμένα γραφεία του.

Παρακαλούμε το συγγραφέα των ανακοινώσεων του ΟΛΒ , να γίνει πιο συγκεκριμένος και να ενημερώσει σε ποιο τμήμα του κτιρίου έχουν κάνει «απόβαση» όλα τα e-coli του Βόλου.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Ομιλία-μήνυμα στο κόμμα

Χθες το μεσημέρι στην TRT εμφανίστηκε ο Αργύρης Κοπάνας, όπου μίλησε για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Βόλου. Ήπιος, συγκρατημένος, σοβαρός, με το μυαλό στον δεύτερο γύρο. Αρνήθηκε ωστόσο να μιλήσει για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, που διεκδικούν χρίσμα από τη ΝΔ. Το απέφυγε ξεκάθαρα, αλλά «απάντησε» στην ερώτηση χθες το βράδυ, με τη συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Volos Palace. Η εκδήλωση ήταν και το μήνυμά του στη Ν.Δ., η οποία κρατάει αποστάσεις από στηρίξεις και χρίσματα. Ήθελε να αποδείξει πως έχει δύναμη και μπορεί να ενώσει το πολύπαθο από τις διασπάσεις κόμμα.

Η έναρξη της ομιλίας του αφορούσε αποκλειστικά τη ΝΔ.

«Δεν μας σταματάει κανείς, δεν θα κάνω βήμα πίσω, θα κερδίσουμε το αξίζουμε…».

Το ακροατήριο μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας, όπου τίποτα δεν είχε αφεθεί στην τύχη ήταν περίπου 400 άτομα. Κομματικό ακροατήριο κυρίως και μέλη της ΟΝΝΕΔ . Σύντροφοί του που μαζί εργάζονται για το κόμμα πολλά χρόνια και αποτελούν και την εκλογική του δύναμη σε όλες τις εκλογικές μάχες.

Η ΝΔ απουσίαζε, συνάδελφοί του περιφερειακοί σύμβουλοι επίσης, αλλά όχι φίλοι και στελέχη του γραφείου του Θανάση Νάκου. Ήταν εκεί ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ιγγλέσης, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Α. Κωστούλας.

Κατά τα λοιπά ήταν ο πρόεδρος των ταξί κ. Δεμερτζής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Σ. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος των παραγωγών Α. Τσακανίκας, ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων Μ. Γεωργαλούσης, ο γραμματέας των γραφείων τελετών Ν. Αγγελέτος , ο πρόεδρος των γεωπόνων και στενός του συνεργάτης Κ. Λάμπρου και ο πρόεδρος του συμβουλίου Αλυκών Βιδανόπουλος, αλλά και ο παλιός συνεργάτης του Γ. Πρίντζου, κ. Μπανάκας.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Μας άρεσε, δεν μας άρεσε

Ο μεγαλύτερος εχθρός της πολιτικής είναι το άγχος. Το άγχος ανθρώπων που μέσα από την πολιτική βρίσκουν αναγνώριση, επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται όλες οι προσδοκίες τους.

Στη χθεσινή εκδήλωση στο Volos Palace, τον Αργύρη Κοπάνα προλόγισαν τρεις φίλοι του και υποψήφιοι του συνδυασμού του. Κρατήσαμε το ύφος της κ. Τσοπουρίδου από τη Νέα Ιωνία. «Σου παραδίδω Αργύρη ως παρακαταθήκη τις 3000 υπογραφές για την αλλαγή, για τη Νέα Εποχή» είπε με ένα λυγμό θεατρικό στη φωνή της, ενώ λίγο νωρίτερα απευθυνόμενη στο κοινό αποφάσισε πως έγιναν εκλογές και ανέλαβε καθήκοντα.

«Απόψε ψηφίσατε και επιλέξατε» είπε και αναρωτηθήκαμε τι συνέβη. Χάσαμε κάτι, όπως τα εκλογικά μας βιβλιάρια; Το full της αυτοπεποίθησης απαιτείται και είναι ανάγκη στην πολιτική. Αυτό που δεν έχει ανάγκη η πολιτική, είναι παραστάσεις για το κοινό.

Μας άρεσε ένας ομιλητής, ο κ. Άρης Μπιντάκας. Ανέλαβε να μιλήσει για το εσωκομματικό σκηνικό και να στείλει μήνυμα στους εσωτερικούς αντιπάλους. «Εμείς ζούμε στο Βόλο και θα ζούμε, δεν είμαστε περαστικοί» είπε.

Δεν είχε σύγχρονο πολιτικό λόγο, η ομιλία του Αργύρη Κοπάνα και θέλει πολύ, μα πάρα πολύ δουλειά σε αυτό τον τομέα. Το να είναι κανείς νέος στην ηλικία δεν είναι αναγκαστικά και φορέας – εκφραστής ων ιδεών. Μας άρεσε όμως η μουσική επένδυση της εκδήλωσης. U2 ήταν η επιλογή και την επικροτούμε.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023