Αθλητισμός

Πήρε Νέμεθ ο Ολυμπιακός Β.

Ο Ούγγρος επιθετικός αποκτήθηκε από τον «Θρύλο» ως δανεικός για έξι μήνες

Την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ, ως δανεικό από τον Ολυμπιακό Πειραιώς για έξι μήνες, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο 22χρονος Ούγγρος επιθετικός θα κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Κέρκυρα στις 3 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, το βολιώτικο συγκρότημα ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Πανθεσσαλικό.

«Θέλω να ανακοινώσω την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας, έως και το καλοκαίρι. Θεωρώ, πάντως, πως έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα» τόνισε ο κ. Μπέος ανακοινώνοντας την αίσια κατάληξη που είχε η υπόθεση της μεταγραφής του 22χρονου Ούγγρου επιθετικού στον Ολυμπιακό.

Πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά και σύλλογοι του εξωτερικού, κινήθηκαν για την απόκτηση του Νέμεθ, ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ομάδα που κατάφερε να πάρει τον παίκτη, ως δανεικό, από τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά.

Ο Κρίστιαν Νέμεθ γεννήθηκε στις 5/1/1989 στην Ουγγαρία και το καλοκαίρι του 2008 αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ. Τον Ιανουάριο του 2009 δόθηκε δανεικός στην Μπλάκπουλ, ενώ την επόμενη χρονιά (αγωνιστική περίοδος 2009-10) η Λίβερπουλ τον έδωσε δανεικό στην ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια ενώ σημείωσε και τρία γκολ. Επέστρεψε στη Λίβερπουλ, με τον Ολυμπιακό Πειραιώς να αποκτά τα δικαιώματά του. Ωστόσο, η παρουσία των Πάντελιτς και Μιραλάς στην ομάδα δεν του επέτρεψαν να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα του «Θρύλου», ενώ μετά και την απόκτηση και του Ράφικ Τζιμπούρ η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή δανεικό για έξι μήνες. Ο Νέμεθ ήρθε χθες το απόγευμα στο Βόλο, πήγε στο Πανθεσσαλικό και παρακολούθησε ένα μέρος της χθεσινής προπόνησης και την Κυριακή θα παρακολουθήσει από την εξέδρα το παιχνίδι μεταξύ των δύο Ολυμπιακών.

Οι μεταγραφές, πάντως, δεν φαίνεται να κλείνουν για τον Ολυμπιακό με την απόκτηση του Νέμεθ. Είναι πολύ πιθανό μέχρι την Δευτέρα, όπου ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, το βολιώτικο συγκρότημα να προβεί στην απόκτηση ενός σέντερ φορ.

Έτοιμα τα πλάνα

Έτοιμοι για την αυριανή σπουδαία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό δηλώνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι μετά τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ θέλουν να νικήσουν και την ομάδα του Πειραιά. Το παιχνίδι παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς φιλάθλων και το Πανθεσσαλικό Στάδιο αναμένεται να γεμίσει από κόσμο.

Η νίκη επί της ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο πέρα από ιστορική ήταν και μια νίκη που έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στους «ερυθρόλευκους». Όπως είπε και ο Σάκης Τσιώλης στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, διαφορετικά η ομάδα θα πήγαινε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους και διαφορετικά θα αγωνιστεί στο αυριανό ματς, έχοντας 22 βαθμούς στο ενεργητικό της. Κι αυτό γιατί θα έπαιζε με μεγαλύτερη πίεση, καθώς οι ομάδες που ακολουθούν το βολιώτικο συγκρότημα και ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού, περίμεναν πώς και πως στραβοπάτημα του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν με πάθος για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Χθες οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το εβδομαδιαίο προπονητικό τους πρόγραμμα, με την τεχνική ηγεσία να δοκιμάζει το σχήμα και την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό του Πειραιά.

Τη δοκιμασμένη τακτική με τον Άλβαρεζ να κινείται μπροστά από τους δύο στόπερ και να δίνει λύσεις στην άμυνα και με τους δύο ακραίους μέσους να βοηθούν ανασταλτικά, θα ακολουθήσουν οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη και στην αυριανή αναμέτρηση. Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους και να κάνουν τη ζημιά στον Ολυμπιακό, παίζοντας με το γνωστό σύστημα των αντεπιθέσεων.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει απουσίες και μάλιστα βασικών παικτών. Οι τιμωρημένοι Χαλίφα Σανκαρέ και Γιάννης Ζαραδούκας θα δουν το παιχνίδι από την εξέδρα, καθώς εκτίουν την ποινή τους, ενώ αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή παραμένει η συμμετοχή του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες. Ο Αργεντινός μέσος αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα ξεκινήσει στο ματς ή θα αγωνιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα η ενδεκάδα θα είναι ίδια κατά 9/11 μ’ αυτή του περασμένου αγώνα με την ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιακούποβιτς, με την τετράδα της άμυνας να αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Τομάς, Ντολεζάι και Ρόκας. Ο Άλβαρεζ, όπως προαναφέραμε θα αγωνιστεί μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Καπετάνος και ένας εκ των Ουμπίντες, Τικάο θα αγωνιστούν στον άξονα. Ο ανεβασμένος Μπρέσκα θα αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα, ο Μόνχε στην αριστερή, με τον Σολάκη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» μετά το καθιερωμένο χαλάρωμα, ο Σάκης Τσιώλης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα απαρτίζουν την αποστολή, η οποία θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά, ενώ στις 19.30 θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το