Αθλητισμός

«Ο Ολυμπιακός Β. είναι υγιής»

Υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αχ. Μπέος

Παρουσιάστηκε το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα γραφεία της εταιρείας, ο Αχιλλέας Μπέος. Παράλληλα, έκανε έναν οικονομικό απολογισμό, ενώ μίλησε και για το μέλλον του Ολυμπιακού. Επίσης, τόνισε πως αυτός και οι συνεργάτες του διοικούν το σύλλογο και είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.

Πριν την ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. ο κ. Μπέος ευχαρίστησε τους κ.κ. Γιώργο και Αντώνη Ιωάννου, Κώστα Θεοδώρου και Κώστα Χαλίφα, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στον Ολυμπιακό Βόλου, τονίζοντας πως η πόρτα της οικογένειας του Ολυμπιακού θα παραμένει πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναλαμβάνει ο κ. Αχιλλέας Μπέος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο είναι τα εξής: Θανάσης Κανελλόπουλος (αντιπρόεδρος), Γιώργος Τόρης (αντιπρόεδρος, υπεύθυνος οργάνωσης γραφείων), Γιώργος Βαρούτσικος (υπεύθυνος οργάνωσης γραφείων), Μανώλης Κρατήρας, (υπεύθυνος εμπορικού τμήματος), Γιώργος Κουτρούμπας (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων), Γιάννης Μπέης (υπεύθυνος εκδηλώσεων της ΠΑΕ), Γιώργος Πράτος (συνδετικός κρίκος φιλάθλων, διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος), Ιάσων Χατζής (υπεύθυνος ακαδημιών), Γιώργος Αθανασάκης (νομικός εκπρόσωπος).

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε πως η ομάδα είναι υγιής σε όλους τους τομείς. «Θέλω να γνωρίζετε, τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου όσον αφορά με τις δημόσιες υπηρεσίες. Η ΠΑΕ έχει κλείσει τα βιβλία της, έως τις 30/6/2009 και έχει πληρώσει το συνολικό ποσό του 1.157.000 ευρώ προς τις δημόσιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, εφορεία). Η ΠΑΕ αποπνέει υγεία, στον Ολυμπιακό έχουμε οράματα και φιλοδοξίες και όλοι βλέπουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και μάλιστα σε δύσκολες εποχές».

«Εγώ διοικώ, δεν συνδιοικώ»

Κατόπιν αναφέρθηκε στο θόρυβο που έγινε από το γεγονός ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, στην πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

«Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να διοικώ και όχι να συνδιοικώ. Οι συνεργάτες μου και εγώ αποφασίζουμε, με γνώμονα το καλό της ομάδας. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε πάρει απόφαση το βόρειο πέταλο του Πανθεσσαλικό σταδίου να διατίθεται αποκλειστικά για τους φιλοξενούμενους. Αν δεν δίναμε επίσημα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του θα έβρισκαν τρόπο να πάρουν εισιτήρια ανεπίσημα και σε περίπτωση που γινόντουσαν και πάλι επεισόδια, τότε η ομάδα που θα πλήρωνε το κόστος θα ήταν ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο πληρώνοντας χρηματικό πρόστιμο, αλλά με σοβαρό κίνδυνο να τιμωρηθεί η έδρα της ομάδας, αν τα επεισόδια χαρακτηρίζονταν «ευρείας κλίμακας».

Καλώς εχόντων των πραγμάτων του χρόνου δεν θα υπάρχει κανένας σύνδεσμος φιλάθλων άλλης ομάδας στο Βόλο. Αυτό είναι δέσμευση. Είτε με το νόμιμο τρόπο, που είναι μέσω της εισαγγελίας και της αστυνομίας, είτε με άλλους τρόπους. Όλοι οι φίλαθλοι της πόλης, θα έχουν μόνο μια ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου.

Είμαι σίγουρος πως κάποια μέρα και εδώ στο Βόλο θα με βρίζουν. Η Ελλάδα έτσι είναι. Είναι σύνηθες φαινόμενο στη χώρα μας να ρίχνεις λάσπη και να κατηγορείς κάποιον. Ο φίλαθλος του Ολυμπιακού, μπορεί να πει ότι θέλει για εμένα, αλλά όχι για τους συνεργάτες μου. Μόλις θα φύγω, κάποια στιγμή από εδώ, εύχομαι αυτός που θα αναλάβει, να τα πάει καλύτερα από εμένα. Να ξέρει, όμως ο κόσμος του Βόλου, πως αν δεν τους αρέσει ο τρόπος που διοικώ, ας βρει κάποιον άλλο παράγοντα και επιχειρηματίας, που να είναι σε θέση να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ψηλότερα. Η ομάδα, άλλωστε όπως έχω τονίσει και άλλη φορά, πωλείται. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει και να την αναλάβει».

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, αναφέρθηκε σε ένα γεγονός, που συνέβη στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική: «Ήμουν στην Αμερική και με πλησίαζαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και του Άρη και μου έδωσαν συγχαρητήρια, για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Το γεγονός, αυτό, με έκανε να ανατριχιάσω και αυτό δεν έγινε, ούτε όταν ήμουν στον Πανιώνιο».

Το μπαλάκι στον κόσμο

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια, να κάνει υπομονή και σύντομα θα έρθει και η διάκριση για τον Ολυμπιακό:

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με βαρύτητα. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά. Ξαφνικά μια ομάδα από το πουθενά, παίρνει από παντού συγχαρητήρια. Δημιουργούμε νέους φιλάθλους. Έναν σύλλογο πρότυπο σε όλους τους τομείς και ελπίζουμε, μετά από μια πορεία τριών ετών, πως θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός αποκτά ταυτότητα, τη δική του προσωπικότητα, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια που επιχειρείται στον σύλλογο και ελπίζουμε πως μετά την καθιέρωση στην κατηγορία θα έρθει και η διάκριση. Αν έχουμε, πάντως, φέτος αυτή την ευκαιρία, να βγει η ομάδα στην Ευρώπη, δεν θα πούμε όχι».

Ο Αχιλλέας Μπέος σχολίασε και την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. «Θέλω να αναφερθώ στους Βολιώτες. Να μιλήσουμε για Κύπελλο, όπου, ας ελπίσουμε, πως η ομάδα θα προκριθεί στην ημιτελική φάση, αποκλείοντας την Κέρκυρα. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο, στον πρώτο ματς για την ημιτελική φάση, στον επαναληπτικό αγώνα στο Βόλο τα εισιτήρια θα κοστίζουν 5-10 και 15 ευρώ, με στόχο να γεμίσει το γήπεδο.

Να δω, θα ανταποκριθεί ο κόσμος, σε αυτή την ιστορική στιγμή του συλλόγου; Αν δεν έχει 20.000 κόσμο το γήπεδο, τότε μην ασχολείστε με το ποδόσφαιρο. Αποδείξτε, ότι αυτή η πόλη, δικαιούται ένα κομμάτι από την πίτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν η ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανοίγει το δρόμο για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ:

«Όχι δεν ανοίγει κανέναν δρόμο και το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι τον Ολυμπιακό Βόλου και τίποτα άλλο. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τόρη, ο οποίος σε μια δύσκολη στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου δέχθηκε να συμβάλει στην προσπάθεια, αναλαμβάνοντας την προεδρία. Ήταν τιμή και για τον ίδιο, αλλά και για τον σύλλογο.

Για το αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορεί κάποια στιγμή να γίνει κερδοφόρα επιχείρηση: «Μπορεί, εάν κύριος χορηγός της ομάδας είναι ο κόσμος. Τότε θα μιλάμε για έναν Ολυμπιακό Βόλου που δεν θα χρειάζεται κανένα από τα μέλη του Δ.Σ. να βάζει ούτε ένα ευρώ στην ομάδα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα και δεν είμαστε μακριά από το να συμβεί αυτό στον Ολυμπιακό Βόλου.

Για το γεγονός ότι απέκτησε η ομάδα έναν δανεικό παίκτη, τον Νέμεθ, τη στιγμή που η ΠΑΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην απόκτηση δανεικών ποδοσφαιριστών: «Αν και εμένα δεν μου αρέσει να παίρνω δανεικούς παίκτες, την δεδομένη χρονική στιγμή έκανα μια εξαίρεση, καθώς η ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση. Θα μιλήσω, μάλιστα και με τον προπονητή μας, τον κ. Τσιώλη και αν κρίνει ότι η ομάδα χρειάζεται και άλλες προσθήκες (έναν ή δύο παίκτες) ο Ολυμπιακός Βόλου θα τις κάνει. Όταν τρως, άλλωστε, σου ανοίγει η όρεξη…».

Για το αν η ΠΑΕ έχει δεχθεί πρόταση από άλλη ομάδα για την παραχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών: «Μπορούσαμε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο να παραχωρήσουμε τρεις ποδοσφαιριστές. Είχαμε επίσημες προτάσεις, αλλά δεσμεύτηκα ότι αυτή η ομάδα δεν θα χαλάσει. Το καλοκαίρι δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Ανάλογα, βέβαια και με το τι θα έχει πετύχει αυτή η ομάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το