Photo Gallery, Αθλητισμός

Ο προγραμματισμός στον Ολυμπιακό συνεχίζεται

Παρά τις εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών που εμπλέκεται ο Αχ. Μπέος

 

 

 

Η σύλληψη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια που συγκλονίζει από προχθές το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι κατηγορίες που του απήγγειλε χθες ο εισαγγελέας, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα, στα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού παρακολουθεί ανήσυχος τις εξελίξεις, οι οποίες είναι ραγδαίες και εύχεται να μην επηρεαστεί το κλίμα της ομάδας και κυρίως να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Ολυμπιακός με τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Oι ομάδες των οποίων οι παράγοντες θα καταδικαστούν για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα κινδυνεύουν με υποβιβασμό από την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται και βεβαίως να τεθούν εκτός Eυρώπης, αν έχουν κερδίσει την έξοδό τους. Όσο για τα φυσικά πρόσωπα, αυτοί σε περίπτωση που καταδικαστούν κινδυνεύουν από ποινές φυλάκισης που μπορούν να φτάσουν από κάθειρξη πέντε ετών μέχρι και ισόβια.

Ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να στηρίξει την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο: «Είναι ένας σκόπελος προσωπικός τον οποίο και θα ξεπεράσω. Ο κόσμος του Βόλου πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Πάντως, στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια του Βόλου το μοναδικό θέμα συζήτησης χθες ήταν η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια. Όλοι προσπαθούσαν να πληροφορηθούν τις εξελίξεις, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου να αγωνιούν για το μέλλον του προέδρου της ΠΑΕ, αλλά και της ομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους πληροφορήθηκαν το γεγονός, δεν κρύβουν και αυτοί την ανησυχία τους, ωστόσο, συνεχίζουν την προετοιμασία τους, χωρίς να έχει επηρεαστεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το κλίμα στην ομάδα.

Όπως είναι φυσικό, λόγω των τελευταίων γεγονότων, έχουν «παγώσει» ορισμένες κινήσεις που αφορούν την απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, οι μεταγραφές των Ματίας Κάσχιο και Χερμάν Πατσέκο θα προχωρήσουν. Ο πρώτος, ο οποίος ήδη προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα, θα περάσει σήμερα από εργομετρικές εξετάσεις και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».

Όσον αφορά τον Πατσέκο, αναμένεται τις προσεχείς μέρες στην Ελλάδα, προκειμένου να υποβληθεί και αυτός στις απαραίτητες εξετάσεις, πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό.

 

Οι Πορτογάλοι

στέλνουν Πίτμπουλ

στον Ολυμπιακό Β.

Στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού προστέθηκε άλλο ένα όνομα. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο επιθετικό (με ιταλικό διαβατήριο) Κλαούντιο Πίτμπουλ, ο οποίος αγωνίζεται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Σετούμπαλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «O’ Jogo» ο 29χρονος επιθετικός βρίσκεται πολύ κοντά στο να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Πορτογάλοι, έχει γίνει πρόταση από τους «ερυθρόλευκους» για την απόκτηση του Πίτμπουλ, προσφέροντας το ποσό των 500.000 ευρώ και μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Βολιώτες φέρονται να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ στο νήμα στη διεκδίκηση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Ο Πίτμπουλ είναι σε διακοπές στο Μαϊάμι και γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου, περιμένοντας να φτάσει στα χέρια του η πρόταση της ελληνικής ομάδας για να αποφασίσει αν θα τη δεχθεί ή όχι.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1999 από την Γκρέμιο και έμεινε εκεί ως το 2004 κάνοντας 84 συμμετοχές και σκοράροντας 22 φορές. Το 2005 πήρε μεταγραφή στην Πόρτο, όπου έπαιξε σε πέντε ματς και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στις Αλ Ιτιχάντ, Σάντος, Φλουμινένσε, Ακαδέμικα, Σετουμπάλ, Ραπίντ Βουκουρεστίου και Μαρίτιμο μέχρι να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2010 η Βιτόρια Σετουμπάλ. Στην πορτογαλική ομάδα πέρυσι αγωνίστηκε σε 26 αγώνες, πετυχαίνοντας εννέα τέρματα.

Δεν υπήρξε χθες κάποια εξέλιξη στο θέμα της απόκτησης του Στίβεν Κοέν, για τον οποίο προχθεσινό δημοσίευμα από το Ισραήλ έκανε λόγο ότι ο 26χρονος μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μια περίπτωση την οποία εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς το συμβόλαιο του Κοέν με την Μπειτάρ Ιερουσαλήμ έχει λήξει και ο παίκτης αναζητά ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής έχει παίξει στα ισπανικά γήπεδα με τις Φερόλ και Σαλαμάνκα και ο Χάβι Γκράθια γνωρίζει πολύ καλά τις ποδοσφαιρικές του δυνατότητες.

 

Περνούν από

εργομετρικά

οι «ερυθρόλευκοι»

Συνεχίστηκε χθες για τέταρτη μέρα η προετοιμασία της ομάδας υπό τις οδηγίες του Χάβι Γκράθια και των συνεργατών του. Οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν το πρωί στο ΕΑΚ του Βόλου, με την τεχνική ηγεσία να ρίχνει το βάρος στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αλλά και σε θέματα τακτικής. Από τις προπονήσεις εξακολουθεί να απουσιάζει ο Πάπα Χαλιφά Σανκαρέ, ο οποίος παραμένει άρρωστος και αναμένεται να έρθει από την Σενεγάλη στο Βόλο τις προσεχείς μέρες.

Χθες το απόγευμα η ομάδα είχε ρεπό, καθώς σήμερα το πρωί οι παίκτες θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις. Το απόγευμα θα μεταβούν στο Βελεστίνο, όπου θα γίνουν τεστ ταχύτητας.

Οι Βαγγέλης Γκότοβος και Ηλίας Μαρούλης δεν βρίσκονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού Βόλου και αναμένεται και οι δύο να δοθούν δανεικοί. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τους Κώστα Σκάρο και Ανδρέα Τσεκούρα. Όσον αφορά τον Βασίλη Λιόλιο, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στου Πόντιους Κατερίνης, θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους» και έχει ήδη κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του.

Άγνωστο παραμένει αν θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό ο Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει ειδοποιηθεί από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να ψάξει να βρει ομάδα. Από την παραπάνω εξέλιξη προκύπτει πως ο Έλντιν Γιακούποβιτς μάλλον θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το