Κατηγορίες: Τοπικά

Ορίζονται σήμερα οι νέοι αναπληρωτές πρυτάνεις

Ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Γ. Μεσσήνης

Στους επτά ανέρχονται οι αναπληρωτές πρυτάνεις που προτείνει ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μεσσήνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κορμός διοίκησης του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστήμιου, ώστε να εγκρίνει ή να απορρίψει την πρόταση του πρύτανη.

Οι επτά αναπληρωτές πρυτάνεις έχουν κατανεμηθεί σε διάφορες θεματικές ενότητες, από τον οικονομικό προγραμματισμό μέχρι και τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας.

Σημειώνεται πως η ονομασία των άλλοτε αντιπρυτάνεων άλλαξε και τα άτομα που θα βοηθούν τον πρύτανη λέγονται αναπληρωτές πρυτάνεις, αφού δεν εκλέγονται, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι επτά αναπληρωτές πρυτάνεις που φέρονται να έχουν προταθεί είναι οι εξής: Ο καθηγητής του Τμήματος Χωροταξίας κ. Βύρων Κοτζαμάνης για θέματα οικονομικού προγραμματισμού, ο καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας κ. Δημήτρης Κουρέτας για θέματα Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Προβολής, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας, Υδάτινου Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βαφείδης για θέματα φοιτητικής μέριμνας, ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ κ. Θανάσης Κουστέλιος στον τομέα των ακαδημαϊκών θεμάτων, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων κ. Τάσος Σταματέλλος στα θέματα τεχνικών υπηρεσιών, ο καθηγητής του Τμήματος Χωροταξίας κ. Θανάσης Κούγκολος στα θέματα της Επιτροπής Ερευνών και ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Δαναλάτος στα θέματα προσωπικού.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερή η έντονη παρουσία καθηγητών της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και της Γεωπονικής στην ανάληψη καθηκόντων, ενώ δεν υπάρχει κάποιος από τη Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου.

Τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών πρυτάνεων ή αντιπρυτάνεων δεν έχει υπάρξει στο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, προφανώς εισάγεται μια νέα φιλοσοφία στη διοίκηση του Ιδρύματος με πιο μεγάλο καταμερισμό των τομέων και σε περισσότερα πρόσωπα.

Η πρόταση του πρύτανη θα πρέπει να εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο, από το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστήμιου το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα στις 6 το απόγευμα. Το Συμβούλιο είτε θα απορρίψει, είτε θα εγκρίνει την πρόταση. Δεν μπορεί να προτείνει αυτό κάποια άλλα άτομα ή έναν άλλο αριθμό αναπληρωτών πρυτάνεων. Αν απορριφθεί η πρόταση, θα πρέπει ο κ. Μεσσήνης να διατυπώσει εκ νέου κάποια άλλη πρόταση στο Συμβούλιο Διοίκησης. Δεν είναι απαραίτητο το Συμβούλιο να έχει ομόφωνη απόφαση σχετικά με την πρόταση του πρύτανη.

Στο μεταξύ, σε λειτουργία τέθηκε από χθες το κτίριο Τσικρίκη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπου κυρίως θα στεγάζεται η γραμματεία και η προεδρία του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και η εταιρεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος. Στο Τσικρίκη αναμένεται να συνεδριάζει το επόμενο διάστημα και το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστήμιου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κοπή πίτας και βραβεύσεις από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Μαγνησίας στο ξενοδοχείο «Volos Palace».…

23 Φεβρουαρίου 2024

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα με μία ιδιωτική εταιρεία

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη σεληνιακή επιφάνεια για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 50 χρόνια,…

23 Φεβρουαρίου 2024

Πετυχημένη η παρουσία του Επιμελητηρίου στο Β2Β EVENT της Choose Greece στο Μόναχο

Καθόλα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο Β2Β EVENT της Choose Greece που…

23 Φεβρουαρίου 2024

Παράδοση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα παιδιά του Ορφανοτροφείου από το Τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-13 Αργοναύτες Βόλου

Tο Τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-13 argonauts volos, έχοντας γνώση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Ορφανοτροφείο…

23 Φεβρουαρίου 2024

Προσκύνημα στην Ίμβρο

5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ίμβρο, στα Δαρδανέλια, στην Τροία και στην Άσσο, θα πραγματοποιήσει η…

23 Φεβρουαρίου 2024

Πρεμιέρα με Τσεχία για Εθνική και Σπανούλη στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική μας ομάδα να υποδέχεται…

23 Φεβρουαρίου 2024