Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ομόφωνο όχι στην κατασκευή μαρίνας στο «κορδόνι»

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη χθεσινή του συνεδρίαση

 

Κάθετα αντίθετο στην προοπτική κατασκευής μαρίνας στο «κορδόνι» στην παραλία της πόλης δήλωσε σύσσωμο στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Το Σώμα καταδίκασε την πρόσφατη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα Βόλου, κάνοντας λόγο για «προκλητική απόφαση για την πόλη και τους κατοίκους της». Μάλιστα όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτρέψουν την υλοποίηση της απόφασης του ΟΛΒ για την κατασκευή μαρίνας στο «κορδόνι».

 

Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο Δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης στη διάρκεια της ενημέρωσης του Σώματος, κάνοντας λόγο για κατά πλειοψηφία απόφαση του ΟΛΒ που του προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη, καθώς αγνοήθηκε προηγούμενη αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Αυτή η στάση του ΟΛΒ αποτελεί πρόκληση για το Δ.Σ. και την πόλη. Αναρωτιέμαι γιατί έσπευσαν από τη διοίκηση του ΟΛΒ να κλείσουν τόσο γρήγορα το θέμα. Άραγε από πού αντλεί το θράσος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ και μιλά για άλλη δημοτική και περιφερειακή αρχή που θα συμφωνήσει με το θέμα; Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει επαναβεβαιώσει την απόφασή του να μη γίνει μαρίνα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς ο Δήμος Βόλου διαθέτει πολλά χιλιόμετρα θαλάσσιο μέτωπο και μπορεί να βρεθεί άλλος χώρος», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν στην τοποθέτησή της και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζέττα Μακρή, η οποία ανέφερε πως «δεν δικαιούνται στον ΟΛΒ να παραβλέπουν τον πολιτικό κόσμο της πόλης».

Η ίδια εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τη χωροθέτηση της μαρίνας στο «κορδόνι», επισημαίνοντας πως «δεν διαθέτει χερσαία ζώνη, όρους δόμησης και θέσεις στάθμευσης». Επίσης αναρωτήθηκε αν «οι όποιοι επενδυτές έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τον παραπλήσιο χώρο πρασίνου για θέσεις στάθμευσης», για να συμπληρώσει: «Είμαι βέβαιη ότι ορισμένοι βολεύονται με τη διαρροή του ονόματος του επενδυτή. Το σύνολο της πόλης συντάσσεται με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και συμφωνώ σε οποιασδήποτε μορφής αντίδραση για να αποτραπεί μη υλοποίηση της απόφασης του ΟΛΒ». Επίσης, πρότεινε να γίνει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου, όπως ανέφερε, «να αποφευχθούν φωτογραφικές αναθέσεις και προκηρύξεις».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Απ. Νάνος τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική υλοποίησης της απόφασης του ΟΛΒ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο ΟΛΒ δεν σεβάστηκε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι πρόκληση και προσβολή για την πόλη. Δεν είναι δυνατόν το διορισμένο συμβούλιο του ΟΛΒ να παγαίνει αντίθετα με τα συμφέροντα της πόλης τη στιγμή που το λιμάνι συνεχίζει να ρυπαίνει το Βόλο».

Για «επενδυτές που λιγουρεύονται το λιμάνι του Βόλου», έκανε λόγο ο κ. Μαργ. Πατσιαντάς και προσέθεσε: «Καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να δεχτεί αυτού του είδους τις χονδροειδείς παρεμβάσεις που προτείνει ο ΟΛΒ. Πρόκειται για χρήσεις που θα επιβαρύνουν την πόλη. Όχι μόνο θα αντιδράσουμε στην προοπτική κατασκευής μαρίνας στο «κορδόνι», αλλά θα αντισταθούμε. Η μαρίνα πρέπει να γίνει έξω από το πολεοδομικό συγκρότημα».

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ομόφωνα αποφάσισε να επαναβεβαιώσει την απόφασή του για να μην κατασκευαστεί μαρίνα στο «κορδόνι», να ζητηθεί από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου να ανακαλέσει την απόφασή του, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης πρότεινε να καταγγελθεί η στάση του ΟΛΒ στο αρμόδιο υπουργείο.

Γιώργος Ξυνός

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έργο του Τιτσιάνο δημοπρατείται για 30 εκατομμύρια ευρώ – Η εντυπωσιακή ιστορία του

Το έργο “Rest on the Flight into Egypt“, ένα πρώιμο έργο του Τιτσιάνο που ο…

19 Ιουνίου 2024

Eπιστήμονες είδαν live τεράστια μαύρη τρύπα να ξυπνά – Άρχισε ξαφνικά να λάμπει

Στα τέλη του 2019 ο γαλαξίας SDSS1335+0728 άρχισε ξαφνικά να λάμπει πιο έντονα από ποτέ.…

18 Ιουνίου 2024

Φρικτό έγκλημα στην Άγκυρα: Βρετανός μεγιστάνας του πετρελαίου σκότωσε τη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε

Αδιανόητη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Άγκυρα με Βρετανό μεγιστάνα του πετρελαίου να σκοτώνει τη…

18 Ιουνίου 2024

Πατέρας Αντώνιος – Εισαγγελική πρόταση-«φωτιά»: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων

Το εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου στον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να δικαστεί για βαριές κατηγορίες που…

18 Ιουνίου 2024

Κληρονομιά Τράγκα: Στο Μονακό η δικαστική μάχη – Η Μαρία Καρρά θέλει εκτός τον Γιάννη Τράγκα

Στο Μονακό, όπου ο Γιώργος Τράγκας συνέταξε την ιδιόχειρη διαθήκη του στις 19 Φεβρουαρίου του…

18 Ιουνίου 2024

Λύτρας: Τώρα θυμήθηκε να μιλήσει για τηλεδίκες και τα ρίχνει και στη σύζυγό του – «Δεν επινόησα εγώ ότι έπεσε από τις σκάλες»

Νέα δήλωση έκανε ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, αναφορικά με τον ξυλοδαρμό της συζύγου του,…

18 Ιουνίου 2024