Photo Gallery, Τοπικά

Οι θύτες δεν μπορούν να γίνουν σωτήρες

Ο κ. Τσούκαλης εξέφρασε την ικανοποίηση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την επίτευξη του στόχου της

«Ένταση της συντονισμένης επίθεσης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως ανόητα εκδηλώνεται σήμερα από Βενιζέλο και Σαμαρά, με χτυπήματα κάτω από τη μέση και την παρακίνηση εγχώριων και ευρωπαϊκών συμφερόντων», αναμένουν στη Δημοκρατική Αριστερά, δήλωσε χθες από το Βόλο, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νικ. Τσούκαλης.

Επισημαίνοντας πως η επιλογή των πολιτών που εκφράζεται στη ΔΗΜ.ΑΡ. δεν γίνεται με αρνητικό πρόσημο αλλά συνειδητά από απελευθερωμένους κομματικά πλέον πολίτες, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ που κάνουν πλέον την επιλογή της καρδιάς τους, ο κ. Τσούκαλης εξέφρασε την ικανοποίηση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την επίτευξη του στόχου της. «Ευχαριστούμε τους πολίτες που έστω και δημοσκοπικά, βλέπουν σε εμάς την ελπίδα. Υποσχόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους. Τους καλούμε να ακολουθήσουν το δρόμο της καρδιάς τους και «να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνε». Περιμέναμε όσο πλησιάζουν οι εκλογές τις οποίες είχαμε ζητήσει διά επιτάσεως από καιρό, να επιχειρείται επιστροφή στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με κινδυνολογία για την Αριστερά», αναφέροντας ότι αυτή την περίοδο έπρεπε όλα τα πολιτικά κόμματα να βρουν κοινό παρονομαστή απέναντι στην κρίση και όχι να γίνεται ανούσια επίθεση, ενώ έκανε λόγο για σχέδιο που παρακινείται από εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα.

«Ο θύτης δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε σωτήρα» σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. στα γραφεία του κόμματος στο Βόλο πλαισιωμένος από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, ανέφερε: «Η ελληνική κοινωνία σήμερα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Τα στοιχεία της Eurostat είναι εφιαλτικά. Στην Ελλάδα 3,3 εκ. άνθρωποι είναι νεόπτωχοι, η επίσημη ανεργία είναι άνω του 20%, ενώ το κοινωνικό δίκτυο καταρρέει». Προέβλεψε δε ότι το 2012, θα καταρρεύσουν και άλλες δομές που έχουμε ανάγκη, όπως δομές Υγείας (ψυχιατρικός και δομές ΑμεΑ), ενώ θα ακολουθήσουν Νοσοκομεία και περίθαλψη, αλλά και άλλες γνωστές δομές, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ.

«Η ΔΗΜΑΡ επιμένει – σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις για το νεοφιλελεύθερο

μονόδρομο και παρά τον αντισυστημικό αναχωρητισμό μεγάλων τμημάτων της

Αριστεράς – ότι υπάρχουν πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο για δημοκρατική, αριστερή διέξοδο από τη σημερινή κρίση. Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει προς κάθε κατεύθυνση την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να συμφωνηθούν και να εφαρμοστούν αλλαγές στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα στοχεύουν:

– Στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης

– Στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης

– Στην αντιστροφή της ύφεσης και θα εγγυώνται ότι ο έλεγχος του ελλείμματος θα συμβαδίζει με ανακατανομή υπέρ και όχι σε βάρος της εργασίας».

Κατά την επίσκεψή του στο Βόλο, ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ., συνοδευόμενος από στελέχη της ΝΕ πριν την απογευματινή εκδήλωση για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, επισκέφθηκε τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, αλλά και την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Βόλου. «Επιβεβαιώθηκε ότι ο Βόλος έχει παράδοση στην κοινωνική πρόνοια, αντέχει και εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας του, ωστόσο, δεν υπάρχει ανάλογη κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα», τόνισε.

Ερωτηθείς για τη συγκυβέρνηση μεταξύ ΠΑΟΚ και ΝΔ, ο βουλευτής απάντησε ότι αυτό το σενάριο και η προοπτική δεν αφορά στη ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς οι δύο δυνάμεις συγκλίνουν σε όσα προβλέπει το σχέδιο υλοποίησης της τρόικας.

Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στην πολιορκία που δέχεται η ΔΗΜ.ΑΡ. από στελέχη που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και διαρρέουν στα ΜΜΕ πως έχουν επαφές με το κόμμα εν όψει εκλογών. «Εμείς έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές. Δεν διακατεχόμαστε από τη λογική του σκαντζόχοιρου όπως η παραδοσιακή Αριστερά αλλά γνωρίζουμε και τις ιδιοτελείς επιδιώξεις. Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως έχουμε τονίσει θα γίνει από τις Νομαρχιακές Επιτροπές, δίχως εμπλοκή προέδρου ή Κεντρική Επιτροπής».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το