Πολιτική

Ξεσηκωμός για μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Δυναμικές κινητοποιήσεις από ένστολους, δικαστές, πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους στον κλάδο υγείας

Δυναμικές είναι οι κινητοποιήσεις από ένστολους, δικαστές, πανεπιστημιακούς αλλά και εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, οι οποίοι αντιδρούν στις νέες περικοπές των αποδοχών τους.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους οι ένστολοι συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο σήμερα (χθες) το απόγευμα, κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό στα χέρια. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ ήρθαν αστυνομικοί νωρίς το πρωί, οι οποίοι εμπόδισαν την είσοδο αλλά και την έξοδο των διμοιριών από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ. Οι διαβεβαιώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ ότι θα ζητήσει παρέμβαση του πρωθυπουργού, τους έπεισαν να αποχωρήσουν.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων στα σώματα ασφαλείας, συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή.

Οι ένστολοι θα λάβουν μέρος στη μεγάλη πορεία στη ΔΕΘ το Σάββατο.

Από την πλευρά τους, οι δικαστές δεν τα βρήκαν με τον υπουργό Οικονομικών που συναντήθηκαν σήμερα (χθες το μεσημέρι, και αποχωρώντας έκαναν λόγο για συνταγματική εκτροπή. Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε σε μεσοσταθμικές μειώσεις που φθάνουν το 23% στις συνολικές αποδοχές των δικαστικών και των εισαγγελικών λειτουργών. Αποφασισμένοι να μην υποστούν άλλες μειώσεις συγκαλούν την Παρασκευή (σήμερα) εκ νέου το Δ.Σ της ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για να συζητήσουν την μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Για συγκεκριμένο σχέδιο αποπληρωμής των φαρμακοποιών έκανε λόγο σήμερα (χθες) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης με τους φαρμακοποιούς. Ανέφερε ότι σήμερα δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή το υπόλοιπο των οφειλών του Μαΐου. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε στους φαρμακοποιούς του Πειραιά το 50% των συνταγών που εκτελέστηκαν τον Ιούνιο, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για κατακριτέα και παράνομη τακτική του ΕΟΠΥΥ που επιχειρεί να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να προκαλέσουν “αρρυθμίες” στην Υγεία, ενώ από τις 17 ξεκινούν επισχέσεις εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι πανεπιστημιακοί που αντιδρούν στις νέες μεσοσταθμικές μειώσεις κατά 17,5%. Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Την μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους θα αποφασίσουν την ερχόμενη Τρίτη σε έκτακτη συνέλευσή τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το