Photo Gallery, Τοπικά

Σύλληψη 62χρονου για εμπρησμό στην Αλόννησο

Στη σύλληψη ενός 62χρονου για εμπρησμό οδήγησαν οι έρευνες για τις τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην Αλόννησο

 

Στην σύλληψη ενός 62χρονου, κατοίκου Αλοννήσου, οδήγησαν οι έρευνες των αστυνομικών του νησιού μετά τις αλλεπάλληλες εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο –όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα- αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο άνδρας φέρεται να έχει βγει από το σπίτι του, αργά το βράδυ της Τετάρτης και στη διαδρομή μέχρι την Στενή Βάλα έβαζε φωτιές. Συνολικά φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο νησί και κινητοποίηση των αρχών.  Ο εντοπισμός του πάντως έγινε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αποφεύγονται τυχόν νέα περιστατικά.

Ο 62χρονος κρατείται στον αστυνομικό σταθμό της Αλοννήσου και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και οι φορείς του νησιού μιλούσαν από την αρχή για έργο εμπρηστών, καθώς σε διάστημα πέντε ωρών εκδηλώθηκαν συνολικά τέσσερις εστίες φωτιάς, σε διαφορετικά σημεία και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η κινητοποίηση του τοπικού Πυροσβεστικού κλιμακίου και του Δήμου ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να κατασβήσουν τις εστίες της φωτιάς εν τη γενέσει τους χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. «Ευτυχώς που οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν και δεν φυσούσε αέρας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η καταστροφή θα ήταν μεγάλη για το νησί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης.

Η πρώτη εστία της φωτιάς εκδηλώθηκε γύρω στη μία χθες τα ξημερώματα στην περιοχή «Παγγύρι» και μόλις έγινε αντιληπτή ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή. Αμέσως τρία οχήματα του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αλοννήσου και 18 άνδρες έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να κατασβήσουν την εστία, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις και απειλήσει το πυκνό πευκόφυτο δάσος που βρίσκεται στην περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα εκδηλώθηκε δεύτερη εστία φωτιάς στην περιοχή της Στενής Βάλας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί εκ νέου ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου, καθώς και άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Στη μάχη κατά της νέας εστίας ρίχτηκαν και τρία φορτηγά- βυτιοφόρα του Δήμου με τέσσερις εργάτες καθαριότητας, ενώ ξεκίνησαν και περιπολίες σε όλο το νησί, καθώς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρχε η εκτίμηση ότι οι εστίες της φωτιάς είναι έργο εμπρηστών.

Μέχρι τις 6.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης εκδηλώθηκαν, σε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους, δύο ακόμη εστίες φωτιάς στις περιοχές «Ρέματα» και «Γούβες», γεγονός που προκάλεσε νέα κινητοποίηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο. Μάλιστα, στην περιοχή «Ρέματα» δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και οι πυροσβέστες κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να αποτρέψουν την επέκτασή της στο πυκνό πευκοδάσος.

Να αναφερθεί ότι από τις τέσσερις εστίες φωτιάς κάηκαν -ευτυχώς- μικρές εκτάσεις με θάμνους και ελάχιστα δέντρα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι τέσσερις εστίες φωτιάς οφείλονται σε εμπρησμό, καθώς σε μια περίπτωση βρέθηκαν καμένα μικρά κλαδιά, τα οποία προφανώς μεταφέρθηκαν από το δράστη ή τους δράστες».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως «η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού ήταν μεγάλη και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση αποτράπηκε μια μεγάλη καταστροφή για το νησί της Αλοννήσου. Ξενυχτήσαμε και ανησυχήσαμε πάρα πολύ, καθώς η ώρα που εκδηλώθηκαν οι εστίες της φωτιάς, σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, είναι ιδιαίτερα περίεργη. Ευτυχώς που οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και δεν φυσούσε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η καταστροφή για το νησί θα ήταν πολύ μεγάλη. Θέλω να συγχαρώ τους άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου, τους εργάτες του Δήμου, αλλά και τους άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για την καταλυτική συνδρομή τους στην κατάσβεση των εστιών εν τη γενέσει τους. Η συνεργασία μαζί τους ήταν άψογη τόσο στον τομέα του συντονισμού όσο και στην τροφοδοσία με νερό. Θέλω να πιστεύω ότι ο δράστης ή οι δράστες θα συλληφθούν και κανείς στο μέλλον δεν θα σκεφτεί να βάλει φωτιά στο καταπράσινο νησί της Αλοννήσου» προσέθεσε ο κ. Βαφίνης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το