Κατηγορίες: Τοπικά

Ξαναχτύπησε η σπείρα χρηματοκιβωτίων

Έδρασε και πάλι η σπείρα των χρηματοκιβωτίων που δρα συστηματικά τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των δραστών ήταν εργοστάσιο εμπορίας ποτών στην α’ βιομηχανική περιοχή και κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη συνοικία Νεαπόλεως. Στη μία περίπτωση οι δράστες δεν κατάφεραν να «ξεκολλήσουν» το χρηματοκιβώτιο και έτσι πήραν μόνο τα χρήματα, ενώ στην άλλη το μετέφεραν μαζί με τα χρήματα. Και στις δύο περιπτώσεις βρήκαν και πήραν από 5.000 ευρώ. Η μέθοδος που έδρασαν κλασική και πανομοιότυπη με τις προηγούμενες φορές, δηλαδή διέρρηξαν την κύρια είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και πήγαν στα γραφεία.

Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί πέντε περιπτώσεις διάρρηξης με στόχο το χρηματοκιβώτιο. Όλα δείχνουν πως πιθανότατα να πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Στο μεταξύ τα χρηματοκιβώτια που είχαν κλαπεί από το Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» και από εργοστάσιο της βιομηχανικής, βρέθηκαν πριν από τα τέσσερις ημέρες σε χωράφι, μέσα σε μικρό οικίσκο, στο δρόμο Βόλου – Λάρισας. Φυσικά χωρίς περιεχόμενο….

Ειδικότερα  τη νύχτα της Πέμπτης, άγνωστοι διέρρηξαν επιχείρηση εμπορίας ποτών, στην Α’ ΒΙΠΕ, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 5000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή οι δράστες δεν πήραν το χρηματοκιβώτιο. Εισήλθαν στα γραφεία της επιχείρησης, ερεύνησαν τους χώρους, διαπίστωσαν ότι μπορούν να πάρουν χρήματα χωρίς να μπουν στον κόπο να «ξηλώσουν» το χρηματοκιβώτιο. Πράγμα που έκαναν. Στη συνέχεια φαίνεται να πήγαν σε σούπερ μάρκετ στην συνοικία της Νεάπολης.

Οι άγνωστοι δράστες, αφού έθραυσαν μεταλλική είσοδο καταστήματος σούπερ μάρκετ, εισήλθαν στο χώρο του λογιστηρίου και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό – 5.000 ευρώ – κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας και δωροεπιταγές του καταστήματος.

Το πρωί οι υπεύθυνοι των δύο επιχειρήσεων διαπίστωσαν τις κλοπές και ενημέρωσαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Η Υπηρεσία έχει ανοικτό το φάκελο των ερευνών για τις κλοπές χρηματοκιβωτίων που διαπράττονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όσα στοιχεία βρίσκουν με στόχο τον εντοπισμό των δραστών. Από τον τρόπο δράσης του προκύπτει ότι λειτουργούν επαγγελματικά, στοχευμένα και βάσει σχεδίου. Φαίνεται πως έχουν προηγουμένως μελετήσει τους χώρους πριν «κτυπήσουν» ώστε να χάσουν χρόνο ψάχνοντας. Φαίνεται πως η «επιχείρηση χρηματοκιβώτιο» δεν διαρκεί περισσότερο από ένα τέταρτο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το μάρκετ διαθέτει σύστημα συναγερμού, που χτύπησε και ενημέρωσε την Αστυνομία, αλλά μέχρι να μεταβούν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστεί. Αυτό ενισχύει την εκτίμηση ότι δεν παραμένουν στο χώρο για αρκετή ώρα, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο να εντοπιστούν από την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο «χτύπημα» έγινε στο Συνεταιρισμό «Δήμητρα», πριν από μήνα. Το ίδιο βράδυ «κτύπησαν» και δεύτερο χρηματοκιβώτιο επιχείρησης στη βιομηχανική περιοχή. Τα δύο αυτά χρηματοκιβώτια βρέθηκαν σε χωράφι. Ακολούθησαν άλλες δύο διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, ενώ εντυπωσιακό ήταν το «χτύπημα» στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος. Από εκεί, ως γνωστό, εκλάπησαν 3.000 περίπου ευρώ από το γραφείο γάμων, όπου έφτασαν οι δράστες, αφού είχαν προηγουμένως διαρρήξει 15 περίπου εσωτερικές πόρτες.

Στην παρούσα φάση οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Όλα δείχνουν ότι η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου» δηλώνει βασιλικός αναλυτής

Σε μία αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον προχώρησε ο Βέλγος δημοσιογράφος Marc Roche, που έχει…

28 Μαρτίου 2024

Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Η προθεσμία

Ξεκινά σήμερα, 28 Μαρτίου 2024, η υποβολή αιτήσεων για αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι…

28 Μαρτίου 2024

Νηστεία: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών

Καθώς βρισκόμαστε στις μέρες της νηστείας της Σαρακοστής και πολλοί επιλέγουν να μην καταναλώνουν τρόφιμα…

28 Μαρτίου 2024

Φασούλας: Επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ κανείς άλλος πέρα από τον Γκάλη

Με αφορμή την απόφαση της ΕΟΚ να χρίσει επίτιμο πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο Παναγιώτης…

28 Μαρτίου 2024

Βασίλης Καρράς: Τρεις μήνες από τον θάνατό του – Το μνημόσυνο και η μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Βασίλης Καρράς άφησε την τελευταία του…

28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στη Βραζιλία: Σκότωσε την κόρη του και πλήρωσε 2 ευρώ έναν άνδρα για να κάψει τη σορό της

Μια φρικτή δολοφονία αποκαλύφτηκε στη Βραζιλία, όπου άνδρας δολοφόνησε την κόρη του μετά από καβγά…

28 Μαρτίου 2024