Κατηγορίες: Αθλητισμός

Ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 19.30 την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ

 

Το ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ διεξάγεται σήμερα στις 19.30 στην Τούμπα (Novasports 1). Ο ΠΑΟΚ (δεύτερος στην κατάταξη) υποδέχεται την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή, μετά τη νίκη της με 3-0 την περασμένη Κυριακή επί του «Δικεφάλου του Βορρά».

Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα καταστεί το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της δεύτερης στην τελική βαθμολογία που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, οι παίκτες της «Ένωσης» έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν και για την ισοπαλία, αφού μετά το 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την περασμένη αγωνιστική, έχουν πλεονέκτημα. Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς, θα επιδιώξουν να πάρουν την ρεβάνς, έτσι ώστε να βρεθούν επικεφαλής στην σχετική βαθμολογία και να κρατούν την «τύχη στα πόδια τους».

 

Στην αποστολή

ο Βιεϊρίνια

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Στη χθεσινή προπόνηση δεν συμμετείχε ο Βιεϊρίνια, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έχει ένα οίδημα στον αριστερό δικέφαλο. Επίσης, ο Πάμπλο Κοντρέρας προληπτικά, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και αποκατάστασης. Και οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται κανονικά στην αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Σαλπιγγίδη, Τσουκαλά, Φωτάκη, Αρίας, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Έτο, Γκαρσία, Λίνο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο. Αποκλείστηκαν ο τιμωρημένος Τσιρίλο και ο τραυματίας Μουσλίμοβιτς.

Στο μεταξύ, με τους εκπροσώπους των οργανωμένων του ΠΑΟΚ συναντήθηκε χθες ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε να προφυλαχτεί η Τούμπα, γιατί ο πέλεκυς θα είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Ο Ζαγοράκης επεσήμανε στους οργανωμένους οπαδούς, πως είναι πολύ  σημαντικό να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ μία εικόνα, όπως εκείνη της πρεμιέρας των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες για την περιφρούρηση του γηπέδου, για την οποία και αυτή τη φορά τα μέτρα θα είναι αυξημένα.

 

Χωρίς Καφέ η ΑΕΚ

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται από χθες στην Θεσσαλονίκη με τον Μανόλο Χιμένεθ να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Ο Παντελής Καφές και ο Σάββας Γκέντσογλου ήρθαν να προστεθούν στις ήδη γνωστές απουσίες των Νίκου Λυμπερόπουλου και Σανέλ Γιάχιτς. Ο Καφές παρότι προπονήθηκε κανονικά, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, κρίθηκε προτιμότερο να μείνει στην Αθήνα και να επανέλθει στην επόμενη αγωνιστική. Όσο για τον Γκέντσογλου, υπέστη κάκωση στο αριστερό γόνατο στη διάρκεια της προπόνησης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τους εξής 20 παίκτες για την αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Δέλλας, Καράμπελας, Μανωλάς, Νταντόμο, Ντιόπ, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Κλωναρίδης, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Νασούτι, Έντερ, Σκόκο.

* Χωρίς τον Μάρκος Μίτσελ θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός μέσος, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες με τον ΠΑΟΚ, θεωρήθηκε πιο απαραίτητος από το τεχνικό επιτελείο στα δύο κρίσιμα προσεχή ματς και (με την ελπίδα η «Ένωση» να έχει καθαρίσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική την πρωτιά) επιλέχθηκε να εκτίσει τότε την ποινή του.

Το σημερινό πρόγραμμα και η βαθμολογία των πλέι οφ, έχουν ως εξής:
17:15 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Β.

19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Η βαθμολογία

(σε 3 αγώνες)
ΑΕΚ 8
ΠΑΟΚ  6
Παναθηναϊκός  4
Ολυμπιακός Β. 3

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΑΔΕ: Και με κάρτες ξένων τραπεζών η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και κάρτες πληρωμών αλλοδαπής έκδοσης στις συναλλαγές τους με την ΑΑΔΕ…

22 Μαρτίου 2024

Ο Ζούκερμπεργκ αγόρασε για 300 εκατ. δολάρια το αγαπημένο σκάφος Ρώσου ολιγάρχη

Από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Βλαντιμίρ Ποτάνιν στα χέρια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατέληξε ένα υπερπολυτελές…

22 Μαρτίου 2024

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου

Την επόμενη Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε,…

22 Μαρτίου 2024

Φρίκη από το μακάβριο εύρημα στη Λιβύη: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 65 νεκρούς

Εικόνες και στοιχεία που προκαλούν φρίκη έρχονται να καταδείξουν τις πιο σκληρές πτυχές του μεταναστευτικού…

22 Μαρτίου 2024

Γάζα: Ακάθεκτος ο Νετανιάχου, διαμηνύει πως θα στείλει στρατό στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμήνυσε πως παραμένει αποφασισμένος να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία…

22 Μαρτίου 2024

Apple για τη μήνυση κυβέρνησης ΗΠΑ: «Απειλεί αυτό που είμαστε»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Apple μετά την προσφυγή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και 15…

22 Μαρτίου 2024