Κατηγορίες: Αθλητισμός

Νίκη: Ενίσχυση από το… πάνω ράφι

Την υλοποίηση ενός μεγάλου ονείρου έθεσε ως στόχο της Νίκης ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος ζήτησε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ στη συνέντευξη Τύπου και γι’ αυτό οι «κυανόλευκοι» θέλουν να αγοράσουν παίκτες από το… πάνω ράφι. Με τον Ηρακλή φαίνεται να έχει συμφωνήσει ο Τάσος Κυριάκος, αλλά ακόμη δεν έχει λύσει το συμβόλαιό του με τη Νίκη, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης «φλερτάρει» με τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

«Χείμαρρος» ήταν ο Ανδρέας Πάτσης στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου. «Δεν ήξερα ότι στο τέλος του πρωταθλήματος δίνουν κύπελλο στον πρωταθλητή. Θέλω την κούπα που πήρε πέρσι ο Απόλλων Σμύρνης. Είπα στον φίλο μου τον Σταμάτη Βελλή ότι θα μου τη δώσει στο τέλος της χρονιάς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Νίκη.

Μπορεί στις δηλώσεις αυτές να υπάρχει έντονη η αίσθηση του χιούμορ, αλλά στην ουσία ο κ. Πάτσης έδειξε πως δεν αστειεύεται. Έχει όραμα να ανεβάσει την ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια» και παρουσιάστηκε αποφασισμένος να «χτίσει» το οικοδόμημα ξανά από την αρχή.

Η περσινή ομάδα έχει «αποψιλωθεί» και αυτό που μένει είναι δούμε ποιοι θα την επανδρώσουν τη νέα χρονιά. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Πάτσης έχει στο στόχαστρο πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί ή εξακολουθούν να παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, με τους οποίους έχει ανοικτή γραμμή.

Όταν κάνεις πρωταθλητισμό σίγουρα απαιτούνται κάποιοι ποδοσφαιριστές καταξιωμένοι που με την πείρα τους θα ηγηθούν της ομάδας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η ΠΑΕ Νίκη είναι διατεθειμένη να ξοδέψει πακτωλό χρημάτων μόνο και μόνο για να αποκτήσει κάποια ονόματα.

Στο μυαλό του Ανδρέα Πάτση και του Παναγιώτη Τζαναβάρα βρίσκεται η επάνδρωση του έμψυχου δυναμικού με ορισμένους έμπειρους και αρκετούς νεαρότερους και φερέλπιδες ποδοσφαιριστές. Άλλωστε οι εποχές δεν επιτρέπουν την σπατάλη χρημάτων και η ΠΑΕ Νίκη έχει και τον «πονοκέφαλο» των παλιών χρεών.

Ήδη οι «κυανόλευκοι» μιλούν με τους Ντίνο Σέρεμετ, Θανάση Ρεπετσά και Δημήτρη Ζουλιώτη, ενώ σ’ αυτούς προστέθηκαν και δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης. Πρόκειται για τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό Κώστα Ιασωνίδη και τον 25χρονο αριστερό μπακ Στράτο Χιντζίδη. Για όλους αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά ο Τάσος Κυριάκος φέρεται να κατέληξε σε προφορική συμφωνία με τον Ηρακλή. Ωστόσο για να πάει στον «Γηραιό» θα πρέπει να λύσει το συμβόλαιό του με τη Νίκη, κάτι που φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου.

Πάντως τον 35χρονο χαφ απασχολεί και μια προσωπική υπόθεση. Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής άγνωστοι έκαψαν με νιτρικό οξύ το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο σπίτι του στη Λάρισα. Το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό ούτε από τον ίδιο, ούτε από κάποιον από τα συγγενικά του πρόσωπα και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων. Για το συμβάν έρευνα διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Ένας άλλος παίκτης που δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Νίκη και έχει μπει στο στόχαστρο κάποιου συλλόγου είναι ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο 26χρονος αριστερός οπισθοφύλακας είχε θετική παρουσία όποτε έπαιξε και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ωστόσο για να μεταπηδήσει στους «Πόντιους» θα πρέπει να συναινέσει και η Νίκη, αφού έχει συμβόλαιο μαζί του και για την επόμενη σεζόν.

Ακόμη δεν έχει απαντήσει στον Ανδρέα Πάτση ο Δημήτρης Σαμαράς. Στον πολύπειρο στόπερ έγινε μια πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας τους, την οποία μελετά, ενώ ταυτόχρονα έχει ακουστεί πως έχει δεχθεί έντονο πρέσινγκ από τον Αιγινιακό. Εκεί προπονητής είναι ένας πρώην της Νίκης, ο Γιώργος Χατζάρας, που τον γνωρίζει πολύ καλά και τον θέλει στην ομάδα του.

 

Στον Πανελευσινιακό

ο Ουέλινγκτον

«Υποβιβασμός» μιας κατηγορίας για τον Ντάνιελ Ουέλινγκτον. Ο Βραζιλιάνος δεν είχε καλή απόδοση όσο έπαιξε στη Νίκη και όπως ήταν λογικό αποτέλεσε παρελθόν.

Παρ’ όλα αυτά η Καλλιθέα φαινόταν κοντά στην απόκτησή του, αλλά την τελευταία στιγμή ο Πανελευσινιακός έκανε τη… ρελάνς και με καλύτερη πρόταση εξασφάλισε το «ναι» του 30χρονου επιθετικού, αν και αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Επίσης τρεις σύλλογοι ερίζουν για τον Παντελή Ριζογιάννη. Ο 25χρονος αμυντικός χαφ έλυσε το συμβόλαιό του με τη Νίκη και γρήγορα συγκεντρώθηκαν γύρω του διάφοροι «μνηστήρες». Ηρακλής, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος Αιγινιακός και Αχαρναϊκός προσπαθούν να αποσπάσουν την υπογραφή του, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία.

 

Επιτυχημένη η συναυλία

της Ερασιτεχνικής

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η συναυλία που διοργάνωσε ο Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» το βράδυ του Σαββάτου στο «Παντελής Μαγουλάς». Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας και Νίκος Πορτοκάλογλου «ταξίδεψαν» τους θεατές μέσα από τις νότες του σε άλλες εποχές και καταχειροκροτήθηκαν. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η εμφάνιση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου φορώντας το κασκόλ της Νίκης και όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκε από το κοινό, που έδωσε εντυπωσιακό «παρών» στις εξέδρες της «κλούβας» και όλοι μαζί τραγούδησαν το σύνθημα «Νίκη Α’ Εθνική θέλω να σε δω και ας τρελαθώ…».

Την εκδήλωση άνοιξε ο γνωστός για τα κυανόλευκά του αισθήματα Γιώργος Μαστρογιάννης, ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Τάκης Βαϊράμογλου. Ο νέος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης επισήμανε ότι θα γίνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να εορταστούν τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου, γεγονός που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους θεατές, που πέρασαν μια πολύ όμορφη καλοκαιρινή βραδιά.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βαριά ήττα με 7-0 υπέστη από τον Παναθηναϊκό ο Βόλος 2004

Βαριά ήττα με 7-0 υπέστη ο Α.Σ. Βόλος 2004 από τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της…

27 Μαρτίου 2024

Στη Θεσσαλία ο Ευρωπαϊκός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας στην αγροδιατροφή

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «αγκαλιάζει» τον πρώτο Ευρωπαϊκό Κόμβο ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην…

27 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτικό συνέδριο «ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

  Η παιδική ευαλωτότητα αποτελεί ένα αυξανόμενο φαινόμενο σε διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα ο ρυθμός…

27 Μαρτίου 2024

Μεγάλη επιτυχία των Νεανίδων της Αργούς

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα βόλεϊ Νεανίδων της Αργούς η οποία έφτασε μέχρι τους «8»…

27 Μαρτίου 2024

Ημερίδα με θέμα «Τρόφιμα Ζωικής προέλευσης – Εξελίξεις, προκλήσεις και προοπτικές»

Στα πλαίσια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογία Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» μεταξύ…

27 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Ενεργοί Πολίτες: Δημόσιες βρύσες στην πόλη μας εδώ και τώρα

  Η δημοτική κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Βόλου» μέλος της Συμμαχίας για τον Βόλο σε ανακοίνωσή…

27 Μαρτίου 2024