Photo Gallery, Τοπικά

Νέες πολιτικές ανάπτυξης επιχειρηματικότητας

Εκδήλωση σήμερα με τους Γ.Γ. Επενδύσεων και Βιομηχανίας

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, διοργανώνει εκδήλωση, σήμερα και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «FORUM» (Δεληγιώργη 9 – Βόλος), με κεντρικό θέμα «Νέες Πολιτικές Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας».

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι κ.κ. Πετράκος Γεώργιος, Γ.Γ. Επενδύσεων και Ανάπτυξης, του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα «Ο νέος επενδυτικός Νόμος» και Φούρλας Αλέξανδρος, Γ.Γ. Βιομηχανίας, του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα «Απλοποίηση Αδειοδότησης Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων – Το νέο καθεστώς ανάπτυξης των Επιχειρηματικών Πάρκων».

 

Η Β’ φάση του νέου

Επενδυτικού Νόμου

 

Ενεργοποιήθηκε από την 1η Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη δεύτερη φάση του Νέου Επενδυτικού Νόμου. Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του Επενδυτικού Νόμου (Γενική Επιχειρηματικότητα, Περιφερειακή Συνοχή, Τεχνολογική Ανάπτυξη) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 ώστε να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι, για τη γενική κατηγορία των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (άνω των 50 εκ.), προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους. Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής της επένδυσής τους στον Επενδυτικό Νόμο και για όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ηλεκτρονικής και έντυπης υποβολής της επενδυτικής τους πρότασης στο Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων που λειτουργεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στους Νικόλαο Πάντο: 2413506362 (n.panto@thessal) και Πάκα Χριστίνα: 2413506325 ([email protected]), από τις 7 π.μ έως τις 3 μ.μ.

 

Αύξηση της αξίας

αγροτικών προϊόντων

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας γίνεται γνωστό ότι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκηρύχθηκε η 2η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος στα πλαίσια του Μέτρου 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος 2007-2013 «Αλέξ. Μπαλτατζής», η οποία καλεί τους εν δυνάμει δικαιούχους που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων και επιθυμούν να υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο στα πλαίσια του παραπάνω αναφερόμενου μέτρου, να καταθέσουν αιτήσεις ενίσχυσης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Η έναρξη ισχύος της πρόσκλησης και υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ξεκινά στις 7-10-2011 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής η 28-12-2011. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το διαδίκτυο ή από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το