Κατηγορίες: Αθλητισμός

“Μονομαχεί” στα Γιαννιτσά με Αναγέννηση η Νίκη

Με σκοπό να διευρύνει το σερί των επιτυχιών η Νίκη «εκστρατεύει» στα Γιαννιτσά, όπου σήμερα στις 16.00 «μονομαχεί» με την τοπική Αναγέννηση. Η συνάντηση διεξάγεται στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής στη Football League και θα μεταδοθεί από το OTE Sports 3.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει το τελευταίο διάστημα η Νίκη. Με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι παιχνίδια θεωρείται από τις «καυτές» ομάδες του πρωταθλήματος. Η «κοιλιά» που έκανε στην αρχή του δεύτερου γύρου φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν. Με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο το βολιώτικο συγκρότημα κάλυψε το χαμένο έδαφος και επανήλθε δυναμικά στη διεκδίκηση μιας εκ των θέσεων που οδηγούν απευθείας στη Σούπερ Λιγκ.

Το επιτυχημένο σερί που έχει κάνει μέχρι τώρα η Νίκη, όμως, δεν είναι αρκετό για να πετύχει τον στόχο της. Απομένουν ακόμη αρκετοί αγώνες μέχρι το φινάλε του φετινού μαραθωνίου και θα πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στη συνέχεια.

Το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι με τον συμπολίτη Ολυμπιακό, αλλά πριν απ’ αυτό η βολιώτικη ομάδα καλείται να δώσει νέες εξετάσεις. Ο λόγος για την αναμέτρηση με την Αναγέννηση στα Γιαννιτσά σήμερα στις 16.00, ο οποίος είναι αρκετά «πονηρός».

Οι ποδοσφαιριστές του Απόστολου Χαραλαμπίδη θα πρέπει να ξεχάσουν το σερί των νικών αλλά και το ότι το επόμενο Σάββατο υπάρχει το βολιώτικο ντέρμπι. Αντίθετα οφείλουν να εστιάσουν την προσοχή τους αποκλειστικά στη σημερινή αναμέτρηση που προμηνύεται δύσκολη.

Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από την περασμένη Τετάρτη, όταν οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν σημάδια χαλάρωσης και λίγο έλειψε να πάθουν ζημιά από την ουραγό Επανομή και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» τους. Επίσης φέτος η Νίκη την έχει «πατήσει» ουκ ολίγες φορές από θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες έχοντας χάσει από Θρασύβουλο, Βύζαντα Μεγάρων, Πιερικό και Καλλιθέα.

Επομένως περίπτωση υποτίμησης του αντιπάλου δεν υπάρχει. Άπαντες στο «κυανόλευκο στρατόπεδο» έχουν αντιληφθεί τη σημασία της σημερινής αναμέτρησης, με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την περασμένη Τέταρτη λέγοντας ότι το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Επανομή θα πρέπει να γίνει μάθημα στους παίκτες του.

Τα Γιαννιτσά δεν έχουν ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο. Βρίσκονται στην 18η θέση με 30 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από τον Βύζαντα, αλλά ξέρουν ότι η παραμονή δεν έχει εξασφαλιστεί γι’ αυτούς. Για τον λόγο αυτό σήμερα αναμένεται να τα δώσουν όλα για να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Η κρισιμότητα που έχει η σημερινή συνάντηση για την Αναγέννηση φαίνεται και από την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να ορίσει γενική τιμή εισιτηρίου τα 10 ευρώ θέλοντας να προσελκύσει όσο περισσότερους φιλάθλους γίνεται στο στάδιο των Γιαννιτσών προκειμένου να δημιουργήσουν «καυτή» ατμόσφαιρα.

Πάντως στο γήπεδο δεν θα βρίσκονται σήμερα μόνο οπαδοί των γηπεδούχων. Το Blue Club-Θύρα 3 «Παναγιώτης Ντοκούζης» διοργανώνει εκδρομή για τα Γιαννιτσά και παρά το εργάσιμο της ημέρας, η Νίκη θα έχει και στον αγώνα αυτό τη συμπαράσταση των οπαδών της.

 

Τα πλάνα

του Χαραλαμπίδη

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν μπορεί να υπολογίζει σε δύο παίκτες. Ο λόγος για τον Μανώλη Σκούφαλη, που εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής που του επιβλήθηκε μετά τα γεγονότα στο ντέρμπι με τη Λάρισα και τον Δημήτρη Σαμαρά, που συμπλήρωσε επτά κίτρινες και δηλώθηκε να λείψει σήμερα και ενάντια στον Εθνικό Γαζώρου.

Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα κόντρα στα Γιαννιτσά δεν θα παραταχθεί η ίδια ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Επανομής. Ο Χάρης Παππάς θα είναι πάλι ο αντικαταστάτης του Μανώλη Σκούφαλη στη δεξιά πλευρά, ενώ επιστρέφει και ο Στέργιος Ψιάνος, ο οποίος θα καταλάβει το γνώριμο πόστο του στη δεξιά πλευρά της οπισθοφυλακής αντί του Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Για τη θέση του σέντερ μπακ ερίζουν δύο παίκτες. Πιο πιθανή φαντάζει η χρησιμοποίηση του Βασίλη Καρατζά, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε ως αλλαγή την προηγούμενη Τετάρτη. Επίσης υπάρχει και το σενάριο να παίξει στόπερ ο Κώστας Χατζής, αλλά η πρώτη περίπτωση θεωρείται πιο πιθανή.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Μπόζινταρ Τάντιτς. Ο Σέρβος μέσος ήταν εκείνος που άλλαξε τη ροή του αγώνα με την Επανομή και με το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του για να συντρίψουν την Επανομή με 4-1. Πάντως το πιο πιθανό είναι να μείνει στον πάγκο και να παίξει κατά τη διάρκεια του αγώνα ως αλλαγή.

Επίσης τη θέση του στην ενδεκάδα θα διατηρήσει και ο Δημήτρης Κοντοδήμος. Ο έμπειρος αριστερός μπακ αποχώρησε «λαβωμένος» από το ματς κόντρα στην Επανομή. Ωστόσο ο τραυματισμός του στη μέση δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός και σήμερα αναμένεται να παίξει κανονικά.

Επομένως η πιθανή σύνθεση της Νίκης θα έχει την εξής μορφή (σε διάταξη 4-2-3-1): Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ηλίας Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Στέργιος Ψιάνος (δεξιά), Δημήτρης Κοντοδήμος (αριστερά), Βασίλης Καρατζάς και Άγγελος Βέρτζος (στόπερ). Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Παντελής Ριζογιάννης, Νίκος Πουρτουλίδης (στον άξονα), Χάρης Παππάς (δεξιά) και Άλαν Λαλίν (αριστερά), με τον Τάσο Κυριάκο να συνεπικουρεί τον Κώστα Φλίγκο, που θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Η προετοιμασία της Νίκης ολοκληρώθηκε χθες το πρωί χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Αμέσως μετά η τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε τη σύνθεση της αποστολής, στην οποία μετέχουν οι: Βούρας, Καρακούτσης, Βέρτζος, Φλίγκος, Κοντοδήμος, Ουέλινγκτον, Ψιάνος, Χατζής, Τάντιτς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης, Λαλίν, Κυριάκος, Καρατζάς, Παπαδόπουλος, Τζιώρας, Παππάς, Πιτταράς.

 

Τα Γιαννιτσά

Δύο προβλήματα απασχολούν τον Σάββα Κωφίδη. Ο προπονητής των Γιαννιτσών είδε τον Καρακάσογλου να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Σαββάτου και δεν μπορεί να τον υπολογίζει. Επίσης ο Άρτσε, που είχε χτυπήσει στον αστράγαλο στον αγώνα με τον Θρασύβουλο, δεν μπόρεσε να βγάλει το κανονικό πρόγραμμα χθες. Ωστόσο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα δοκιμάσει την τελευταία στιγμή το πόδι του. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η τεχνική ηγεσία πήρε στην αποστολή 19 παίκτες.  Σίγουρα απών θα είναι ο τιμωρημένος Σπαθάρας.

Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο κ. Κωφίδης για το σημερινό ματς είναι οι ακόλουθοι: Καραογλανίδης, Ζαχαριάδης, Κυριακίδης, Χατζόγλου, Σερέτης, Γκαρακλίδης, Σαμαρόπουλος, Τσιάμης, Βλαχόπουλος, Σιδηρόπουλος, Καρλόπουλος, Καρπαθάκης, Καπνίδης, Ζαγοριανός, Χαρμάνας, Τσίλογλου, Άρτσε, Σκαθαρούδης, Σαπανίδης.

 

Σήμερα η συνέντευξη

του Ανδρέα Πάτση

Σήμερα Δευτέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη ο Ανδρέας Πάτσης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη είναι καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του ASTRA «Πολιτικό Φόρουμ» του Χρήστου Λουκά, όπου θα μιλήσει για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη βολιώτικη ομάδα. Η εκπομπή θα αρχίσει στις 20.20 και ο κ. Πάτσης θα απαντήσει και σε ερωτήματα εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ που δώσουν το «παρών» στο πάνελ.

 

«Έφυγε» ο Κ. Τζίνης

Ακόμη ένα πλήγμα δέχθηκε χθες η «κυανόλευκη οικογένεια» χάνοντας άλλο ένα μέλος της. Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Τζίνης άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο εκλιπών ήταν αδελφός του Νίκου Τζίνη, ο οποίος μεσουράνησε στη Νίκη τη δεκαετία του ’60 και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς φτάνοντας μέχρι την Εθνική ομάδα. Ο Κώστας Τζίνης διατέλεσε κι αυτός ποδοσφαιριστής της Νίκης το ίδιο διάστημα.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ώρα 16.00

(ΟΤΕ Sport 3)

 

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

1. Καραογλανίδης

16. Κυριακίδης

5. Τσιάμης

32. Σαμαρόπουλος

6. Σερέτης

24. Σκαθαρούδης

25. Καρπαθάκης

22. Βλαχόπουλος

31. Καρλόπουλος

8. Σιδηρόπουλος

13. Ζαγοριανός

Προπονητής:

Σ. Κωφίδης

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

4. Καρατζάς

5. Βέρτζος

14. Ριζογιάννης

23. Πουρτουλίδης

17. Παππάς

9. Λαλίν

7. Κυριάκος

46. Φλίγκος

Προπονητής:

Α. Χαραλαμπίδης

 

Διαιτητής: Μάστακας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Τσαϊτάρη (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

 

 

 

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Το τέλειο γεύμα» στο CineDoc Βόλου – Η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στην υγεία μας

  Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

7 Δεκεμβρίου 2023

Δημιουργίες μαθητών για την εθελοντική αιμοδοσία

  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας της Ι.Μ.Δ. για…

7 Δεκεμβρίου 2023

Καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από αιμοκαθαιρόμενο

  Σε καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και απαξίωση σε ΑμεΑ,…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κέρδισε αγωγή ανεμβολίαστη εργαζόμενη στον Δήμο Αλμυρού

  Το ποσό των 10.730,90 ευρώ θα καταβληθεί από τον Δήμο Αλμυρού σε εργαζόμενη, η…

7 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 7/12

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 2 18.00 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης…

7 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΥΑΜΒ: Προσφορές για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού

  Έως τις 13 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, θα γίνονται δεκτές οι προσφορές για…

7 Δεκεμβρίου 2023