Κατηγορίες: Αθλητισμός

Με όπλο την «καυτή» Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 20.00 την Τότεναμ για το Γιουρόπα Λιγκ

 

 

 

Στην «καυτή» Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στις 20.00 την Τότεναμ για τον 1ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Λάζλο Μπόλονι να καλείται να συνεφέρει ψυχολογικά τους παίκτες του από την ήττα που γνώρισαν το Σάββατο στην Κρήτη από τον Εργοτέλη, δεχόμενοι δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (86`-89`) κι ενώ προηγούντο με 1-0.

Με εξαίρεση τον τραυματία Γεωργιάδη, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για τον καταρτισμό της 11αδας και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με ενισχυμένο κέντρο και κορυφή στην επίθεση τον νεαρό Αθανασιάδη.

Για άλλη μία φορά καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, καθιστώντας την Τούμπα «καμίνι».

Στόχος των Θεσσαλονικέων είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απέναντι στην αγγλική ομάδα που είναι το φαβορί του ομίλου.

Από την πλευρά του, ο Χάρι Ρέντναπ έχει αρκετές απουσίες και δεν αποκλείεται να παρατάξει τους «πετεινούς» με αρκετούς παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Σχεδόν η μισή ομάδα της Τότεναμ (Φρίντελ, Γουόκερ, Ντόουσον, Κινγκ, Ασού-Εκοτό, Σάντρο, Πάρκερ, Φαν ντερ Φαρτ, Μόντριτς, Μπάλε, Αντεμπαγιόρ) έμειναν στο Λονδίνο για διάφορους λόγους και έτσι ο Ρέντναπ θα παρουσιάσει ένα νεανικό σύνολο.

Ο Λάζλο Μπόλονι μπέρδεψε όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους Άγγλους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου. Απέφυγε να μιλήσει για το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα, αλλά και τις πιθανότητες νίκης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής:

«Δεν είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσω κάποιους παίκτες αύριο (σημ. σήμερα). Δεν με επηρεάζουν τα πλάνα του αντιπάλου προπονητή, αφενός γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουμε όλους τους παίκτες, αλλά και δεν είναι καλό να αλλάξουμε όλους τους παίκτες στην ενδεκάδα. Αστειευόμενος μπορώ μόνο να πω ότι δεν θα βάλω τον Μαλεζά αριστερό εξτρέμ».

Για το πώς σκέφτεται να διαχειριστεί τα διπλά παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα: «Μιλάμε για rotation το οποίο μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις, αναλόγως τον αριθμό των παικτών και το επίπεδό τους. Δεν είναι το ίδιο εύκολο σε εμάς όπως είναι στην Τότεναμ. Μπορεί να ζητήσω κάποιους παίκτες από την Τότεναμ γιατί έχει πάρα πολλούς. Με την ευκαιρία θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην Ομοσπονδία για το πρόγραμμά μας. Αν το δει κάποιος όταν είναι να φύγουμε για το Καζάν είναι πολύ φορτωμένο. Σε όλο τον κόσμο οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις παίζουν Δευτέρα και Παρασκευή, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω με τη διοίκηση».

Για το πού θα ρίξει ο ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο βάρος, στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα: «Νομίζω ότι ο προπονητής είπε κάτι τέτοιο για αυτήν τη στιγμή που μιλάμε. Αργότερα όταν η ομάδα του θα είναι στις πρώτες θέσεις και θα διακρίνεται στον θεσμό θα είναι αλλιώς. Κατά τον ίδιο τρόπο, το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι πολύ σημαντικό γιατί τα παιχνίδια αυτά σού δίνουν τη δυνατότητα να αγωνίζεσαι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και ελπίζω του χρόνου να αντιμετωπίσω με τον ΠΑΟΚ την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Για το πώς μπορούν να καλυφθούν τα ατού της Τότεναμ, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα, σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ: «Είναι ένα πρόβλημα. Όλοι οι τραυματισμοί είναι πρόβλημα. Αν δούμε ποιοι έχουν πρόβλημα, είναι ο Λάζαρ που δεν έχει κάτι μυϊκό και ο Αθανασιάδης που έχει ένα μυϊκό πρόβλημα. Θα δούμε πώς θα πάνε».

Για το πώς πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν οι νεαροί της Τότεναμ στην ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Αυτό είναι το παιχνίδι τους για να αποδείξουν. Για τον ΠΑΟΚ αύριο ( σημ. σήμερα) είναι Κυριακή, γιατί την Κυριακή όλοι πάνε στην εκκλησία και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έτσι πάνε στο γήπεδο. Νομίζω ότι η ομάδα μου θα έχει μια καλή… λειτουργία».

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας,  ο Λάζλο Μπόλονι, ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Αποκλείστηκαν οι τραυματίες Γεωργιάδης και Λαζάρ. Οι 18 παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού είναι οι: Αθανασιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Χαλκιάς, Αρίας, Άλβες, Κοντρέρας, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Ρόμπερτ, Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν κοντά σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά κολέγια πυροβολήθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Μπέρλινγκτον…

26 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ιραήλ: Συγκινεί ο παππούς της Άμπιγκειλ, την άφησαν ορφανή οι τρομοκράτες της Χαμάς – «Η πληγή δεν θα κλείσει ποτέ»

Ο Carmel Idan, παππούς της 4χρονης ομήρου Avigail Idan, η οποία ήταν στην τρίτη ομάδα…

26 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς…

26 Νοεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Της έχω υποσχεθεί ότι θα είναι η τελευταία» – Συγκινεί η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Καμία δικαίωση δεν έχει νιώσει η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε το 2021 στη…

26 Νοεμβρίου 2023

Τράβις Σκοτ: Θαυμαστής ανέβηκε στη σκηνή – Ο ράπερ έδιωξε την ασφάλεια και ξεκίνησε να χορεύει μαζί του

Ιδιαίτερα τυχερός στάθηκε ένας θαυμαστής του Τράβις Σκοτ, αφού είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί…

26 Νοεμβρίου 2023

Το… έκαψαν χθες στη Λάρισα σε πάρτι χωρισμένων – Η εκθαμβωτική περιφερειακή σύμβουλος που τράβηξε όλα τα βλέμματα (βίντεο)

Ένα πάρτι ξεχωριστό από τα άλλα έγινε χθες το Σάββατο το βράδυ σε νυχτερινό μαγαζί-κέντρο…

26 Νοεμβρίου 2023