Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Μαύρες σημαίες στα σχολεία της πόλης

Σε ένα νέο Πολυτεχνείο καλεί τους πολίτες η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

 

Οι μαθητές προσήλθαν χθες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Βόλου αντικρίζοντας τις μαύρες σημαίες που είχαν τοποθετήσει οι καθηγητές από το περασμένο Σάββατο

 

 

Κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες για ένα νέο Πολυτεχνείο απηύθυνε με χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζοντας πως «η Ελλάδα ζει κάτω από μια οικονομική δικτατορία που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποφανθούν ότι είναι χειρότερη και από τη δικτατορία των συνταγματαρχών». Οι καθηγητές σημείωσαν την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στις απεργίες αλλά και τις διαδηλώσεις.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Η συνέντευξη δόθηκε ενόψει της διήμερης απεργίας αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που συμμετέχουν οι καθηγητές.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, τόνισε πως «διαπιστώνουμε ότι η Δημοκρατία μας είναι ψευδεπίγραφη. Και αυτό το λέμε, επειδή κανείς δεν ρώτησε τον απλό πολίτη αν συμφωνεί με όσα γίνονται. Κανείς δεν τον ρώτησε, αν θέλει να πληρώσει τα χρέη των άλλων, αν θέλει να πλουτίσουν οι τραπεζίτες εις βάρος του. Κανείς δεν ρώτησε τον Έλληνα γονιό, αν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τα προς το ζην στο παιδί του. Κανείς δεν ρώτησε κανέναν μας, αν συμφωνεί σε όσα μας επιβάλλουν. Αυτό λοιπόν δεν είναι Δημοκρατία. Αυτό είναι μία σκληρή, ανελέητη Δικτατορία, μία οικονομική Δικτατορία. Πρόκειται για μια δικτατορία που οι ιστορικοί του μέλλοντος σίγουρα θα αποφανθούν ότι είναι πιο σκληρή και από τη δικτατορία των συνταγματαρχών».

Ο ίδιος συνεχίζοντας τόνισε πως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί κάθε Έλληνα πολίτη σε ένα νέο Πολυτεχνείο ενάντια στην οικονομική Δικτατορία που βιώνουμε.

Ειδικότερα τόνισε πως «οι εκπαιδευτικοί δεν υπήρξαμε και δεν θα γίνουμε ποτέ υποτελείς τυραννικών καθεστώτων. Αρνούμαστε να προσφέρουμε νομιμοποίηση στο τυραννικό οικονομικό καθεστώς που εξυφαίνεται σε βάρος του λαού μας. Αρνούμαστε τη μετάλλαξη της χώρας μας σε αυτό που εμείς ονομάζουμε οικονομική τυραννία. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα οικονομικά δεσμά που με την απόλυτη και απαράγραπτη ευθύνη της κυβέρνησης και των ανθρώπων της έχουν ήδη καταδικάσει τους πολίτες σε μία άνευ προηγουμένου τυραννία. Θεωρούμε δημοκρατική μας υποχρέωση, χωρίς παρέκκλιση, να αντισταθούμε στις αντισυνταγματικές και πολιτικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη σε ένα νέο Πολυτεχνείο ενάντια στην οικονομική δικτατορία που βιώνουμε».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, κ. Αρβανιτάκης που τόνισε πως αυτή τη στιγμή «υπάρχει μια μεγάλη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η οποία μας έφερε όχι στο 2004, αλλά πίσω από το 1964. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε πενθήμερο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν και να αγωνιστούν ενάντια σε αυτά τα συμφέροντα που προσπαθούν να τους φέρουν σε μεσαιωνική κατάσταση και οι απεργίες στις 19-20 Οκτωβρίου να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή».

Παράλληλα ζήτησε από το Δήμο Βόλου να ξεκινήσει την καταγραφή προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία, καθώς, όπως πρόσθεσε, στα σχολεία δεν μπορούν να βρουν ούτε ηλεκτρολόγους ούτε μηχανολόγους για να λύσουν ακόμη και τα μικρά προβλήματα.

Παίρνοντας το λόγο ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Χαλκιαδόπουλος είπε πως το ετήσιο εισόδημα του νέου εκπαιδευτικού που καλείται να διδάξει στους μαθητές, ανέρχεται στα 11.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό λαμβάνουν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές ως επίδομα τελών κινητής τηλεφωνίας. Πλέον με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του νέου εκπαιδευτικού διαμορφώνεται ετησίως γύρω στα 7.000 ευρώ, δηλαδή έχει περικοπές στα 4.000 ευρώ.

 

Οι μαύρες

σημαίες

 

Οι μαθητές προσήλθαν χθες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης αντικρίζοντας τις μαύρες σημαίες που είχαν τοποθετήσει οι καθηγητές από το περασμένο Σάββατο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, «καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη να συνταχθεί με τους καθηγητές και να υψώσει τις μαύρες σημαίες του πένθους για όλα όσα ζούμε και να παλέψει για μια επαναφορά της δημοκρατίας μας. Αναρτήσαμε πανό και μαύρες σημαίες σε σχολεία της πόλης και κάποια της Περιφέρειας, με στόχο την αφύπνιση των συνειδήσεων και να δείξει στο μέσο Έλληνα ότι και εκείνος πρέπει να πενθήσει, αλλά όχι με ένα αδρανές πένθος. Αντίθετα να πενθήσει με ένα δυναμικό αγώνα που θα καταλήξει στη νίκη του λαού.

Βέβαια κάποιοι διευθυντές σχολείων δεν θέλησαν να σηκωθούν μαύρες σημαίες στα σχολεία τους φοβούμενοι την υποκίνηση των καταλήψεων από τους μαθητές».

Στο τέλος της εβδομάδας οι καθηγητές του Νομού θα έχουν νέα γενική συνέλευση στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024