Πολιτική

Μαυραγάνης: Πληρώστε και κλείστε ανέλεγκτες χρήσεις

Νέο σύστημα συνοπτικών ελέγχων εξήγγειλε ο Γ. Μαυραγάνης

 

Νέα αυτόματη διαδικασία ελέγχου που θα θυμίζει κατά πολύ την πρόσφατη περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρόκειται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα και να μειωθεί η «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό που μέχρι στιγμή είναι 1,4 δισ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σήμερα το πρωί στον Real Fm, αναφέρθηκε στο θέμα των εσόδων και στην υστέρηση που παρουσιάζουν γιατί όπως λέει έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες υποβολής δηλώσεων. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ενεργοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός για να εισπραχθούν φόροι από ανέλεγκτες υποθέσεις

Οπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, «θα χρησιμοποιήσουμε εγκύκλιο για συνοπτικό έλεγχο. Υπάρχει μία λίστα με φορολογικά αντικείμενα που ελέγχονται και η διαδικασία είναι γρήγορη. Υπάρχουν επιχειρήσεις που ξέρουν ότι θα πληρώσουν όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί αυτή η διαδικασία τον τελευταίο καιρό. Θα επιδιώξουμε να απλοποιήσουμε το σύστημα, πρέπει να έχουμε ένα σύστημα κατανοητό να μην είναι γραφειοκρατικό και να μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί».

Ουσιαστικά ο νέος υφυπουργός Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως ώστε οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός νέου συστήματος που σύντομα θα ανακοινωθεί και το οποίο θα βασίζεται στη λογική «διαδικασίες εξπρές στους ελέγχους» ώστε να μειωθεί ο χρόνος των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και οι επιτηδευματίες να πληρώνουν ένα ποσό που θα προκύπτει από μαθηματικό τύπο για να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το