Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 12-10-2013

Σε κοντέινερ

Για κάποια σχολεία στο Νομό Μαγνησίας το διδακτηριακό πρόβλημα έχει λυθεί. Για κάποια άλλα και μάλιστα Δημοτικά όχι. Γι’ αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο να λειτουργούν σε κοντέινερ ολόκληρες τάξεις. Και απ’ ό,τι φαίνεται ούτε κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση. Για ποιες επαρκείς συνθήκες μπορούμε να μιλάμε, όταν το μάθημα γίνεται σε κοντέινερ;

Φ.Σ.

 

 

Ούτε απεργία ούτε κατάληψη

Ξεχωριστή θα πρέπει να θεωρείται η χθεσινή ημέρα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μαγνησία. Γιατί;

Για πρώτη φορά μετά τις 11 Σεπτεμβρίου δεν είχαμε ούτε απεργία από τους καθηγητές ούτε κατάληψη από τους μαθητές σε κάποιο σχολείο. Κοινώς επικρατούσε ηρεμία. Μην το ματιάσουμε…

Φ.Σ.

 

 

Καθαριότητα 

Παράπονα σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πάρκο της Νεάπολης στην οδό Φιλικής Εταιρείας εκφράζουν περίοικοι και κυρίως γονείς παιδιών και ηλικιωμένοι, οι οποίοι ακόμα και τώρα που ο καιρός ψύχρανε επισκέπτονται το χώρο. Σύμφωνα με τους ίδιους, στο πάρκο συσσωρεύονται σκουπίδια και φύλλα δέντρων, με το έργο καθαριότητας να μην εκτελείται από τα αρμόδια συνεργεία, τουλάχιστον κατά τακτικά χρονικά διαστήματα. Οι άνθρωποι ζητούν από τους επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου τον τακτικό καθαρισμό του πάρκου, προκειμένου τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι κυρίως να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους στο χώρο, χωρίς σκουπίδια και ξερά φύλλα δέντρων.

Β.Κ. 

 

 

Κανένα ενδιαφέρον

Το παράπονό τους διατυπώνουν για ακόμη μια φορά κάτοικοι της Χιλιαδούς για την εγκατάλειψη του πάρκου της περιοχής τους από την αρμόδια Υπηρεσία. Πολλές φορές έχουμε δημοσιοποιήσει την έκκλησή μας να καθαριστεί το συντριβάνι που υπάρχει στο πάρκο, αλλά κανένα ενδιαφέρον. Το συντριβάνι παρουσιάζει μια άθλια εικόνα και μπορεί να πέρασε το καλοκαίρι, αλλά το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική αναφέρουν. Ζητούν επιτέλους από τη δημοτική Υπηρεσία να δείξει ενδιαφέρον και για τη δική τους περιοχή. Και με την ευκαιρία σημειώνουν και την ανάγκη να προγραμματιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα και ο καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου Κραυσίδωνα, επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν σε περίπτωση έντονης νεροποντής.

Γ. Τσ.

 

 

Τα κλαδιά στο πεζοδρόμιο

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να κλαδεύουν τα δέντρα τους και να αφήνουν τα κλαδιά στο πεζοδρόμιο, χωρίς να ειδοποιούν την αρμόδια δημοτική Υπηρεσία. Χθες, αναγνώστρια μας ανέφερε ότι υπήρχαν εγκαταλελειμμένα κλαδιά επί της Αναλήψεως, στη διασταύρωση με Χατζηαργύρη. Βεβαίως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το