Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Σύγκρουση χωρίς τέλος κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου. «Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, για να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων».

Από το βήμα της πολιτικής επιτροπής του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως δεν ασχολείται με την θεωρία των δύο άκρων και τόνισε ότι «παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγιναν και από άλλους».

«Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα. Ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας. Κανένας δεν πρέπει να την καλύπτει» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι «έχουνε ευθύνη και για κάτι άλλο, να αποδοκιμάζουν κάθε εγκληματική πράξη. Όχι να τρέχουν ομαδικά ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων».

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την θεωρία ότι υπάρχει καλή και κακή βία, σημειώνοντας ότι «οι εγκληματικές πράξεις για παράδειγμα στις Σκουριές είναι τάχα καλές, επαινετές, ηθικές, γιατί πρόκειται τάχα για λαϊκούς αγώνες. Αυτά δεν λέγονται πουθενά, σε καμία σύγχρονη δημοκρατική χώρα». «Δεν πρέπει άραγε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα έκτροπα στις Σκουριές;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι υπαίτιοι της Marfin;

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της, η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε και ότι ακόμη δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση της Marfin: «Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημοκρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη;» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ως εδώ κ.Σαμαρά. Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το