Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κρουαζιερόπλοιο έφερε στο Βόλο Ισραηλινούς τουρίστες

Κατέπλευσε χθες το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

 

Κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Βόλου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,  μετά την επίθεση στο Μπουργκάς, το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» με σημαία Παναμά, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Μύκονος μεταφέροντας 559 τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ισραηλινούς, και 316 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ λίγο αργότερα το Κέντρο κατακλύστηκε από επισκέπτες που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για κοντινές διαδρομές, με ιδιαίτερη προτίμηση στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα.

Να σημειωθεί ότι το «Golden Iris» είναι το 11ο κρουαζιερόπλοιο στο πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Από τους 559 επιβάτες που μεταφέρει, οι 545 είναι Ισραηλινοί και οι υπόλοιποι από Κολομβία (3), από Βραζιλία (3), από Ρωσία (3), από Ολλανδία (2), από Γερμανία (1), από Καναδά (1) και από Αργεντινή (1).

Η επίσκεψη των Ισραηλινών τουριστών συνδυάζεται με την προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ που επιχειρήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Δήμου, καθώς και την παρουσία δημοτικής αποστολής με επικεφαλής το Δήμαρχο στην έκθεση του Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή επαγγελματιών ξενοδόχων της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει συστηματικά και με σχέδιο τις πρωτοβουλίες του για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με νέες αγορές, πέρα από τις παραδοσιακές, και τη δικτύωση με μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα, σημειώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνεται η σταθερή θέση του Δήμου Βόλου, όπως ομόφωνα έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διασφάλιση του μικτού χαρακτήρα του λιμανιού με ταυτόχρονη ενίσχυση των τουριστικών δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι ο τουρισμός και ιδιαίτερα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελούν τη μόνη δυναμική προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων υγιών θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι με τη θέση αυτή του Δήμου Βόλου συμφωνεί και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο σε σχετική πρότασή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το λιμάνι του Βόλου δεν πρέπει να έχει μία μόνο αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να επενδύσει εξίσου στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, η οποία αποδεδειγμένα φέρνει έσοδα στην πόλη και στην περιοχή, κάτι που φάνηκε με τις 62 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κατά την περσινή χρονιά.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιτέθηκαν σε 44χρονη με μαχαίρι και αποπειράθηκαν να την βιάσουν

Εφιαλτικές στιγμές έζησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μία γυναίκα 44 ετών στον Πειραιά όταν…

26 Μαρτίου 2024

Francis Scott Key Bridge: Φορτηγό πλοίο έπεσε στη γέφυρα της Βαλτιμόρης προκαλώντας την κατάρρευσή της – Φόβοι για θύματα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όταν φορτηγό πλοίο που μετέφερε…

26 Μαρτίου 2024

Αποκατάσταση γεφύρωσης ρέματος Μπελεγρίνου

Ξεκινούν σήμερα 26/3/2024, από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, οι εργασίες αποκατάστασης του τεχνικού γεφύρωσης του ρέματος…

26 Μαρτίου 2024

Ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο: Αφού απείλησαν τον υπάλληλο, τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού!

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.…

26 Μαρτίου 2024

Νταλίκα γκρέμισε τη γωνία μπαλκονιού (φωτό)

Ένα ασυνήθιστο τροχαίο προκάλεσε αναστάτωση απόψε το βράδυ της Δευτέρας, σε συνοικία της Λάρισας, όταν…

26 Μαρτίου 2024

Το σημείο «παγίδα» στην πόλη που γίνεται… τσουλήθρα για τους Λαρισαίους (φωτο)

Για επικίνδυνο σημείο στην πόλη της Λάρισας το οποίο θα πρέπει να επιδιορθωθεί σύντομα καθώς…

26 Μαρτίου 2024