Photo Gallery, Τοπικά

Κρουαζιερόπλοιο έφερε στο Βόλο Ισραηλινούς τουρίστες

Κατέπλευσε χθες το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

 

Κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Βόλου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,  μετά την επίθεση στο Μπουργκάς, το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» με σημαία Παναμά, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Μύκονος μεταφέροντας 559 τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ισραηλινούς, και 316 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ λίγο αργότερα το Κέντρο κατακλύστηκε από επισκέπτες που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για κοντινές διαδρομές, με ιδιαίτερη προτίμηση στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα.

Να σημειωθεί ότι το «Golden Iris» είναι το 11ο κρουαζιερόπλοιο στο πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Από τους 559 επιβάτες που μεταφέρει, οι 545 είναι Ισραηλινοί και οι υπόλοιποι από Κολομβία (3), από Βραζιλία (3), από Ρωσία (3), από Ολλανδία (2), από Γερμανία (1), από Καναδά (1) και από Αργεντινή (1).

Η επίσκεψη των Ισραηλινών τουριστών συνδυάζεται με την προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ που επιχειρήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Δήμου, καθώς και την παρουσία δημοτικής αποστολής με επικεφαλής το Δήμαρχο στην έκθεση του Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή επαγγελματιών ξενοδόχων της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει συστηματικά και με σχέδιο τις πρωτοβουλίες του για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με νέες αγορές, πέρα από τις παραδοσιακές, και τη δικτύωση με μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα, σημειώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνεται η σταθερή θέση του Δήμου Βόλου, όπως ομόφωνα έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διασφάλιση του μικτού χαρακτήρα του λιμανιού με ταυτόχρονη ενίσχυση των τουριστικών δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι ο τουρισμός και ιδιαίτερα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελούν τη μόνη δυναμική προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων υγιών θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι με τη θέση αυτή του Δήμου Βόλου συμφωνεί και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο σε σχετική πρότασή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το λιμάνι του Βόλου δεν πρέπει να έχει μία μόνο αναπτυξιακή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να επενδύσει εξίσου στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και της κρουαζιέρας, η οποία αποδεδειγμένα φέρνει έσοδα στην πόλη και στην περιοχή, κάτι που φάνηκε με τις 62 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κατά την περσινή χρονιά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το