Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Κρίνεται το μέλλον του…

Εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση του Ολυμπιακού Β. για ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ

 

 

 

 

Κόντρα σε όλες τις δυσμενείς αποφάσεις της Πολιτείας, της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ, ο Ολυμπιακός Βόλου αντιστέκεται, παραμένει «ζωντανός» και εξακολουθεί να διεκδικεί την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ. Η ΠΑΕ κέρδισε προχθές τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, δεν διαγράφηκε, ούτε αντικαταστάθηκε από καμία άλλη ομάδα στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και θα περιμένει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο σήμερα θα εκδικάσει την αίτηση της ΠΑΕ για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία, ως γνωστόν, δεν χορήγησε στο βολιώτικο συγκρότημα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έλαβε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύει προσωρινά στη Σούπερ Λιγκ τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή και απώλεια της ιδιότητας της αιτούσας ΠΑΕ ως μέλος του συνεταιρισμού».

Η απόφαση βγήκε το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την κοινοποίησε στη Σούπερ Λιγκ, εν όψει του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στον συνεταιρισμό την ίδια μέρα.

Μάλιστα, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Θανάσης Χαρμάνης, μετέβη στην Αθήνα και ενημέρωσε ο ίδιος το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ για την απόφαση του Πρωτοδικείου και τις νομικές επιπτώσεις που προκύπτουν, στην περίπτωση που η Σούπερ Λιγκ αγνοήσει την προσωρινή διαταγή.

Ο κ. Χαρμάνης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Δημήτρη Γόντικα. Η παρουσία του δικηγόρου του Ολυμπιακού Βόλου «ερέθισε» τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, που κάποια στιγμή γύρισε και του είπε: «Εσείς είστε στη Δ’ Εθνική. Δεν νομιμοποιήστε να είστε εδώ. Και πείτε μας γιατί προσφύγατε σε Πρωτοδικείο του Βόλου και όχι της Αθήνας».
Ο κ. Χαρμάνης του απάντησε: «Δεν είμαστε στη Δ’ Εθνική γιατί κανείς δεν μας υποβίβασε. Προσέξτε, διότι είναι ποινικό αδίκημα να αγνοήσετε την προσωρινή διαταγή. Οι αποζημιώσεις που θα ζητήσουμε θα είναι μεγάλες. Μην βιάζεστε. Πρέπει να περιμένουμε το Εφετείο».
Πριν αποχωρήσει από το συμβούλιο ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, τόνισε επίσης στα μέλη της Σούπερ Λιγκ πως δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Θα έπρεπε, από τη στιγμή που η ΕΕΑ κοινοποίησε στη Λίγκα την απόφαση της για τον Ολυμπιακό Βόλου (στις 25 Αυγούστου), για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού στη βολιώτικη ΠΑΕ, μέσα σε διάστημα 30 ημερών να συνεδριάσει η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ και να αποφασίσει την αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Στη συνέχεια, η ΠΑΕ είχε το νόμιμο δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα. Αυτό δεν έγινε και σύμφωνα με το καταστατικό της Σούπερ Λιγκ, όπως υποστηρίζει η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ, η απόφαση της ΕΕΑ καθίσταται ανυπόστατη, καθώς δεν έχει εκτελεστεί εμπρόθεσμα.

Τελικά, προχθές το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ δεν διέγραψε την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αλλά ούτε και της Καβάλας και φυσικά δεν προέβη στην αντικατάστασή τους από άλλες ομάδες.

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ, ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης έριξε στο τραπέζι την εξής πρόταση: να εισηγηθούν στην ΕΠΟ την αύξηση των ομάδων σε 18, με την προοπτική όμως να παίξουν στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία Λάρισα, Πανσερραϊκός, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός, αγνοώντας τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, οι υποθέσεις των οποίων δεν έχουν τελεσιδικήσει στο Διοικητικό Εφετείο.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο Παρασκευή στην έκτακτη Γ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, ενώ την προσεχή Τρίτη η ΕΠΟ θα την επικυρώσει στο δικό της συμβούλιο.

Αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ συναντήθηκε με ανθρώπους της ΕΠΟ (εκτός του προέδρου  Σοφοκλή Πιλάβιου ήταν και οι κ.κ.  Κουρίδης, Παπανικολάου, Σταθόπουλος.

Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από την διοργανώτρια αρχή να φέρει τη σχετική πρόταση με ομόφωνη απόφαση από τις ομάδες. Εφόσον οι ομάδες το αποφασίσουν, τότε στο προσεχές Δ.Σ. της ΕΠΟ θα πάει η σχετική πρόταση και εκτός απροόπτου θα δοθεί το «πράσινο φως». Ανοιχτό, ωστόσο, θα παραμένει ποιες θα είναι οι τέσσερις ομάδες που συμπληρώσουν τις ήδη 14, καθώς και ο τρόπος που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, με τις πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές που θα προκύψουν.

 

Σήμερα η «μητέρα

των μαχών»

Σήμερα το πρωί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εκδικάζεται η αίτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Είναι η τελευταία και πιο κρίσιμη δικαστική μάχη που δίνει το βολιώτικο συγκρότημα στην ελληνική δικαιοσύνη, με την ελπίδα ότι η ΠΑΕ θα δικαιωθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται σε 10-15 μέρες.

Παράλληλα, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου έχει δικαίωμα ο Ολυμπιακός Βόλου να προσφύγει στο CAS, με το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ να ετοιμάζει τον φάκελο. Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του είναι πολύ σημαντικά, μετά και το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λιγκ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ΕΠΟ εκχωρεί μέρος του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εκτός από το CAS, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζει και νέα καταγγελία στη ΦΙΦΑ, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που φανερώνουν την παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προϋπολογισμός 14,4 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού το 2024

  Στα 14.480.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού,…

12 Μαρτίου 2024

Boeing 737 Max: «Δεκάδες» προβλήματα στην παραγωγή του βρήκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Έλεγχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) στη διαδικασία παραγωγής του επιβατικού αεροσκάφους 737 Max…

12 Μαρτίου 2024

Γυναίκα πρώην μπόντι-μπίλντερ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει μία γυναίκα στο protothema.gr. Η νεαρή γυναίκα, πρώην μπόντι-μπιλντερ…

12 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 12/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.00 Λεπτό προς…

12 Μαρτίου 2024

Στη γραμμή των Σποράδων επιστρέφει το SUPERSTAR

Πλώρη για το λιμάνι του Βόλου αναμένεται να βάλει μέσα στις επόμενες ώρες, το SUPERSTAR,…

12 Μαρτίου 2024

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ- παράδοση απινιδωτών σήμερα στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Ευξεινούπολης

  Το 6o Επίσημο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση…

12 Μαρτίου 2024