Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Κουβέλης: Εγκληματική πολιτική άποψη η επιλογή στη δραχμή

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως και αυτή τη φορά, η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει κυβέρνηση η χώρα

«Μονομερής καταγγελία του μνημονίου σημαίνει άνοιγμα της πόρτας είτε για αποχώρηση είτε για αποπομπή της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συνέπεια της εξόδου είναι η επιστροφή σε δεκαετίες πριν. Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει μεγάλη ανατροπή. Απομόνωση της χώρας στο εξωτερικό» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Δημαρχείο του Βόλου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

Ο Βόλος ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στη Θεσσαλία. Χθες Τετάρτη επισκέφθηκε την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και το βράδυ το Βόλο. «Είναι εγκληματική πολιτική άποψη η επιστροφή της χώρας στη δραχμή» είπε και κατονομάζοντας το ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακύμανση. Άρχισε με τη μονομερή καταγγελία και τώρα μιλάει για επανεξέταση. Το εκκρεμές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη της Αριστεράς με υπεύθυνες δημοκρατικές θέσεις για το δημόσιο συμφέρον» είπε ο κ. Κουβέλης.

Στην αρχή της ομιλίας του στο Δημαρχείο του Βόλου έκανε αναφορά στην προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τόνισε πως και αυτή τη φορά, η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει κυβέρνηση η χώρα. Και πρόσθεσε: «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Η συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης πρέπει να προκύπτει από προοδευτική συμφωνία. Για εμάς δύο είναι οι βασικοί όροι μιας τέτοιας συμφωνίας: Η σταθερή παραμονή στο ευρώ και η έναρξη μιας σκληρής, επίπονης διαπραγμάτευσης για τη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο με αλλαγές σε όρους. Όλο αυτό φυσικά προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργίας ενός αδιαφανούς κράτους. Μίλησε για την ανάγκη στις αλλαγές στη φορολογία και φοροδιαφυγή και επεσήμανε με έμφαση πως αν είχε καταπολεμηθεί δεν θα απαιτούνταν η λήψη μέτρων για να καλυφθεί το έλλειμμα των 14,5 δισ. «Αν δεν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψη των 14,5 δισ. μετά τις εκλογές, θα εφαρμοστούν νέα μέτρα που θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι μισθωτοί.

Ακόμη ανέφερε πως προτείνει, μετά τις εκλογές, την κατάργηση της νομοθεσίας όσον αφορά στα εργασιακά δικαιώματα και κυρίως την μετενέργεια που οδηγεί σε πολύ χαμηλούς μισθούς τους εργαζόμενους, λόγω της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες είπε ότι η χώρα μπορεί να διεκδικήσει την επιμήκυνση μέχρι τα τέλη του 2017. «Ο στόχος είναι ρεαλιστικός. Βασική όμως προϋπόθεση είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα δώσει βαθιά ανάσα στους εργαζόμενους» είπε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε αναφορά στα βασικά σημεία των προτάσεων με έμφαση στην εφαρμογή πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος σε συνεργασία με την ΕΚΤ.

Ο κ. Κουβέλης είπε στην ομιλία του για τις καταθέσεις εκατομμυρίων από Έλληνες σε τράπεζες της Ελβετίας και της Γερμανίας. Είχε ενημερώσει για τις πληροφορίες που είχε τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, όμως ακολούθησε πολιτική απραξία. «Η απραξία πολιτικής να εισπράξει είναι ενέργεια συγκάλυψης ημετέρων», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Εμείς μιλάμε υπεύθυνα. Χωρίς λαϊκισμό. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Ζητούμε να εφαρμοστεί αναπτυξιακό πρόγραμμα».

 

Τούλα Κεκάτου

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο συλλαλητήριο κατά του LNG θα συμμετάσχει ο ΓΣΒ “Η Νίκη”

Τα τμήματα του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» απευθύνουν κάλεσμα και συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο κατά…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αθλητισμός

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού…

1 Δεκεμβρίου 2023

Η προσοχή της Νίκης στην ΑΕΛ

Στο θεσσαλικό ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΛ είναι στραμμένη η προσοχή όλων στο…

1 Δεκεμβρίου 2023

Τρομακτικό βίντεο: Έφηβος επιτίθεται με μανία στη δασκάλα του, γιατί του ζήτησε να σταματήσει να παίζει βιντεοπαιχνίδι

Με φυλάκιση πολλών ετών κινδυνεύει έφηβος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος επιτέθηκε με μανία στη…

1 Δεκεμβρίου 2023

Δίκη για την 21χρονη Έμμα: Ο δράστης την κατηγορεί ότι πετάχτηκε μπροστά του – «Θόλωσα και την εγκατέλειψα»

«Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου, δεν την είχα δει. Πάτησα φρένο και έφυγε το αυτοκίνητο στο…

1 Δεκεμβρίου 2023

Σάτυρος επιτέθηκε με σεξουαλική πρόθεση σε τρεις γυναίκες στη Λάρισα

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του σάτυρου που, εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες, σκόρπιζε τον τρόμο σε…

1 Δεκεμβρίου 2023