Photo Gallery, Τοπικά

Κορύφωση διεργασιών για τη γενική απεργία

Από Εργατικό Κέντρο Βόλου, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς

Στην τελική ευθεία για την καλύτερη προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας της προσεχούς Τετάρτης, βρίσκονται οι συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής.

Την προσεχή Δευτέρα διοργανώνεται γενική συνέλευση των διοικήσεων και των αντιπροσώπων των σωματείων – μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, στις 6 μ.μ., με θέματα την 24ωρη απεργία και την ανακοίνωση αποφάσεων συνελεύσεων κατά χώρο εργασίας, για νέες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Εργατικό Κέντρο Βόλου και νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου. Η ΠΑΣΕΒΕ προγραμματίζει τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου  και καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλει το ΕΚΒ είναι:

– «Η υπογραφή και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

– Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης».

Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, για να σταματήσει:

– «Η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει αφενός να μετατραπεί σε μια νέα διαδικασία απαξίωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και αφετέρου να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο.

– Η συνεχής υπονόμευση των δημοσίων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών. Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση τη δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

– Η δραματική μείωση των συντάξεων, η εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που δρομολογείται μέσω νέων οδυνηρών παρεμβάσεων, οι οποίες σχεδιάζονται για την επόμενη διετία.

– Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μετά τις μνημονιακές περικοπές που φθάνουν πλέον στο 50% στο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση».

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή σε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής για την απεργία στις 20 Φεβρουαρίου: «Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και τα εργασιακά κάτεργα που μας ετοιμάζουν. Μέσω των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δώσουμε τη μάχη της υπογραφής των συμβάσεων. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους λαϊκούς αγώνες, με τα εργατικά δικαιώματα, με τη δύναμη που δίνει η οργάνωση των εργατών για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία.

Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κανένας μόνος του. Κανένας ανυπεράσπιστος. Το δίκιο των εργατών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που ζει σήμερα στην ανέχεια, να κριθεί στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους. Να δυναμώσει η οργάνωση στους κλάδους, να σημάνει αντεπίθεση. Να δυναμώσει η συζήτηση και οι αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας στις 20 Φλεβάρη σε κάθε τόπο δουλειάς.

Να δώσουμε άμεση, μαζική, εργατική απάντηση συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις που καλούν τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, στις 20 Φλεβάρη, στις 10:30, στην πλατεία Πανεπιστημίου».

 

Απεργία την Τρίτη στα ΜΜΕ

Η ΠΟΕΣΥ κηρύσσει για όλη τη χώρα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, από τις 06:00 της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου έως τις 06:00 της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2013. Στο πλαίσιο των αιτημάτων και η επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν με όλα τα μέσα στην επιτυχία της απεργίας και τη συμμετοχή των μελών τους σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Απεργούμε ενάντια στη συνεχιζόμενη, επιταχυνόμενη και συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και κατάργησης του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απαιτούμε, αγωνιζόμαστε, μεταξύ άλλων, για:

-Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ. Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

-Την εξασφάλιση του κατώτερου ημερομισθίου και μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμους και υπουργικές αποφάσεις.

-Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας. Την επαναφορά των παροχών του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά την αυθαίρετη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υφαρπάξουν τα αποθεματικά και την περιουσία του Ταμείου.

– Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το