Photo Gallery, Τοπικά

Κλειστά φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη

Απόφαση χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών στο Βόλο

Να κλείσουν τα φαρμακεία τους, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις προθέσεις της κυβέρνησης για απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας αλλά και της μη εξόφλησής τους για τις συνταγές που εκτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια, αποφάσισαν χθες οι φαρμακοποιοί του νομού Μαγνησίας.

Ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση, με την παρουσία πολλών ατόμων, όπου συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, όπως η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, το ριμπέιτ, η καθυστέρηση στην εξόφληση προηγούμενων συνταγών.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστούν αλλά και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών οι οποίοι ήδη εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ξεκινήσει την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος συνταυτίστηκε με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και έτσι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά. Για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργούν τα φαρμακεία με κυλιόμενο ωράριο ανά δίωρο. Παράλληλα θα παραμείνει η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Μάλιστα η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου για να αποφασίσει για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως η απόφαση για να κλείσουν τα φαρμακεία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ήταν ομόφωνη και ταυτίζεται με την πρόταση του πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Πλέον οι φαρμακοποιοί ζητούν να υπάρχει ενημέρωση και συζήτηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους άλλους δύο αρχηγούς των κομμάτων για να τονιστούν τα ζητήματά μας, αφού με τον υπουργό Υγείας μετά και τις τελευταίες του δηλώσεις δεν μπορεί να υπάρχει επικοινωνία.

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων των οποίων η λίστα αναμένεται να διευρυνθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το