Photo Gallery, Αθλητισμός

Κλήρωση στα μέτρα του

Το νικητή του ζευγαριού Ραντ-Τρε Πένε θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Β. στο Γιουρόπα Λιγκ

Η πιθανότερη αντίπαλος του Ολυμπιακού Β. ομάδα της Ραντ Βελιγραδίου

 

 

 

 

Το νικητή του ζευγαριού Ραντ Βελιγραδίου-Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο) θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση των δύο πρώτων φάσεων στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση έγινε χθες το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας και το πιθανότερο είναι οι «ερυθρόλευκοι» να αντιμετωπίσουν τη Ραντ, από τη στιγμή που η Τρε Πένε είναι μια πολύ αδύναμη και άσημη ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο.

Το πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου θα το δώσει εκτός έδρας στις 14 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

 

Μπέος: δύσκολη

κλήρωση

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, χαρακτήρισε δύσκολη την κλήρωση για την ομάδα του και κρατώντας χαμηλούς τόνους δήλωσε: «Πρόκειται για μια δύσκολη κλήρωση για τον Ολυμπιακό Βόλου, δεδομένου πως συμμετέχει για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν και θα προτιμούσαμε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα από το Σαν Μαρίνο, θεωρώ ότι η Ραντ θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό…».

Από την πλευρά του ο Στάθης Ρόκας υποστήριξε πως η πρόκριση του Ολυμπιακού Βόλου στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ εξαρτάται από τους ίδιους τους «ερυθρόλευκους»: «Εμείς θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και αν είμαστε καλά δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θα δούμε. Νομίζω ότι δεν είναι καμία ομάδα που να μας φοβίζει. Το αρνητικό είναι ότι δεν ξέρουμε καλά τους αντιπάλους.

Είναι θετικό το γεγονός ότι θα κληθούμε να δώσουμε το πρώτο ματς μακριά από το Βόλο, γιατί πιστεύω ότι στην έδρα μας, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα θα κινηθούμε ανάλογα. Συν τοις άλλοις θα έχουμε και τη βοήθεια των οπαδών μας».

Σύμφωνα με τον Ηλία Σολάκη, σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. «Η Ραντ είναι γνωστή ομάδα σε εμένα, καθώς είχε παίξει παλιά με τον Ολυμπιακό. Είναι μια αντίπαλος που είναι αδύνατη σχετικά, όμως, αυτά τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες.

Δεν υπάρχουν φαβορί σ’ αυτά τα παιχνίδια και πρόσφατο παράδειγμα είναι η Λάρισα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς είμαστε πρωτάρηδες στην Ευρώπη

Πιστεύω πως με την κατάλληλη προετοιμασία θα είμαστε έτοιμοι για τις αναμετρήσεις στο Γιουρόπα Λιγκ».

Την προτίμησή του στην Τρε Πένε, ως αντίπαλο, έδειξε ο Γιάννης Ζαραδούκας: «Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και ποιος θα είναι ακριβώς ο αντίπαλός μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να περάσουμε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ.  Είναι μία κλήρωση, που δεν ξέρουμε τι δυναμικότητας είναι η κάθε ομάδα. Όπως και να έχει, από τη στιγμή που έχουν περάσει στο Γιουρόπα Λιγκ σημαίνει ότι έχουν αξιόλογα σύνολα. Θα προτιμούσα την Τρε Πένε, που θεωρητικά είναι πιο αδύναμη ομάδα».

 

Η Ραντ

Η Ραντ από τη Σερβία είναι μια από τις δυο πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού Βόλου και σαφώς πιο γνωστή κι επικίνδυνη από την Τρε Πένε. Ο σερβικός σύλλογος ιδρύθηκε το 1958 κι έχει έδρα το στάδιο «Κράλι Πέταρ» στο Βελιγράδι, χωρητικότητας 6.000 θεατών. Τα χρώματά της είναι μπλε-άσπρο. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Μπράνκο Μιλίκοβιτς και προπονητής ο Σλάβκο Πέτροβιτς, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά παίκτες από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Τερμάτισε στην 4η θέση του σερβικού πρωταθλήματος φέτος με 52 βαθμούς (14 νίκες, 10 ισοπαλίες και 6 ήττες, με 38-21 γκολ). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη Σίντελιτς Νις, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα στην παρθενική ης παρουσία «έπεσε» πάλι πάνω σε ελληνική ομάδα και τον Ολυμπιακό. Απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς τη σεζόν 1989-90 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον πρώτο αγώνα οι Σέρβοι επικράτησαν 2-1 (13/9/1989) με σκόρερ της ελληνικής ομάδας τον Τσαλουχίδη στο 89’, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκη» (28/9/1989) με γκολ των Αναστόπουλου (35’) και Ντέταρι (76’) και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο.

Στη Ραντ έχει αγωνιστεί ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς από το 1964 ως το 1981, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής σε πολλές ελληνικές ομάδες, μεταξύ αυτών και στον Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης, στην σερβική ομάδα έχει παίξει ως ποδοσφαιριστής και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

 

Η Τρε Πένε

Η Τρε Πένε από το Σαν Μαρίνο μπορεί να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι αυτή η αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να αποκλείσει τη Ραντ.

Η Σοσιετά Πολισπορτίβα Τρε Πένε, όπως είναι το πλήρες όνομα της, τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο, αλλά έφτασε μέχρι τον τελικό των πλέι οφ, όπου ηττήθηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τρε Φιόρι με 1-0. Σε 21 αγώνες στην κανονική περίοδο είχε 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες (32-19 τα γκολ). Ιδρύθηκε το 1956, έχει χρώματα γαλάζιο και λευκό, ενώ αγωνίζεται στο «Φόντε ντελ Όβο» (ούτε χιλίων θεατών).
Προπονητής της ομάδας είναι ο Στέφανο Τσέτσι, ενώ στο δυναμικό της υπάρχουν γηγενείς και Ιταλοί ποδοσφαιριστές. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα στην ιστορία της και θεωρείται η «τρίτη δύναμη»  στην χώρα που βρίσκεται στους πρόποδες των Απένινων  Όρεων.

Πέρυσι η Τρε Πένε είχε αγωνιστεί στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζοντας την Ζρίνσκι Μόσταρ, από την οποία αποκλείστηκε γνωρίζοντας δύο ήττες. Στο πρώτο παιχνίδι στη Σερβία είχε χάσει με 4-1, ενώ στο γήπεδό της είχε ηττηθεί με το βαρύ 9-2.

Οι αγώνες από τους οποίους θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου θα γίνουν στις 30 Ιουνίου στο Βελιγράδι και στις 7 Ιουλίου στο Σαν Μαρίνο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το