Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Καμμένος: Υπέρ σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Ο κ. Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ είτε με τον Αντ. Σαμαρά, είτε με τον Ευάγ. Βενιζέλο»

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ο οποίος θα έχει ως αποστολή την κατάργηση των μνημονίων, είναι ο στόχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως τον προσδιόρισε χθες από το Βόλο και στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του κόμματος κ. Π. Καμμένος. Ο ίδιος έστειλε μήνυμα στους πολίτες να αντισταθούν με την ψήφο τους στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και να στηρίξουν το σχέδιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ είτε με τον Αντ. Σαμαρά, είτε με τον Ευάγ. Βενιζέλο». Αναφέρθηκε, επίσης, στις κυρίαρχες προτεραιότητες του κόμματός του για τη Μαγνησία, οι οποίες είναι η βιομηχανική ζώνη, το λιμάνι, η ενίσχυση των νησιών των Βορείων Σποράδων και η πλήρης δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των επαναληπτικών εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος επισήμανε χθες από το Βόλο ότι «πρέπει να εκφραστεί στην κάλπη η αντίσταση των Ελλήνων στις 17 Ιουνίου, απαντάμε όχι στα μνημόνια. Δύο ήταν τα εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδος, που σχεδιάστηκαν από ντόπιους πολιτικούς στα γραφεία του Χριστοφοράκου. Πρόκειται για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και την ένταξή της στο Αγγλικό Δίκαιο. Αν οδηγηθεί η χώρα στην πτώχευση μέσα στα μνημόνια, θα είναι η απόλυτη καταστροφή και για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε. Στόχος μας είναι ο σχηματισμός στις 18 Ιουνίου κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι έναν εκ των Αντ. Σαμαρά και Ευάγ. Βενιζέλου. Αποστολή του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής θα είναι η κατάργηση των μνημονίων. Πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος και στις 18 Ιουνίου θα έχουμε κυβέρνηση. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από το Προεδρικό Μέγαρο αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση. Από την πλευρά μας, τουλάχιστον, δεσμευόμαστε ότι θα φροντίσουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αν νικήσουμε, νικάμε για όλη την Ευρώπη», υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ. Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ είτε με τον Αντ. Σαμαρά είτε με τον Ευάγ. Βενιζέλο», εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Καμμένος, «πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με Αντ. Σαμαρά και Ευάγ. Βενιζέλο. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε τρίτο κόμμα. Αν ο λαός αποφασίσει να ψηφίσει Ευάγ. Βενιζέλο, πρέπει να ξέρει ότι ψηφίζει το Γ. Παπακωνσταντίνου και όσους οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια. Ο Αντ. Σαμαράς δεν μπορεί να επιμένει στη φιλοδοξία του να γίνει πρωθυπουργός στο όνομα μιας κυβέρνησης που θα ακολουθεί το μνημόνιο. Είναι αναξιόπιστο πρόσωπο ο Αντ. Σαμαράς. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων μπορούν να στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι όροι είναι η κατάργηση των μνημονίων, η εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα και η κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου σωτηρίας της χώρας. Να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ για να μπορέσουμε να πληρώσουμε το νόμιμο χρέος της χώρας. Πρέπει, λοιπόν, να ψηφίσουμε κατά του μνημονίου. Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη «μάχη» θα είναι και τα κόμματα που θα καταλάβουν την τρίτη και την τέταρτη θέση. Φοβίζουν τους πολίτες ότι αν δεν πάρουμε τις δόσεις, δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις. Οι συντάξεις πληρώθηκαν και πληρώνονται κανονικά. Οι φόβοι είναι τα μνημόνια, το Αγγλικό Δίκαιο και η ύφεση» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» τοποθετήθηκε σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Είναι απειλή τα όσα ακούγονται. Μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να βγει η χώρα από το ευρώ. Μόνο αν το θελήσει ο λαός, που δεν το θέλει. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009. Το κόστος είναι στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ και συντίθεται με την απώλεια των 200 – 300 ευρώ που είχαν οι συνταξιούχοι από τις περικοπές, χρήματα που θα διοχετεύονταν στην αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Για τη Μαγνησία

Η βιομηχανική ζώνη, το λιμάνι, η ενίσχυση των νησιών των Βορείων Σποράδων και η πλήρης δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου είναι οι κυρίαρχες προτεραιότητες των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη Μαγνησία, όπως επισήμανε χθες από το Βόλο ο πρόεδρος του κόμματος κ. Π. Καμμένος.

«Η αποβιομηχάνιση του Νομού Μαγνησίας», τόνισε ο κ. Καμμένος, «είναι από τα κυρίαρχα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία βιομηχανικής ζώνης με ειδικό φορολογικό καθεστώς, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδυτές. Επίσης, ο Βόλος πρέπει να ενισχυθεί με την κρουαζιέρα και απαιτούνται παρεμβάσεις στο λιμάνι, οι οποίες θα γίνουν, καθώς υπάρχουν τα κονδύλια. Δεν μπορεί οι τουρίστες να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται δίπλα στα κοντέινερ. Θα στηρίξουμε τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με το ακτοπλοϊκό να είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Για τον Ολυμπιακό Βόλου, ανάθεσα στον κ. Δημαρά να χειριστεί το θέμα. Η άδικη αντιμετώπιση που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου ξεσήκωσε τους φιλάθλους και δικαιολογημένα. Τιμωρήθηκε η ομάδα έναντι άλλων που είχαν την προστασία των μεγαλοπαραγόντων. Θα δρομολογήσουμε τις απαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες θα γίνουν για την πλήρη δικαίωσή της» τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στη συνέχεια ο κ.  Πάνος Καμμένος περιόδευσε στους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες καθώς και με πολίτες. Η περιοδεία στο Βόλο ολοκληρώθηκε με ολιγόωρη στάση στη Νέα Ιωνία.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεκρή 74χρονη μετά από πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα στην Ημαθία

Σε χαράδρα 20 μέτρων έπεσε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Ημαθία, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα μία…

27 Δεκεμβρίου 2023

Kanye West: Ζητά συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα για τις αντισημιτικές δηλώσεις του

Ο ράπερ Γε, ο μέχρι πρότινος γνωστός με το όνομα Κάνιε Γουεστ (Kanye West), ζήτησε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι απειλούνται με έξτρα φόρο 22%

Περιθώριο πέντε ημερών έχουν οι φορολογούμενοι για να καλύψουν το όριο των αποδείξεων για αγορές…

27 Δεκεμβρίου 2023

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στην Παλαιά Ι.Μ. Παναγίας κάτω Ξενιάς

Την παλαιά, ιστορική και πληγωμένη από τους σεισμούς του 1980 Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς…

27 Δεκεμβρίου 2023

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον 14χρονο από την Άρτα – Οι επόμενες κινήσεις των γιατρών

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» ο 14χρονος που κατέρρευσε από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μητέρα δολοφόνησε την κόρη της και πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμάτων

Μια μητέρα από το Φοίνιξ των ΗΠΑ φέρεται να δολοφόνησε την παραμονή των Χριστουγέννων την…

27 Δεκεμβρίου 2023