Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Καθολική συναίνεση για την Ευαγγελίστρια

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την εξασφάλιση της κυκλικής κίνησης των οχημάτων στην πλατεία


Ο κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που έτσι και αλλιώς παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλή απορροφητικότητα σε επίπεδο Θεσσαλίας, ανάγκασε τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά και τις πιέσεις της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, που βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής όλων των παρατάξεων για τους χειρισμούς της, να επανεξετάσει το αίτημα για έγκριση ρυθμίσεων στη Νέα Ιωνία, που θα επιτρέπουν την κυκλική κυκλοφορία στην πλατεία Ευαγγελιστρίας.

Η «κόκκινη γραμμή» για να συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις στο έργο ανάπλασης της πλατείας ήταν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χθες η συναίνεση ήταν καθολική, ενώ ο Δήμαρχος δήλωσε ότι με την εξασφάλιση της κυκλικής κίνησης των οχημάτων, αίρονται όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί και ζητούν να χαρακτηριστεί διατηρητέα η πλατεία. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν θα γκρεμιστεί το τοιχίο.

 

 

Ο κ. Σκοτινιώτης, δήλωσε ότι για την ανάπλαση της Ευαγγελίστριας υπάρχουν εξελίξεις και αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, με τις αντιδράσεις των κατοίκων να εστιάζονται στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως είπε οι κάτοικοι θέλησαν διασφάλιση της κυκλικής κυκλοφορίας των οχημάτων γύρω από την Ευαγγελίστρια κι αυτό επιτεύχθηκε σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ.

«Έγιναν προσπάθειες, αλλά στην αρχή η διαχειριστική αρχή ήταν άκαμπτη για την αλλαγή της μελέτης γεγονός που τροφοδότησε αντιδράσεις. Μετά από πολύωρη σύσκεψη σήμερα (χθες) πήραμε τελικά έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την κυκλοφορία», δήλωσε. Ο προϋπολογισμός του έργου με τη συγκεκριμένη εξέλιξη θα μειωθεί κι τόνισε ότι εξασφαλίζεται πλέον η πραγματοποίηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει τη Νέα Ιωνία.

«Η σημερινή εικόνα δεν κολακεύει τη Νέα Ιωνία και την Ευαγγελίστρια κι πρέπει να αλλάξει μορφή» τόνισε.

Η κ. Ζέττα Μακρή έκανε λόγο για θετική εξέλιξη και εκτίμησε ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Π. Σοτινιώτη δεν έχει πληγεί στη Νέα Ιωνία γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους κατοίκους, ώστε να τους ενημερώσει. Όπως είπε, υπάρχει χρόνος δύο μηνών, μέχρι να αποφασίσει η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για το εάν είναι διατηρητέα η πλατεία, να ενημερωθούν οι πολίτες.

Ο κ. Νάνος υπογράμμισε ότι η εξέλιξη έγκρισης της κυκλικής κυκλοφοριακής κίνησης αποδεικνύει ότι δεν είχε γίνει σωστή διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν και άλλες πλατείες της Νέας Ιωνίας.

Ο κ. Πατσιαντάς δήλωσε ότι από τις εκπτώσεις που έχει λάβει το έργο, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν νέες μελέτες και νέες εντάξεις έργων στη Νέα Ιωνία.

«Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στη Νέα Ιωνία έγιναν αλλαγές παρότι υπήρξαν δύο κατευθύνσεις στη δημοτική πλειοψηφία» είπε και σημείωσε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Ιωνίας έδιναν μάχη χαρακωμάτων «μουλαρωμένοι» για το έργο, ενώ ο Δήμαρχος άσκησε πιέσεις για αλλαγή της μελέτης.

Ο κ. Σκοτινιώτης «κάλυψε» τους δημοτικούς συμβούλους της Νέας Ιωνίας, όπου έδωσαν συνέντευξη και με αιχμές αλληλοκαταγγέλλονταν, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

«Η λύση βρέθηκε και ευτυχώς βρέθηκε και καθολική συναίνεση. Οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αντιμετώπισαν όλες αυτές τις ημέρες το θέμα, με τη διάθεση να βρεθεί λύση».

Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε χθες και στην επίσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων στο Ροστώβ και τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του Δήμου, με αιχμή τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Βόλο από το Δήμαρχο του Ροστώβ και θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας, με τον κ. Σκοτινιώτη να τονίζει ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας γιατί η ρωσική πόλη έχει κατακλυστεί με προϊόντα της Τουρκίας, που μπορούν να τα ανταγωνιστούν τα τοπικά.

Για την επίσκεψη στο Ροστώβ τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.

Κατερίνα Τασσοπούλου

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο νοσοκομείο η Υπουργός Νερού του Δελχί – Έκανε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την κρίση νερού στην πόλη

Στο νοσοκομείο κατέληξε η υπουργός νερού του Δελχί στην Ινδία και γνωστή ακτιβίστρια, Ατίσι Μαρλένα,…

26 Ιουνίου 2024

Αγρίνιο: Σε 63χρονο που είχε εξαφανιστεί από το 2022 ανήκουν τα οστά που εντοπίστηκαν σε οικόπεδο

Λύθηκε το μυστήριο για τα οστά σκελετού μαζί με ένα κρανίο, που εντοπίστηκαν πριν από…

26 Ιουνίου 2024

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ διανύει μία από τις δυσκολότερες χρονιές της ζωής της, με τα προβολήματα…

26 Ιουνίου 2024

Β.Μεταξάς: “Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες ως πεδίο κερδοφορίας για τα κοράκια”

Για σοβαρή εξέλιξη που θα επηρεάσει την πολιτική πρόληψης και η οποία προχωρά περαιτέρω τη…

26 Ιουνίου 2024

Ομιλία για την πρόληψη πτώσεων στο ΚΗΦΗ Αγριάς

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ΚΗΦΗ Αγριάς με θέμα την πρόληψη πτώσεων στην…

26 Ιουνίου 2024

Γραμματικό: Συναγερμός σε κατασκήνωση – Περίπου 100 παιδιά έφυγαν με υψηλό πυρετό και έντονους πόνους

Πανικός σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, που φιλοξενεί παιδιά από 6 έως 12 ετών, καθώς περίπου…

26 Ιουνίου 2024