Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Σύλληψη Αλβανών με 11.250 δόσεις ηρωίνης

Από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε καφετέρια στα Καμίνια Πειραιά


Οι έμποροι ναρκωτικών είχαν αναπτύξει πανελλαδική δράση με μεγάλο πελατολόγιο

Δύο 27χρονους Αλβανούς, οι οποίοι φέρονται να είχαν αναπτύξει πανελλαδική δράση στη διακίνηση ναρκωτικών, συνέλαβαν μετά από συντονισμένη και οργανωμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Η σύλληψή τους έγινε στον Πειραιά, στη συνοικία «Καμίνια» και μάλιστα μέσα σε καφετέρια της περιοχής. Εκεί έφτασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου, οι οποίοι αξιοποίησαν πληροφορίες για την δράση των δύο Αλβανών. Αστυνομικός εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής ηρωίνης και έτσι οι δύο Αλβανοί έπεσαν στην παγίδα. Η σύλληψή τους ήταν επεισοδιακή και έγινε μπροστά στους θαμώνες του καφέ. Τελικά στην κατοχή των Αλβανών κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης 751 γραμμαρίων, που υπολογίζεται ότι ισοδυναμεί με 11.250 δόσεις, ενώ η αξία της στη λιανική πώληση θα έφτανε στις 200.000 ευρώ.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

 

Οι δύο Αλβανοί διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Ο ένας διαμένει στον Πειραιά και  ο άλλος στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είναι ανεπάγγελτοι και σε βάρος του ενός εκκρεμεί απόφαση διοικητικής απέλασης καθώς κατηγορήθηκε για κλοπές. Για ναρκωτικά δεν έχουν απασχολήσει έως τώρα τις αρχές. Το τελευταίο διάστημα στη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου υπήρχαν πληροφορίες πως διακινητές της Θεσσαλίας προμηθεύονται ναρκωτικά από τους δύο Αλβανούς, οι οποίοι φέρονται να είχαν αναπτύξει πανελλαδική δράση και να είχαν μεγάλο πελατολόγιο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αστυνομικοί του Βόλου κατάφεραν να έρθουν σε επικοινωνία  μαζί τους και να προσποιηθούν ότι είναι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ναρκωτικών. Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, όπως σημείωσε κατά την χθεσινή ενημέρωση ο διοικητής του τμήματος κ. Γιαν. Τόλιας, συμφωνήθηκε συναλλαγή για αγορά 750 γραμμαρίων ηρωίνης έναντι του ποσού των 9000 ευρώ. Η συνάντηση τελικά καθορίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής σε καφετέρια στα Καμίνια. Αρχικά εμφανίστηκε ο ένας από τους δύο, είδε τα χρήματα και στη συνέχεια ειδοποίησε τον συνεργάτη του να φέρει την ηρωίνη. Όταν εμφανίστηκε και εκείνος οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Τότε αντελήφθησαν πως επρόκειτο για παγίδα και προσπάθησαν να διαφύγουν. Σημειώθηκε συμπλοκή και μικρή καταδίωξη, αλλά τελικά συνελήφθησαν. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, τα κινητά τους τηλέφωνα και το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρθηκε, πως στη διάρκεια της συμπλοκής στην καφετέρια προκλήθηκαν μικροζημιές, ενώ έκπληκτοι οι λοιποί θαμώνες παρακολουθούσαν τις σκηνές.

Οι δύο Αλβανοί παραδόθηκαν στους αστυνομικούς της Δίωξης Αττικής για να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα. Οι άνδρες της Δίωξης Βόλου επέστρεψαν αργά το βράδυ της Κυριακής στο Βόλο, ενώ η δικογραφία θα διεκπεραιωθεί από την υπηρεσία του Βόλου.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο δίμηνο οι αστυνομικοί της Δίωξης Βόλου έχουν συνεχείς επιτυχίες στον τομέα των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, κατάφεραν μέσα σε αυτό το διάστημα να εξιχνιάσουν τέσσερις περιπτώσεις μεγάλης διακίνησης ηρωίνης και κατασχέσουν τρία κιλά.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές της Θεσσαλίας, πρόσφατα στο Στεφανοβίκειο και την Κυριακή στον Πειραιά. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί κατάφερα να κάνουν έπ’ αυτοφώρω συλλήψεις καθώς στα χέρια των συλληφθέντων υπήρχαν οι σημαντικές αυτές ποσότητες ηρωίνης.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκ στη Φινλανδία: Ακροδεξιός μαχαίρωσε και τραυμάτισε 12χρονο

Ένας άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε…

15 Ιουνίου 2024

Μαθητές που έπαιζαν μπουγέλο δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά

Άσχημη κατάληξη είχε το παιχνίδι μαθητών του δημοτικού Κάτω Καστριτσίου στο πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών.…

14 Ιουνίου 2024

Θάσος: Εντοπίστηκε ανθρώπινο κρανίο σε παραλία

Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισε δύτης το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6), σε παραλία της Θάσου. Ειδικότερα,…

14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανώτατη πηγή – «Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025»

Πληροφορίες για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τις κάλπες να στήνονται…

14 Ιουνίου 2024

Eurostat: Αύξηση κατά 0,9 μονάδες του ποσοστού απασχόλησης στην Ελλάδα το α’ τρίμηνο

Tο ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, για τα άτομα ηλικίας 20-64 ετών, αυξήθηκε κατά 0,9% στο…

14 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Σκωτσέζος οπαδός σήκωσε το κιλτ του σε ζωντανή μετάδοση

Ξεκίνησε η φρενίτιδα του Euro 2024 με τη γηπεδούχο Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία. Οι…

14 Ιουνίου 2024