Photo Gallery, Τοπικά

Κάλεσμα ΕΚΒ για την κινητοποίηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΒ

 

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της Μαγνησίας, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου. Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση απηύθυναν και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο γραμματέας του ΕΚΒ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος κατήγγειλε τον πρωθυπουργό, ότι «επιλέγει να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη για πέντε λεπτά, σε ένα χώρο που θα επιλέξει η «αυλή» του, για να μπορέσουν να τον φυγαδεύσουν…». Επίσης, κατήγγειλε ότι «ο πρωθυπουργός αρνείται να βρεθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, να βρεθεί απέναντι στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, οι οποίοι διαδηλώνουν γι’ αυτά τα μέτρα που έρχονται. Έναν πρωθυπουργό που θέλει να θεσμοθετήσει τη σύγχρονη δουλεία, καταργεί το 40ωρο, καταργεί το 8ωρο, θέλει να θεσπίσει κατώτατο μισθό χωρίς να επιτρέψει την διαπραγμάτευση μεταξύ των εργοδοτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και να ορίσει κατά βούληση τον κατώτατο μισθό. Επίσης, καταργεί τον ΟΜΕΔ, δεν επιτρέπει την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, για να υπάρξει μια εργασιακή ειρήνη και μια ομαλότητα στην αγορά εργασίας. Αυτές είναι οι αποτυχημένες πολιτικές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν. Όσο και να προσπαθεί να κρύβεται ο πρωθυπουργός, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΒ και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, οι υποσχέσεις και οι παροχές τις οποίες δήλωνε προεκλογικά, σε καμία περίπτωση δεν έχουν αντίστοιχο με αυτά που θέλει να κάνει η τωρινή κυβέρνηση. Επίσης, θέλει να προχωρήσει σε μείωση συντάξεων, να ανοίξει το Ασφαλιστικό, να αυξήσει τα όρια ηλικίας. Σε καμία περίπτωση η εργατική τάξη δεν μπορεί να τα αφήσει αυτά έτσι. Είναι αιτία πολέμου και από τις 8 του Σεπτέμβρη και μετά είναι αφορμή για να ξαναβγούμε στους δρόμους και να καταδικάσουμε πολιτικές, που δεν έχουν καμία νομιμότητα από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές».

Ήδη έχουν συμπληρωθεί δύο λεωφορεία με εργαζόμενους, που θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη και ένα από την ΑΔΕΔΥ, τα οποία και θα αναχωρήσουν από την πλατεία Δημαρχείου Βόλου το ερχόμενο Σάββατο στις 2.30 μ.μ.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, κάλεσε του δημόσιους υπαλλήλους και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δ. Κουτσούκος. «Το φθινόπωρο μπαίνει καυτό, πιο καυτό από το καλοκαίρι. Τα προβλήματα συνεχίζονται. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι καλούνται πάλι, είτε στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, να «πληρώσουν το μάρμαρο». Από τα μέτρα των 11,5 δισ. τα 5,5 προέρχονται από το υπουργείο Εργασίας και τα 2,5 από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», τόνισε ο κ. Κουτσούκος. «Σε όσα σενάρια κι αν παίχτηκαν, δεν είδαμε έκτακτη εισφορά στο μεγάλο εισόδημα. Κι αυτό είναι ένα θέμα, γιατί αυτοί που λυμαίνονταν τον πλούτο της χώρας τόσα χρόνια, παραμένουν στο απυρόβλητο. Προσπαθούν να βρουν τα 11,5 δισ. μόνον από τους εργαζόμενους. Είχαμε ένα υπόλοιπο δώρου, δυστυχώς κι αυτό παραπέμπεται στις καλένδες, μάλλον κόβεται, που σημαίνει 200 ευρώ το μήνα για τους εργαζόμενους μείον. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η ΑΔΕΔΥ περιμένει το Σάββατο και από την ημέρα που θα εξαγγελθούν όλα αυτά, αρχίζει και ο χορός των κινητοποιήσεων», κατέληξε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Ευθεία επίθεση εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε και ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, που τόνισε ότι «η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης της εργατικής τάξης και της ελληνικής κοινωνίας, για τις επιπτώσεις αυτής της συνταγής που ξεκίνησαν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν, πως αν δεν αντιδράσουν, αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία. Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη, για να τους στείλουμε το μήνυμα, ότι δεν αντέχουμε άλλο. Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι η κυβέρνηση των τριών με τα προεκλογικά συγκεκαλυμμένα ψέματα ενέπαιξαν τον ελληνικό λαό, όπως έκανε και η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πριν από δύο χρόνια, επιφύλαξε στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία πρωτοφανή και άγρια λεηλασία των εισοδημάτων και τους οδήγησε στην πείνα. Αυτή την επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη, για να καταγγείλουμε. Και δεν πρέπει να είμαστε πάλι λίγοι. Πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι όσοι θίγονται. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι. Ν’ αφήσουν τον καναπέ και την αδιέξοδη κριτική και να πάρουν τις τύχες και το αύριο των παιδιών τους στα χέρια τους. Το παραμύθι περί σωτηρίας της χώρας, που στην ουσία αφορά μόνο στις τράπεζες, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Η πολιτική τους είναι αδιέξοδη. Παίρνουν τα χρήματα από τους φτωχούς Έλληνες και τα ακουμπάνε στα ταμεία των τοκογλύφων. Αφήνουν απείραχτο το κεφάλαιο και λεηλατούν το φτωχό κομπόδεμα του κοσμάκη. Δεν ακουμπούν καν τους κλέφτες και τους φοροφυγάδες και ξεζουμίζουν τους έντιμους και τους νομοταγείς. Δεν κόβουν ούτε ένα προνόμιο δικό τους και επιχειρούν να ισοπεδώσουν τις κατακτήσεις όλων των εργαζομένων», κατέληξε ο γραμματέας του ΕΚΒ.

Συμπαρίσταται στους ένστολους

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των ένστολων κατά των νέων περικοπών στους μισθούς τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το