Το βήμα του πολίτη

Η Επιχείρηση «Ιωνία»


Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Ιωνία» κ. Στέφανος Λάζος γράφει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στην έγκριτη εφημερίδα σας και συγκεκριμένα στο φύλλο της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου 2011, στην τρίτη σελίδα και με τίτλο «σκορπούσαν χρήμα» και υπογράφεται από ΚΑΤ. ΤΑΣ., εκ μέρους της «Ιωνίας» έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης «Ιωνία», που συνεδρίασε με την παρουσία και του πρώην Δημάρχου Ν. Ιωνίας Παύλου Μαβίδη, ομόφωνα εκφράζει την αντίθεσή του στο περιεχόμενο αυτού του δημοσιεύματος. Το χαρακτηρίζει ανυπόστατο και ψευδές καθόσον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητά του ή μάλλον κάτι υποψιαζόμαστε και αναμένουμε να φανεί.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ν. Ιωνίας κληρονόμησαν από τη Δημοτική Αρχή της περιόδου 2003-2006, και πάντα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, χρέη ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ προς προμηθευτές, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και σε μισθούς των εργαζομένων.

Με σύνεση όμως και σωστή διαχείριση αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις επιχορηγήσεις από το Δήμο Ν. Ιωνίας, με αποτέλεσμα να οδηγήσουμε αυτές τις δύο επιχειρήσεις στο δρόμο της εξυγίανσης.

Καλύψαμε τις περισσότερες από τις υποχρεώσεις, εξασφαλίσαμε πάντα και κατά πρώτη προτεραιότητα τη μισθοδοσία των εργαζομένων σε όλες τις δομές, ελέγχαμε τις λειτουργικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Κατά δεύτερη προτεραιότητα διοργανώνονταν και πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, με χαμηλό κόστος, σε συνεργασία και με άλλους φορείς (ΕΚΠΟΛ, ΑΟΝΑΜ, ΑΟΒ, σύλλογοι περιοχής κ.λπ.), όπως ερασιτεχνική δημιουργία, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις εικαστικών δημιουργών, υλοποιούνταν προγράμματα μαζικού αθλητισμού, τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και άλλων ομαδικών αθλημάτων.

Κατά συνέπεια τα περί «καλπασμού» των εξόδων, χρήματα που διακινούνταν για εξυπηρέτηση «αλλοτρίων» σκοπών και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ανάγονται μάλλον στη νοσηρή φαντασία κάποιων.

Τα επίσημα στοιχεία από το λογιστήριο της Επιχείρησης, η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα που είχαν οι επιχειρήσεις, είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το πώς διατέθηκαν τα χρήματα των προγραμματικών συμφωνιών των επιχειρήσεων και του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Είναι άδικο, λοιπόν, να δημιουργείται αρνητική εικόνα για τις δύο αυτές Επιχειρήσεις, γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αλλά και συκοφαντικό σε βάρος κάποιων ατόμων δημιουργώντας εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία.

Η σωστή ενημέρωση, η διασταύρωση και τεκμηρίωση των στοιχείων δεν βλάπτουν. Βοηθάνε όλους μας.

Λιγότερη έπαρση και αλαζονεία θα ήταν ο καλύτερος σύμβουλος, γιατί διαφορετικά, οδηγούμαστε και σε καταστάσεις που επισύρουν αστικές και ποινικές κυρώσεις.

Η συγχώνευση των επιχειρήσεων στο Δήμο Ν. Ιωνίας υπήρξε κορυφαία πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, που πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε τη θητεία της. Εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται και εν τέλει πιστώνεται στα θετικά της».

Απάντηση συντάκτη

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης Ιωνία συνεδρίασε και ασχολήθηκε με τα σοβαρά ζητήματα που την απασχολούν για δέκα λεπτά, ενώ μια ώρα αφιέρωσε στα σχόλια που γράφηκαν για τα έργα και τις ημέρες του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Λάζος προσπαθεί να διαφυλάξει την υστεροφημία του και καλά κάνει. Από την διαφύλαξη όμως της υστεροφημίας του μέχρι να στέλνει επιστολές στις οποίες αφενός «φοβερίζει» και αφετέρου υποστηρίζει ότι εξασφάλιζε πάντα και κατά πρώτη προτεραιότητα την μισθοδοσία των εργαζομένων…πάει πολύ.

Περισσότερο από ένα χρόνο η πόλη ασχολείται με τους απλήρωτους υπαλλήλους της επιχείρησης που διοικούσε και μνήμη χρυσόψαρου κανείς δεν διαθέτει.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει ότι κληρονόμησε χρέη ενός εκατομμυρίου ευρώ αλλά στο διετές πρόγραμμα «επιβίωσης» της «Ιωνίας» ψηφίστηκαν δράσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Δηλαδή το διετές πρόγραμμα «επιβίωσης» αναπαρήγαγε – στο πλαίσιο πάντα της εξυγίανσης – τους προϋπολογισμούς δαπανών που κληρονόμησε η νέα Επιχείρηση από τον Πολιτιστικό και τον Αθλητικό Οργανισμό.

Εμείς ενημερωνόμαστε για όλα τα στοιχεία επαρκώς  από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Προφανώς αυτό έπρεπε να κάνει και ο κ. Λάζος όταν διοικούσε. Δεν πειράζει, την  άλλη φορά…

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το