Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Ευρωπαίος ο Ολυμπιακός Β.

Νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό και ουσιαστικά εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ

 

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι

 

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 

Σ’ ένα παιχνίδι γιορτή χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Ολυμπιακός Βόλου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις μπροστά τους φιλάθλους του, νικώντας με 1-0 την ΑΕΚ, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Μ’ αυτή την επιτυχία οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και τη νέα χρονιά θα αγωνιστούν στο Europa League. Την Τετάρτη το βολιώτικο συγκρότημα αγωνίζονται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ) και ακόμη και αν τερματίσουν τελευταίοι (με ήττα από τον «Δικέφαλο του Βορρά») θα παίξουν στην Ευρώπη, από τη στιγμή που η ΑΕΚ και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς περίπου 12.000 έδωσαν δυναμικό «παρών» αποθεώνοντας στο τέλος τους ποδοσφαιριστές.

 

Πως έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Με σύστημα 4-4-2 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Γιακούποβιτς, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σέλεζι και το αριστερό ο Ζαραδούκας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σανκαρέ και Ντολεζάι, με τον Τομάς να κάθεται στον πάγκο. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Άλβαρεζ και Μητρόπουλος, οι Μπρέσκα (δεξιά) και Μόνχε (αριστερά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, ενώ ο Ρόκας έπαιξε ως επιθετικός, δίπλα στον Μαρτίν.

Από την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο. Ο Σάχα υπερασπίστηκε την εστία της «Ένωσης», ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας και Καράμπελας. Ο Ντιόπ έπαιξε ως αμυντικός χαφ, ο Μίτσελ αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Λαγός στην αριστερή, με τον Γκερέιρο στην κορυφή του ρόμβου και πίσω από τους Σκόκο και Μπαχά, οι οποίοι ήταν οι επιθετικές αιχμές της «Ένωσης».

 

Καλό ξεκίνημα χωρίς

συνέχεια για Ολυμπιακό

Μέτρια παρουσία είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο και σε καμία περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την ίδια απόδοση όπως στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Η ομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς έγιναν πολλά λάθη. Υπήρχε νευρικότητα στις κινήσεις των παικτών του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να μην κυκλοφορούν σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι οι Μπρέσκα και Μόνχε από τα άκρα. Η επιλογή του Μάκη Κατσαβάκη να βάλει τον Στάθη Ρόκα ουσιαστικά σέντερ φορ αποδείχθηκε άστοχη. Ο Ρόκας παίζοντας σε μια θέση άγνωστη γι’ αυτόν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου που του ανέθεσε ο προπονητής του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός επιθετικά να είναι ακίνδυνος. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μαρτίν, ο οποίος πολλές φορές γύριζε πίσω για να πάρει τη μπάλα.

Η ΑΕΚ σε αρκετές περιπτώσεις βρήκε χώρο στον άξονα και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Γιακούποβιτς. Η «Ένωση» ήταν πιο επικίνδυνη από τον Ολυμπιακό στην επίθεση, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να σταματά αρκετές φορές τους παίκτες της ΑΕΚ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά στο πρώτο 15λεπτο. Διάστημα στο οποίο είχε δύο καλές επιθετικές προσπάθειες. Στο 4’ μετά από πάσα του Μαρτίν στον Μόνχε, ο Αργεντινός έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στον Δέλλα και να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού της ΑΕΚ (κόρνερ). Στο 14’ σε σέντρα του Μπρέσκα από τα δεξιά ο Μόνχε έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το σώμα του Μανωλά, για να καταλήξει στα χέρια του Σάχα.

Μετά το 15’ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να ανεβάζουν στροφές και να βγαίνουν επικίνδυνα στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει πρόβλημα στο να κυκλοφορία της μπάλας, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα του Σάχα.

Η ΑΕΚ στο 20’ με τον Σκόκο δημιούργησε την πρώτη καλή επιθετική της προσπάθεια στο παιχνίδι. Ο Αργεντινός σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 26’, φαλτσαριστό σουτ του Σκόκο από τα αριστερά του ανάγκασε τον Γιακούποβιτς να πεταχτεί και να διώξει δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 32’ και πάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια με γροθιές προ του Σκόκο, ενώ στο 35’ σε σέντρα του Μίτσελ, ο προωθημένος Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά με τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός στο 42’ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Σάχα, ωστόσο, το σουτ του Μαρτίν έξω από τη περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.

 

Τυχεροί στο β’ μέρος

οι «ερυθρόλευκοι»

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του πρώτου μέρους. Ιδιαίτερα μετά το 52’ όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Νόε Ακόστα στη θέση του Ρόκα, ο οποίος ήταν «ωσεί παρών» στο ματς όσο αγωνίστηκε, αλλά έχοντας ως ελαφρυντικό το ότι έπαιζε σε μια άγνωστη γι’ αυτόν θέση.

Η ΑΕΚ, πάντως, ήταν η ομάδα που «πατούσε» καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο δεκάλεπτο 62’-72’ πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Ολυμπιακού, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο διάστημα 46’-75’ ο Ολυμπιακός μόνο μία φορά απείλησε την εστία της ΑΕΚ, σε αντίθεση με την «Ένωση», η οποία ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη επιθετικά.

Στο 46’ διαγώνιο σουτ του Σκόκο μετά από πάσα του Μίτσελ έφυγε ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς, ενώ στο 51’ σουτ του Μπαχά απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιακούποβιτς.

Με την είσοδο του Ακόστα στο παιχνίδι, στο 52’, ο Ισπανός πέρασε στην αριστερή πλευρά, με τον Μπρέσκα να παίζει πίσω από τον Μαρτίν και τον Μόνχε στα δεξιά. Γρήγορα, ωστόσο οι Μόνχε και Ακόστα άλλαξαν πλευρές, ενώ μετά το 75’ ο Ισπανός πέρασε στον άξονα, με τον Μπρέσκα να αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας να βρει τον τρόπο να κάνει την ομάδα πιο επιθετική.

Η ΑΕΚ στο εκρηκτικό δεκάλεπτο που όπως προαναφέραμε είχε (62’-72’) απείλησε σε τέσσερις περιπτώσεις την άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Γιακούποβιτς να πραγματοποιεί σωτήριες αποκρούσεις και να κρατά την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Στο 66’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο ο Ντιόπ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 68’ η ΑΕΚ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Μίτσελ βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά, άνοιξε τη μπάλα, ο Γιακούποβιτς έδιωξε και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Γκερέιρο έφυγε ελάχιστα εκατοστά έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Η πίεση από πλευράς ΑΕΚ ήταν ασφυκτική και στο 70’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο, ο Δέλλας έπιασε την κεφαλιά με τον Γιακούποβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ενήργησε σωτήρια σε σουτ του Έντερ.

Στο 74’ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Ακόστα σούταρε αδύναμα για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Σάχα, ενώ στο 82’ κεφαλιά του Μόνχε μετά από σέντρα του Σανκαρέ έφυγε άουτ. Για να φτάσουμε στο 84’ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον Ντολεζάι. Ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ και ο συμπατριώτης του Ντολεζάι με έξοχη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, γράφοντας το 1-0.

Στο υπόλοιπο διάστημα η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια σπουδαία και ιστορική νίκη, που του δίνει ουσιαστικά το εισιτήριο για την έξοδο στην Ευρώπη.

 

Ολυμπιακός Β.-ΑΕΚ 1-0

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

3. Ντολεζάι

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

30. Μητρόπουλος

21. Ρόκας

(20. Ακόστα 52’)

10. Μπρέσκα

(4. Τομάς 89’)

26. Μόνχε

(33. Γκότοβος 94’)

9. Μαρτίν

 

23. Σάχα

31. Γεωργέας

(20. Έντερ 67’)

15. Καράμπελας

4. Μανωλάς

5. Δέλλας

21. Ντιόπ

11. Μίτσελ

(6. Ματέος 88’)

19. Λαγός

7. Γκερέιρο

(9. Λεονάρντο 86’)

32. Σκόκο

39. Μπαχά

 

Σκόρερ: 84’ Ντολεζάι

Κίτρινες: 12’ Μόνχε, 44’ Σανκαρέ, 65’ Ζαραδούκας, 81’ Μητρόπουλος-54’ Καράμπελας, 78’Μίτσελ, 83’ Δέλλας

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Υποσχέσεις για να καμφθεί η αντίσταση των αγροτών – Στο μπλόκο του Δομουκού ο Αυγενάκης

Έκδηλη η ανησυχία στην κυβέρνηση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών και νέα επίθεση…

7 Φεβρουαρίου 2024

Δικηγόροι: Συνεχίζουν την αποχή τους μέχρι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Συνέχιση της αποχής έως τις 26 Φεβρουαρίου από συγκεκριμένες δίκες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 15…

7 Φεβρουαρίου 2024

Ακριβό μου ελαιόλαδο – Η διαδρομή από τον παραγωγό μέχρι το ράφι

Με σημαντική απόκλιση τιμής από τον παραγωγό στο ράφι του super market φτάνει το ελαιόλαδο…

7 Φεβρουαρίου 2024

Τα ισόβια παρέμειναν ισόβια για τον δολοφόνο της Ερατούς

Να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πρότεινε η εισαγγελέας…

7 Φεβρουαρίου 2024

: Ξεσπά η μητέρα της ανήλικης που βίαζε ο παππούς της – «Θα το πληρώσει κι ας είμαι παιδί του»

Στη φυλακή βρίσκεται πλέον ο 78χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της εγγονής του από…

7 Φεβρουαρίου 2024

Μάνδρα: Ο Χρήστος Γιαλιάς το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης – Το καλάσνικοφ και τα καμένα αυτοκίνητα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, είναι ο άνδρας που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Μάνδρα το…

7 Φεβρουαρίου 2024