Κατηγορίες: Αθλητισμός

«Μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό Β.»

 

Τόνισε ο Μάκης Κατσαβάκης μετά τη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ

 

 


 

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την χρονιά. Ο Σερραίος τεχνικός τόνισε πως μπορεί η ΑΕΚ να είχε καλύτερη παρουσία από την ομάδα του, όμως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κατάφερε να φτάσει στο γκολ και στη νίκη:

«Πετύχαμε μια τεράστια νίκη, η οποία σφραγίζει την προσπάθεια που έκανε η ομάδα όλη την χρονιά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, το ελέγχαμε και ήμασταν πιο απειλητικοί. Με την είσοδο του Ακόστα στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε τις πάσες μας, ωστόσο από 60’μέχρι το 75’, η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή. Μας απείλησε και σ’ εκείνο το διάστημα δικαιούταν κάποιο γκολ.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν είχαμε τύχη, ωστόσο, σήμερα νομίζω ότι η τύχη ήταν με το μέρος μας. Την προσπάθεια αυτή που έκανε η ομάδα μου, την αφιερώνω στους φιλάθλους, στη διοίκηση, στον πρόεδρο και στους παίκτες που ήταν συνεπείς όλη τη χρονιά. Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα έγραψε ιστορία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Για το σκεπτικό της χρησιμοποίησης του Ρόκα, ως σέντερ φορ, σε μια θέση όπου δεν είναι η φυσική του, τόνισε: Δεν είχαμε επιλογές. Σ’ αυτή τη θέση είτε έπρεπε να αγωνιστεί ο Μόνχε, είτε ο Μπρέσκα. Κρατήσαμε στον πάγκο τον Ακόστα, από τη στιγμή που το ιατρικό τιμ της ομάδας μας είπε ότι ο Μπρέσκα πολύ δύσκολα θα έβγαζε το 90λεπτο, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε. Έπρεπε να υπολογίσουμε και τι θα γινόταν στη διάρκεια του παιχνιδιού.

 

Χιμένεθ: Είμαι περήφανος

για τους παίκτες μου

Πικραμένος από το αποτέλεσμα, αλλά περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ. «Ακόμα μια φορά, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Η άποψη μου σαν επαγγελματίας είναι πως κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στα πλέι οφ. Πέσαμε με αξιοπρέπεια. Χάσαμε σ’ ένα ματς όπου ήμασταν ανώτεροι. Είχαμε εμείς τα ηνία του ματς. Και είχαμε συμπεριφορά μεγάλης ομάδας. Θέλαμε να κερδίσουμε ακόμα και όταν το 0-0 μας βόλευε. Μια φάση, όμως, δουλεμένη από τον αντίπαλο μας, έφερε μια ήττα που ήταν άδικη.

Αυτό είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να ξέρουμε και να χάνουμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα. Πήραμε το Κύπελλο. Έστω και αν ξέρουμε πως υπάρχει ένα ματς ακόμα, οι ελπίδες μας είναι ελάχιστες. Είναι σαν να μην υπάρχει το τελευταίο ματς. Νομίζω πως όλοι στα πλέι οφ έπαιξαν εναντίον της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έπαιξε με αξιοπρέπεια και θα παίζει με αξιοπρέπεια μέχρι και το τελευταίο ματς για την περηφάνια του κόσμου της».

Σε ερώτηση αν η ΑΕΚ γύρισε στην άμυνα, μετά το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του ΠΑΟΚ τόνισε: «Όχι, δεν έγινε αυτό. Δεν ξέρω αν είδατε κάτι τέτοιο. Οι αλλαγές που κάναμε – έχοντας μαζί Έντερ, Σκόκο, Μπαχά και Λεονάρντο – δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Και μάλιστα, με τον Δέλλα… σέντερ φορ».

Για τη διαδικασία των πλέι οφ ανέφερε: «Δεν θεωρώ πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα χάσει σίγουρα στην Τούμπα. Την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ όλες οι ομάδες ήξεραν πως αν η ΑΕΚ έπαιρνε την πρώτη θέση, κάποιος εκ των τριών θα έμενε εκτός Ευρώπης. Και μου έχουν πει ότι εδώ γιορτάζουν ήδη την έξοδο στο Europa League. Η ομάδα του Βόλου έκανε εξαιρετική χρονιά. Θεωρώ πολύ άδικο – αλλά αυτοί είναι οι κανονισμοί – ότι τελειώνοντας το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός που βγήκε δεύτερος έπρεπε να πάει στα πλέι οφ. Τον σέβομαι, όμως, τον κανονισμό.

Εμείς παλέψαμε και τα δώσαμε όλα. Θα δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου. Είχε καλούς ποδοσφαιριστές και αν παίξει στο Europa League, να περιμένουν να το γιορτάσουν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια και αυτό το λέω από καρδιάς».

 

Σε πελάγη ευτυχίας

οι «ερυθρόλευκοι»

Με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, η νίκη επί της οποίας οδηγεί τον Ολυμπιακό Βόλου στο Europa League, ο Γιάννης Ζαραδούκας, χαρακτήρισε «όνειρο» τη συμμετοχή του στην Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι δώσαμε το 200% . Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ματς τέτοιου επιπέδου. Όμως έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και φάνηκε από την πορεία που κάναμε» επεσήμανε αρχικά ο αμυντικός της ομάδας του Βόλου.

Για την προσεχή συμμετοχή του στο Europa League τόνισε: «Είναι ένα όνειρο αν αναλογιστούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια έπαιζα στη Β’ και τη Γ’ εθνική».

Ερωτηθείς για το τι έκρινε το ματς με την ΑΕΚ, απάντησε: «Μέτρησε η ψυχή και το πάθος. Ο πρόεδρος στα αποδυτήρια μας είπε να δείξουμε ψυχή στο γήπεδο. Ο καθένας έδωσε ό,τι είχε. Είχαμε καλό σύνολο. Είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε δεμένοι και φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο».

Ο στόχος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η έξοδος στην Ευρώπη κάτι που κατάφερε, σύμφωνα με τον Βιθέντε Μόνχε «Είναι σημαντικό που βγαίνουμε στην Ευρώπη. Κατακτήσαμε το στόχο που ήταν να βγούμε στην Ευρώπη. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του». Σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι στην καριέρα του, απάντησε: «Έχω συμβόλαιο και συνεχίζω στον Ολυμπιακό Βόλου».

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου δούλεψαν πολύ και δικαιούνταν τη νίκη, σύμφωνα με τον Ζόλταν Σέλεζι: «Ήταν μεγάλο ματς για μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθεια που μας έδωσε. Δουλέψαμε πολύ για να καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη και δικαιούμαστε τη νίκη».

 

Απογοητευμένοι

οι παίκτες

της ΑΕΚ

Πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα νικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, άρα η ΑΕΚ ακόμη κι αν νικήσει τον Παναθηναϊκό δε θα βγει στο Champions League, εμφανίστηκε ο Σεμπάστιαν Σάχα.

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο η κούραση, όμως πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Πλέον ξέρουμε ότι έχουμε μηδαμινές ελπίδες για την πρώτη θέση. Ξέρουμε πως έχει η κατάσταση και θα πρέπει να τη δεχτούμε. Εμείς θα πάμε για τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και ας ελπίσουμε πως ο Βόλος θα είναι το ίδιο δυνατός και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ», τόνισε ο Αργεντίνος τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Στο ίδιο μήκος και ο Παναγιώτης Λαγός που δήλωσε: «Τώρα ξέρουμε τι γίνεται και πως έχουν τα πράγματα. Αν χάσει ο Ολυμπιακός Βόλου την επόμενη αγωνιστική βγαίνει Ευρώπη. Είναι δύσκολο πλέον για μας και μάλλον ο στόχος χάθηκε. Θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, σε αυτό το δεκάλεπτο που είχαμε πολλές ευκαιρίες, όμως δεν τα καταφέραμε. Πλέον έχουμε μόνο μαθηματικές ελπίδες».

 

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σκηνές φαρ ουέστ σε μίνι μάρκετ – Πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη και χτύπησε με ρόπαλο δύο υπαλλήλους

Απίστευτες σκηνές σε κατάστημα μίνι μάρκετ στα Χανιά εξελίχθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με…

15 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης – Είχε μείνει στην ιστορία για την κάλπη που άρπαξε το ΄85

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης.…

15 Ιουνίου 2024

Κρεμασμένοι ανάποδα σε λούνα παρκ – Για μισή ώρα σε ύψος 30 μέτρων

Για περίπου μισή ώρα έμειναν εγκλωβισμένοι σε ύψος τριάντα μέτρων, αιωρούμενοι ανάποδα, με τα κεφάλια…

15 Ιουνίου 2024

Βρετανικό Μουσείο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έγινε στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή τη συμπλήρωση…

15 Ιουνίου 2024

Νεκρός 39χρονος σε σοκαριστικό τροχαίο έξω από τη Λάρισα – Άμορφη μάζα σιδερικών έγινε το αυτοκίνητο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άντρας 39 ετών έπειτα από σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που…

15 Ιουνίου 2024

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πάνω από 72 εκατ. στους δικαιούχους έως 21 Ιουνίου

Συνολικά 72.700.677 ευρώ θα καταβληθούν σε 76.052 δικαιούχους, από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου…

15 Ιουνίου 2024