Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τη «λίστα Λαγκάρντ»

 

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη «λίστα Λαγκάρντ» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια κατάλυσης της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, ενώ επί δύο χρόνια κυβερνήσεις και υπουργοί Οικονομικών είχαν στη διάθεσή τους τη λίστα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, δεν έπραξαν ούτε τα αυτονόητα, δηλαδή να δώσουν εντολή ελέγχου όλων των προσώπων από το ΣΔΟΕ και να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Αποτέλεσμα είναι, την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τα πάνδεινα από δύο μνημόνια και την καταστροφική για την κοινωνία και την οικονομία πολιτική που υπηρέτησαν οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις, κάποιοι άλλοι να μένουν στο απυρόβλητο, προστατευμένοι από ένα πέπλο σιωπής και συγκάλυψης» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, επικαλούμενος, τόσο τις πρόσφατες αποκαλύψεις του περιοδικού «HOT DOC», όσο και την πρόσφατη ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και την παραδοχή του ότι μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκαν στην Ελβετία τον πρόεδρο της τράπεζας HSBC, κάνει λόγο για τεράστιο πολιτικό θέμα.

«Επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να περάσει από τη βουλή το “μνημόνιο νούμερο τρία” και μέτρα ύψους 13,9 δισ. ευρώ, τη στιγμή που δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ οι μεγαλοκαταθέτες και επειδή είναι ευλόγως παράδοξο να μην διώκονται όσοι πολιτικοί κρατούσαν κρυφή τη “λίστα Λαγκάρντ”, αλλά να διώκεται ο δημοσιογράφος που τη δημοσίευσε, ερωτάται ο πρωθυπουργός τι προτίθεται να κάνει μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.=

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το