Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Εκτός δουλειάς και ανεξόφλητοι οι πενταμηνίτες

ΠΕΝΤΑΜΙΝΗΤΕΣ

ΠΕΝΤΑΜΙΝΗΤΕΣ

Μέρος των δεδουλευμένων τους (περίπου 40%, μετά το πρώτο 40% που είχαν πληρωθεί), εισπράττουν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας, ορισμένοι εκ των οποίων, ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια, δικαιούνται τρίμηνο βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «τη Δευτέρα 15/04 ακόμα ένα μέρος των οφειλών κατατέθηκε στο λογαριασμό των συναδέλφων στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας με εργοδότη το ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ. Σκόπιμα δεν αναφέρουμε τη φράση «δόση των χρημάτων», καθώς οι εργαζόμενοι πληρώνονται με μηνιάτικο μισθό και όχι με δόσεις. Δόσεις χρημάτων βλέπουν μόνο οι τρόικες εσωτερικού- εξωτερικού. Η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων ήρθε μετά από πιέσεις του σωματείου μας. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η πληρωμή με τις διαδικασίες κλίσης των εργοδοτών στην επιθεώρηση εργασίας και τη διαρκή επαναφορά του ζητήματος της οφειλής των δεδουλευμένων μας στην επικαιρότητα μέσω των πολύμορφών κινητοποιήσεών μας. Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα με το να περιμένουν ή να παρακαλάνε. Τα διάφορα… παπαγαλάκια της πόλης, υποστήριζαν ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις ορισμένων τοπικών πολιτικών «αρχόντων» ήταν ο λόγος πληρωμής του Ιανουαρίου. Η προσπάθειες να καπελωθούν οι αγώνες και να υποβιβαστεί η σημασία τους έχει πέσει στο κενό.

Ως σωματείο συνεχίζουμε να παλεύουμε να πληρωθούν τα χρήματα που οφείλονται στους συνάδελφούς μας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε να βελτιωθεί η διαβίωση των συναδέλφων μας εργαζόμενων και άνεργων. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην εργασιακή άβυσσο, για μια ζωή στο μπόι των αναγκών των εργαζόμενων. Η ζωή δικαιώνει τους συλλογικούς αγώνες. Κανένας μόνος».

Έγινε επίσης γνωστό, ορισμένοι πενταμηνίτες μπορούν να λάβουν τρίμηνο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1.Φωτοτυπία κάρτα ανεργίας, θεωρημένη 3 μήνες συνέχεια μέσα στο ίδιο έτος από το Γραφείο Εργασίας.

2.Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της Εφορίας ή τη δήλωση του τρέχοντος έτους, που το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά το ποσό των 9.391,00.

3.Πρωτότυπα και φωτοτυπίες ενσήμων ενός έτους μέχρι και την έκδοση της κάρτας ανεργίας. Τουλάχιστον 60 ένσημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το