Πολιτική

Εισαγγελέας για 200.000 ιατρικές συνταγές

Εισαγγελέας αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση με τις 200.000 ιατρικές συνταγές που εμφανίζονται να έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο, μολονότι φέρουν ημερομηνία έκδοσης Σεπτεμβρίου. Η προκαταρτική έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.

Στην σχετική αποκάλυψη είχε προβεί την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη διάρκεια τυχαίου ελέγχου και βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).

«Πιθανότατα να οφείλεται σε τεχνικό λάθος», είχε δηλώσει στο ΑΜΠΕ ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι 200.000 αυτές συνταγές, που προέρχονται από φαρμακεία απ’ όλη την Ελλάδα, δεν θα πληρωθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το