Κατηγορίες: Πολιτική

«Εδωσε» τον Άκη ο εξάδελφος Ν. Ζήγρας

Τι αποκάλυψε στην 9ωρη απολογία του - Η αντίδραση του Ακη από τη φυλακή

 

Αποκαλύψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου έκανε σήμερα (χθες) ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας, κατά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζήγρας «έδωσε» τον πρώην υπουργό, επιβεβαίωσε όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ φώτισε τον ρόλο κρατικού αξιωματούχου ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος. Δικαστικές πηγές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα σημαντική την 9ωρη απολογία του κ. Ζήγρα, αφού εκείνος είναι το πρόσωπο-κλειδί και για τις τρεις υπεράκτιες (off-shore) που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του κ. Τσοχατζόπουλου

Επίσης, μίλησε για όλα, τον ρόλο στην υπεράκτια Torcasso, τις αγορές των ακινήτων, δήλωσε ότι γνώριζε ότι τα χρήματα  ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους ενώ φώτισε και τον ρόλο τρίτου προσώπου. «Με συμβούλευσαν λάθος οι πρώην συνήγοροι μου», είπε στον ανακριτή. «Έπρεπε από την αρχή να έχω συνεργαστεί μαζί σας».

Aναφερόμενος στη Βίκυ Σταμάτη, είπε ότι ο ίδιος δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της, αλλά εκτίμησε ότι «πρέπει να γνώριζε πολλά, γιατί ο Άκης της έλεγε τα πάντα».

‘Εντονη και οξεία ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού στην απολογία Ζήγρα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, μέσα από τον Κορυδαλλό, επιτίθεται εναντίον της τακτικής της ανάκρισης την οποία καταγγέλλει ως ανήθικη, αφού όπως υποστηρίζει, ακολουθεί την τακτική της συναλλαγής. Η ίδια τακτική, προσθέτει, ακολουθήθηκε και στον προηγούμενο στάδιο της ανάκρισης, αφού όσοι συνεργάστηκαν δεν προφυλακίστηκαν.

Ο κ. Ζήγρας έχει καταθέσει στον ανακριτή αίτημα αποφυλάκισης και ελπίζει ότι η σημερινή (χθεσινή) του απολογία θα κριθεί ως ελαφρυντικό υπέρ του, για να «πέσει στα μαλακά».

Ειδικότερα άκρως επιβαρυντική για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν η πολύωρη απολογία που έδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.

Ο επιχειρηματίας -συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού- που μετά από τρεις μήνες κράτησης ζήτησε να «σπάσει τη σιωπή του», φέρεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να έδωσε πολύ επιβαρυντικά στοιχεία, όχι μόνο για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά και για άλλα πρόσωπα, τα οποία έως στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

Κατά την 9ωρη παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται όχι μόνο να επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και να έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ρόλο προσώπων στη διαδρομή των «μαύρων χρημάτων» από εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν, μέσω εξωχώριων (off-shore) εταιρειών, χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους. Φέρεται επίσης να είπε ότι μετά το 2004, τον ρόλο του ανέλαβε ο επίσης κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο προσώπων, ήδη γνωστών στην ανάκριση από τις υποθέσεις των TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά και άλλων που δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, γνωστού στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ.

Φέρεται, ακόμη, να είπε ότι την πρώτη φορά που ήρθε στον ανακριτή δεν θέλησε να μιλήσει γιατί είχε δεχθεί λάθος συμβουλές, ενώ τώρα δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των ανακριτών, προσβλέποντας σε θετική έκβαση της αίτησης αποφυλάκισης, που έχει υποβάλει.

«Με συμβούλευσαν λάθος οι πρώην συνήγοροι μου», είπε στον ανακριτή. «Έπρεπε από την αρχή να έχω συνεργαστεί μαζί σας».

Ακης: Προϊόν συναλλαγής η κατάθεση

Για «συναλλαγή» με εμπλεκόμενους στην υπόθεσή του, κατηγορεί με ανακοίνωσή του, τον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες για το περιεχόμενο της απολογίας του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι κάποιοι εκ των εμπλεκομένων δεν προφυλακίστηκαν εξαιτίας της «συναλλαγής» τους με την Ανακριτική Αρχή, την οποία καταγγέλλει ως «παράνομη και ανήθικη».

Στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός αναφέρει:

«Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε.

«Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές» στο δημαρχείο Βόλου

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές» συγκαλεί για σήμερα,…

27 Μαΐου 2024

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο αρχιπέλαγος Τόνγκα στον νότιο Ειρηνικό – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών ταρακούνησε σήμερα το αρχιπέλαγος των νήσων Τόνγκα, στον νότιο…

27 Μαΐου 2024

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» – Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου δέχθηκαν επίθεση με γροθιές,…

27 Μαΐου 2024

Εκατοντάδες μωρά γεννήθηκαν με παράλυση λόγω αμέλειας

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια λίρες δαπάνησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας σε 11…

27 Μαΐου 2024

Έρχεται για δεύτερη χρονιά το CANTEEN FESTIVAL στον Βόλο

Ήρθε η ώρα για το γαστρονομικό φεστιβάλ που αγάπησε όλος ο Βόλος. Το Canteen Festival…

27 Μαΐου 2024

Τρομακτικό ατύχημα στην ανάβαση Κύμης – Αυτοκίνητο έφυγε στη στροφή και τούμπαρε

Παρολίγον τραγωδία την Κυριακή κατά τη διάρκεια της ανάβασης της Κύμης με αγωνιστικά αυτοκίνητα όταν…

27 Μαΐου 2024