Αθλητισμός

Είχε κέφια κληρωτίδα

Λεζαντα: Ο Αχ. Μπέος συζητά με τον Τ. Μητρόπουλο στο περιθώριο της χθεσινής κλήρωσης

ΠΑΟ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός Π.-ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στους «8» του Κυπέλλου


* Μπέος: Ο τελικός θα έχει Ολυμπιακό

Σούπερ ντέρμπι ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ σε προημιτελική και ημιτελική φάση. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός Π.-ΠΑΟΚ συγκρούονται στους «8» ενώ οι νικητές των ζευγαριών θα παίξουν μεταξύ τους στα ημιτελικά. «Σίγουρα ένας Ολυμπιακός θα παίξει τελικό» σχολίασε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Η «θεά τύχη» είχε τρελά κέφια στη χθεσινή κλήρωση των προημιτελικών και ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, καθώς έβαλε να «κονταροχτυπηθούν» οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, και μόνο μία από αυτές θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Στα προημιτελικά έχουμε λοιπόν το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, με τους αγώνες να είναι διπλοί και να είναι προγραμματισμένοι για τις 19 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου (οι ομάδες που αναγράφονται πρώτα θα είναι γηπεδούχοι στα πρώτα ματς).

Οι μεγάλες «μάχες» όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς ο νικητής από το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ θα βρει απέναντί του στους «4» του θεσμού το νικητή από το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, με τους αγώνες και εδώ να είναι διπλοί. Όπως είναι λογικό, οι θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες ήταν οι μεγάλες ευνοημένες της κλήρωσης του Κυπέλλου, καθώς όλες τους μπορούν να ονειρεύονται τελικό μιας που αποφεύγουν τα μεγαθήρια.

Στα προημιτελικά (19 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου), ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας Ρόδου (οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Football League στην κλήρωση) και ο Ολυμπιακός Βόλου την ομάδα που θα… επιβιώσει από το ζευγάρι Ηρακλής-Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται ότι οι επαναληπτικοί Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας και Κέρκυρα-Ηρακλής θα διεξαχθούν στις 12 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα ημιτελικά, το Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα ή Ηρακλής «πέφτει πάνω» στο ζευγάρι Ατρόμητος-Διαγόρας Ρόδου ή Εθνικός Αστέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτές τις έξι ομάδες του ταμπλό, μόνο ο «Γηραιός» έχει αναδειχτεί Κυπελλούχος Ελλάδας, με τις υπόλοιπες να ψάχνουν για πρώτη φορά «μία θέση στον ήλιο», στον τελικό δηλαδή της δεύτερης τη τάξει ελληνικής διοργάνωσης.

Το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας είχε κάνει την εμφάνισή του πάντως και πριν από δύο χρόνια (σεζόν 2008-09), για την προημιτελική φάση και τότε, με τους Πειραιώτες να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά και να κατακτούν τελικά το τρόπαιο.Στον πρώτο αγώνα που είχε γίνει στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε τέρμα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με τους «ερυθρόλευκους» να ανατρέπουν την κατάσταση στη ρεβάνς με τους Ντιόγκο (έστειλε το ματς σε παράταση) και κατόπιν με τον Ντάρμπισαϊρ (πέτυχε το 2-0 στο ημίωρο της παράτασης).

Όσον αφορά στο έτερο μεγάλο ζευγάρι των προημιτελικών, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2004-05 για τη φάση των «16», με νικήτρια τότε την «Ένωση». Στο πρώτο ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχους τους «κιτρινόμαυρους», οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, για να πάρει τελικά την πρόκριση η ΑΕΚ με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας με 3-1 των «πρασίνων» μέσα στην ιστορική έδρα τους, το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

1. Ατρόμητος-Διαγόρας ή Εθν. Αστέρας

2. Κέρκυρα ή Ηρακλής-Ολυμπιακός Β.

3. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

4. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Νικητής 3-Νικητής 4

Νικητής 1-Νικητής 2

Μπέος: Θα έχει

Ολυμπιακό ο τελικός

Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ σίγουρα θα υπάρχει ένας Ολυμπιακός, ενώ ευχήθηκε να βρεθούν και οι δύο. «Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Ελπίζουμε ο Ολυμπιακός Βόλου να παρουσιάσει το καλό πρόσωπο που έχει δείξει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και να δημιουργήσει ακόμα μία έκπληξη. Σίγουρα θα έχει Ολυμπιακό ο τελικός, ας ευχηθούμε να έχει και τους δύο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Όσον αφορά στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Πειραιώς στην κλήρωση, τον Τάσο Μητρόπουλο, είπε για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με τον κόσμο του, όπως και ο Ολυμπιακός. Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Στο Κύπελλο δεν υπάρχουν προβλέψεις. Θα είναι ένα ενδιαφέρον ζευγάρι. Ελπίζουμε να γίνουν δύο καλά παιχνίδια και να κερδίσει ο καλύτερος. Καμιά φορά και τα δύσκολα είναι ωραία».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος δεν έδειξε να …τρομοκρατείται. «Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το ζευγάρι του τελικού, όμως, η κληρωτίδα είχε διαφορετική άποψη. Εμείς έχουμε στόχο το Κύπελλο και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις συνθήκες και των δύο παιχνιδιών την ώρα που πρέπει», ήταν το σχόλιο του κ. Χάβου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το