Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Δύο Αφρικανοί λήστεψαν 33χρονη βολιώτισσα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα διαρρηκτών σχολείων

Φαίνεται πως η φτώχεια ωθεί και αλλοδαπούς, όπως οι Αφρικανοί, που μέχρι σήμερα δεν είχαν εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες και θεωρούνταν φιλήσυχοι πολίτες, στο δρόμο της παρανομίας. Ένας Γκανέζος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, για ληστεία σε βάρος 33χρονης. Πρόκειται για 17χρονο, όπως δηλώνει ο ίδιος, που στην περιοχή της Κασσαβέτη, λήστεψε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (ψαλίδι ή μαχαίρι) μια γυναίκα, προχθές στις 10.30 περίπου το βράδυ κι ενώ η παθούσα είχε βγει από το αυτοκίνητό της, προκειμένου να επισκεφθεί φίλους της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο υπήκοος Γκάνας μαζί με άγνωστο συνεργό του επίσης Γκανέζο, πλησίασαν την 33χρονη μόλις είχε βγει από το όχημά της, με ποδήλατα και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, που κρατούσε ο ένας από αυτούς, της έκλεψαν την τσάντα της, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με τα ποδήλατα προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα, εντόπισαν το 17χρονο σε κοντινό σημείο και τον συνέλαβαν, ενώ ο συνεργός του διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Γκανέζος ήταν ιδιαίτερα αλτικός και πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, για να αποφύγει τη σύλληψη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου συνεργού του συνεχίζεται. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Οι Αφρικανοί θεωρούνται φιλήσυχοι άνθρωποι και προκαλεί απορίες στην Αστυνομία το γεγονός πως άρχισαν και αυτοί να ρέπουν στο έγκλημα. Ο συλληφθείς ήταν φιλοξενούμενος στην Παιδόπολη Αγριάς.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε σχολεία

Στο μεταξύ, άλλη μια επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καθώς εξιχνιάστηκαν οι διαρρήξεις σε σχολικές μονάδες του Βόλου, της Ν. Ιωνίας και του Πηλίου, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δράστες των κλοπών που έγιναν είναι ομάδα διαρρηκτών, δύο από τους οποίους συνελήφθησαν και στα σπίτια τους εντοπίστηκαν κλεμμένοι υπολογιστές και άλλο υλικό τεχνολογίας, που εκλάπη από διάφορα σχολεία. Μάλιστα, χθες το πρωί κλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διευθυντές σχολείων, για να αναγνωρίσουν τα κλεμμένα αντικείμενα, από τις κλοπές σε σχολεία του πρώην Πολυκλαδικού, του Μουρτζούκου και του Ανήλιου και άλλες σχολικές μονάδες και ήδη αναγνωρίστηκαν κάποια αντικείμενα, ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα. Η ομάδα των διαρρηκτών αποτελείται από άγνωστο αριθμό ατόμων, ηλικίας γύρω στα 30, αλλά έχει παρέλθει η διαδικασία του Αυτοφώρου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της Κεντρικής Ελλάδας

Ένα μεγάλο «όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της κεντρικής Ελλάδας…

12 Μαρτίου 2024

Οδηγός λεωφορείου τράβηξε χειρόφρενο επειδή επιβάτης μιλούσε δυνατά – «Έφτασα στα όριά μου»

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ όταν οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και άφησε το…

12 Μαρτίου 2024

Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο: Ξαδέλφια σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με διαφορά 7 ετών

Ένα τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια οικογένεια στην Κρήτη που θρήνησε στην άσφαλτο,…

12 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Συμπληρωματική μήνυση ζητώντας να αποδοθεί σε όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται στην τραγωδία, το κακούργημα της…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» στη νέα φυλακή Δράμας

Μετά από παράκληση του διευθυντή και της κοινωνικής υπηρεσίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας, το διοικητικό…

12 Μαρτίου 2024

Στο σφυρί η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία

Ενα μικρό χωριό στα σύνορα της Αχαΐας με την Ηλεία είχε γίνει πριν από μια…

12 Μαρτίου 2024