Κατηγορίες: Τοπικά

Δικαίωμα στην εργασία και καταπολέμηση διακρίσεων

O Δήμος Βόλου – Συμβούλιο Μεταναστών και το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» διοργανώνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα  εσπερίδα εργασίας, με θέμα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία και η καταπολέμηση των διακρίσεων: Η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Πρόκειται για την πέμπτη από μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Βόλος Πάτρα, Ιωάννινα) και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο κόσμος της εργασίας κατά των διακρίσεων» που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Επάνοδο και το  Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» με την υποστήριξη του προγράμματος για την Απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη Progress (2007 – 2013) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εσπερίδα σκοπεύει στην ενεργή συμμετοχή φορέων που μπορούν να συμβάλλουν στην επαγγελματική ένταξη και στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στην από κοινού διαμόρφωση προτάσεων για μια ευρύτερη πολιτική στον τομέα της καταπολέμησης των διακρίσεων.

Στην εσπερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και  του ΟΑΕΔ. Επίσης, συμμετέχουν, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Μαγνησίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, επαγγελματικά σωματεία, φορείς που εργάζονται με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως το ΚΕΘΕΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Βόλου και δημοσιογράφοι.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Πουρί

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί λίγο μετά τις 10.30 σε…

3 Ιανουαρίου 2024

«Σβήνει»

  Όλο και λιγότερους ακούς πλέον ότι έπαιξαν χαρτιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ένα έθιμο…

3 Ιανουαρίου 2024

Επαναλειτουργία

  Τέτοιο υπέροχο καιρό το Τρενάκι Πηλίου σε άλλες αντίστοιχες εορταστικές περιόδους θα είχε πολύ…

3 Ιανουαρίου 2024

Νοσούν ταυτόχρονα με γρίπη και κορωνοϊό

Συνωστισμός παρατηρείται σε πολλά νοσοκομεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ καθώς, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ,…

3 Ιανουαρίου 2024

Επίθεση 15 ατόμων σε δύο νεαρούς – Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και τους ξυλοκόπησαν

Νέο οπαδικό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την…

3 Ιανουαρίου 2024

Η καταιγίδα «Χενκ» παραλύει τη χώρα – Κλειστοί δρόμοι, ακυρώσεις στα τρένα, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει σήμερα σημαντικά προβλήματα έπειτα από το πέρασμα της καταιγίδας Χενκ με…

3 Ιανουαρίου 2024