Διαμαρτυρία για Κέντρο Υγείας και δρόμο

Συγκέντρωση και πορεία χθες στη Ζαγορά από τη Λαϊκή Επιτροπή και κατοίκους

Η άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αντίστοιχη εκτέλεση των ουσιαστικών παρεμβάσεων στα χαρακτηριζόμενα ως επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο ήταν τα αντικείμενα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της πορείας που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Ζαγορά από τη Λαϊκή Επιτροπή, με τη συμμετοχή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ακολούθησε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου, ενώ μέλη της Επιτροπής επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτη. Σύμφωνα με το δήμαρχο, η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα αιτήματα της Επιτροπής, διαφωνεί, ωστόσο, με τον τρόπο διεκδίκησης της ικανοποίησής τους.

Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία χθες στη Ζαγορά μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διεκδικούν την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αντίστοιχη εκτέλεση των ουσιαστικών παρεμβάσεων στα χαρακτηριζόμενα ως επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο

«Η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «συγκροτήθηκε από κατοίκους και συλλόγους της περιοχής μας κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αναδεικνύει την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και την επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου Πηλίου.

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υποβαθμίζεται συνεχώς, είναι υποστελεχωμένο με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά, τα πρωινά μόλις δύο γενικοί γιατροί και ένας αγροτικός στελεχώνουν το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, ενώ τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Δημιουργούνται κενά σε νοσηλευτές, ακόμα και τα πρωινά, σε πολλές εφημερίες, δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, ενώ πολλές εφημερίες πραγματοποιούνται μονές με ένα γιατρό. Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, με συνέπεια να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά. Το κτίριο απαιτεί επισκευές, εμφανίζει μεγάλες φθορές που καθιστούν τη λειτουργία πολλών αιθουσών αδύνατη.

Επίσης, η κατάσταση του οδικού δικτύου Πηλίου είναι τραγική. Πολλά σημεία είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Από καθαρή τύχη δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ οι οδηγοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους κατά τη διέλευση. Στο δρόμο κινούνται καθημερινά παιδιά, μαθητές των σχολείων, δάσκαλοι και καθηγητές, αλλά και μεγάλα οχήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που διακινούν τα αγροτικά προϊόντα και η συνεχής και ασφαλή λειτουργία του είναι ζήτημα ζωής, πρωτεύον καθήκον για την περιοχή μας.

Η Λαϊκή Επιτροπή διεκδικεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλού επιπέδου υγεία για το λαό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Κανένας ανασφάλιστος.

Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας. Άμεση πρόσληψη γενικών γιατρών, παθολόγου, παιδιάτρου, καρδιολόγου, μικροβιολόγου. Στελέχωση με το απαραίτητο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μόνιμης και πλήρους απασχόλησης για τη απρόσκοπτη λειτουργία καθ’ όλο το 24ωρο.

Κάλυψη με ιατροφαρμακευτικό υλικό, γιατί όπως διαπιστώσαμε δεν υπάρχει γάζα, ούτε για μια γρατζουνιά.

Επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ζαγοράς.

Να καταργηθεί το 5ευρω.

Επίσης παλεύουμε:

Για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου Πηλίου που αφορά σε διαγράμμιση, συντήρηση, σήμανση, μπάρες ασφάλειας και ένωση δρόμου Χάνια – Κισσός.

Την άμεση παρέμβαση για την κατασκευή των επικίνδυνων τμημάτων της εθνικής οδού στις θέσεις από Ζαγορά έως Καράβωμα, Ξουρίχτι και Κισσός» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Διεκδικούμε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς» επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς – Μουρεσίου και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής κ. Βασ. Τσαπράζης «και την άμεση εκτέλεση όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής απολύτως τίποτα τόσο για το Κέντρο Υγείας, όσο και για το δρόμο. Η συμμετοχή κατοίκων στην κινητοποίηση ήταν μεγάλη και από την πλευρά μας ζητούμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα αιτήματα» τονίζει ο κ. Τσαπράζης.

Η Δημοτική Αρχή

Την απόλυτη στήριξη στα αιτήματα, αλλά τη διαφωνία του στον τρόπο διεκδίκησης της ικανοποίησής τους εκφράζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης.

«Χωρίς να κληθώ από την Επιτροπή να συμμετάσχω στην κινητοποίηση» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «παρευρέθηκα και τόνισα ότι ως Δημοτική Αρχή υιοθετούμε και στηρίζουμε τα αιτήματα. Ωστόσο, διαφωνούμε με τον τρόπο διεκδίκησής τους. Δυστυχώς, η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει να κάνει πολιτική» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.   

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φίλιππος Καμπούρης: Εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Νέος πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού - ΛΑ.Ο.Σ. εξελέγει στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποίηθηκε…

17 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθη 50χρονος στη Θεσσαλονίκη – Επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε αδέσποτα σκυλιά

Ένας 50χρονος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία για επίθεση σε αδέσποτους σκύλους, τα ξημερώματα σε πλατεία…

17 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία εικονολήπτη που σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα

Δεκάδες δημοσιογράφοι παρέστησαν χθες, Σάββατο, στην κηδεία εικονολήπτη του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Αλ…

17 Δεκεμβρίου 2023

Επίδομα θέρμανσης: Πριν τα Χριστούγεννα η πρώτη δόση – Πότε θα πληρωθεί

Κλειστή είναι η πλατφόρμα mythermansi.gr για το επίδομα θέρμανσης, με την προκαταβολή να αναμένεται πριν…

17 Δεκεμβρίου 2023

Βρέφος τεσσάρων μηνών επιβίωσε όταν το παρέσυρε ανεμοστρόβιλος

Ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών βρέθηκε ζωντανό πάνω σε ένα δέντρο λίγη ώρα αφότου το…

17 Δεκεμβρίου 2023

Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για αστυνομικό που μαχαίρωσε την πρώην του

Άμεσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένας 54χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην Βοιωτία, ο οποίος τραυμάτισε με…

17 Δεκεμβρίου 2023