Διακοπές υδροδότησης και κατασχέσεις

Υποχρεωμένοι να σπεύσουν προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό με την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι όσοι καταναλωτές οφείλουν ποσά της τάξης από 500 ευρώ και άνω από τη μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης. Σε διαφορετική περίπτωση η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου θα προχωρεί σε διακοπή της παροχής νερού, αλλά και σε κατασχέσεις κινητών αντικειμένων σε βάρος των οφειλετών, τους οποίους καλεί να σπεύσουν για την εξόφληση ή το διακανονισμό των χρεών τους. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, το σύνολο των οφειλών από τη μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ και βάσει διάταξης του μνημονίου, που εφαρμόζει το υπουργείο Εσωτερικών, τα χρήματα απαιτείται να συγκεντρωθούν άμεσα με υπόλογο σε διαφορετική περίπτωση το Δήμο.

«Μονόδρομο» αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου η εφαρμογή του μνημονιακού Νόμου, ο οποίος εγκρίθηκε και εφαρμόζεται από το περασμένο φθινόπωρο και ορίζει ρητά την άμεση αποπληρωμή των οφειλών από την καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, όσοι καταναλωτές διατηρούν οφειλές από κατανάλωση και χρήση νερού ύψους 500 ευρώ και άνω είναι υποχρεωμένοι με τη σειρά τους να προχωρήσουν άμεσα στην αποπληρωμή ή σε διακανονισμό με την Ταμειακή Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, βάσει πάντα των διατάξεων της Νομοθεσίας, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος των οφειλετών, όπως είναι μεταξύ άλλων η διακοπή της παροχής νερού ή η κατάσχεση κινητών αντικειμένων.

Οι οφειλέτες είναι υποχρεωμένοι πλέον να σπεύσουν, προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό με το Δήμο για τη σταδιακή εξόφλησή τους, ενώ από την αρμόδια Υπηρεσία έχουν ήδη αποσταλεί τα σχετικά ειδοποιητήρια.

«Δεν μας είναι ευχάριστο» επισημαίνει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής «ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας. Πρόκειται για μνημονιακό Νόμο, ο οποίος εγκρίθηκε και εφαρμόζεται από το περασμένο φθινόπωρο. Βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εισπράξει τις οφειλές από τη μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης και σε διαφορετική περίπτωση είναι υπόλογος. Δεν υπάρχει, επομένως, άλλη επιλογή. Οι οφειλέτες ποσών της τάξης από 500 ευρώ και άνω είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν άμεσα είτε στην αποπληρωμή των οφειλών τους είτε σε διακανονισμό με την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου. Αν δεν το πράξουν το συντομότερο δυνατό είμαστε ως Δήμος υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην επιβολή κυρώσεων, όπως είναι η διακοπή της παροχής νερού ή η κατάσχεση κινητών αντικειμένων. Επαναλαμβάνω, δεν μας είναι ευχάριστο, μας το επιβάλλουν και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον επιδεικνύουμε μια ανοχή, αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, αλλά τα περιθώρια στενεύουν. Καλούμε, λοιπόν, τους οφειλέτες να σπεύσουν για την αποπληρωμή των οφειλών τους ή για διακανονισμό» υπογραμμίζει ο κ. Λεγαντής.

Οφειλές

Ξεπερνά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ το σύνολο των οφειλών που διατηρούν καταναλωτές προς τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου από τη μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, οι οφειλές απαιτείται να αποπληρωθούν άμεσα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Ύδρευσης, με την παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, καθώς και με την εκτέλεση των απαραίτητων για τα δίκτυα εργασιών.

«Το συνολικό ποσό της οφειλής από τη μη καταβολή των ανταποδοτικών τελών ύδρευσης» σημειώνει ο κ. Λεγαντής «ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για ένα υπέρογκο πράγματι ποσό και είναι επόμενο με μια τέτοια οφειλή η Υπηρεσία Ύδρευσης να δυσκολεύεται στην παροχή ανταποδοτικών προς τους καταναλωτές υπηρεσιών και στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών στα δίκτυα. Καλούμε τους οφειλέτες να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους με την Υπηρεσία Ύδρευσης, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις τους και στο έργο μας» καταλήγει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024